header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 Tips voor vermogensplanning voor beginners

Aug 21, 2023 9:57 AM ET

Met een nalatenschapsplan kun je je wensen aan het einde van je leven met betrekking tot je bezittingen, gezondheidszorg en meer schriftelijk vastleggen.

Het ontbreken van een nalatenschapsplan kan verwarring en financiele stress veroorzaken voor je dierbaren. Een vereffeningsrechtbank kan verantwoordelijk worden voor de verdeling van je bezittingen, die mogelijk niet overeenkomen met je wensen.

Er zo snel mogelijk een opstellen kan dus iets zijn om over na te denken.

Er zijn veel onderdelen van een nalatenschapsplan, zelfs als je geen complexe financiele situatie hebt.

Met dat in gedachten zal dit artikel ingaan op vijf estate planning tips die beginners kunnen gebruiken om hun plannen vandaag nog voor te bereiden.

1. Inventariseer je nalatenschap

Je nalatenschap bestaat niet alleen uit dure spullen zoals je huis. Je hebt waarschijnlijk meer bezittingen dan je denkt.

Er zijn twee soorten activa om te inventariseren die deel uitmaken van je nalatenschap: materiele en immateriele.

Materiele activa zijn fysieke bezittingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Onroerend goed (huis, vakantiehuis, huurwoning)
  • Voertuigen
  • Meubilair
  • Juwelen
  • Boeken
  • Edele metalen
  • Kunst en antiek
  • Elektronica
  • Elektrisch gereedschap

Immateriele activa zijn niet-fysieke eigendommen. Dit zijn meestal financiele rekeningen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Bankrekeningen/depositobewijzen
  • Pensioenrekeningen
  • Belastbare makelaarsrekeningen
  • Verzekeringspolissen (ziektekosten, langdurige zorg, huiseigenaren, leven, etc.)

Maak tot slot een lijst van al je schulden. Dit kunnen zijn

  • Hypotheek
  • Autoleningen
  • Leningen of kredietlijnen met eigen vermogen
  • Persoonlijke leningen
  • Kredietkaarten

2. Overweeg een levensverzekering

Een levensverzekering kan je nabestaanden een uitkering bieden als je overlijdt tijdens de looptijd van de polis. Ze kunnen dit gebruiken om te helpen met het verlies van je inkomen en om schulden af te betalen.

Het hebben van een levensverzekering kan helpen bij het plannen van je nalatenschap. Sommige polissen kunnen belastingvoordeel opleveren. Het is belangrijk om met een belastingadviseur te praten om te zien wat voor jou het beste is. We raden aan om samen te werken met een financieel planner of een estate planner om de details uit te werken.

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak een goede keuze voor successieplanning omdat de premies meestal goedkoop zijn en je de looptijd kunt kiezen op basis van je unieke situatie. Vraag verschillende levensverzekeringsoffertes aan om de beste tarieven te krijgen.

3. Stel uw estate planning team samen

Het kan moeilijk zijn om in je eentje een solide successieplan op te stellen. De meeste mensen werken samen met professionals om ervoor te zorgen dat al hun wensen worden opgenomen.

Een van de belangrijkste professionals om in te huren is een estate planning advocaat. Hij of zij kan je helpen bij het bedenken van alles wat je in de documenten van je estate plan wilt opnemen en ze op de juiste manier schrijven om aan al je wensen te voldoen. Je advocaat kan ook iedereen helpen aan wie je een volmacht geeft als je overlijdt.

Het is ook nuttig om samen te werken met een financieel adviseur en een fiscalist. Zij bieden gespecialiseerde expertise op het gebied van financien en belastingen, waardoor je meer van je vermogen kunt doorgeven aan je erfgenamen.

4. Weet welke documenten je moet opstellen

Estate plans bestaan uit verschillende documenten. Door deze op te stellen, kun je al je wensen aan het einde van je leven vastleggen.

Het testament is een van de belangrijkste documenten, omdat hierin staat hoe je wilt dat je bezittingen worden verdeeld.

Vervolgens wil je volmachten hebben. Met een duurzame volmacht kun je iemand kiezen die namens jou financiele beslissingen neemt, zoals het betalen van rekeningen of toegang tot bankrekeningen, als je arbeidsongeschikt wordt.

Medische volmachten zijn ook belangrijk. Hiermee kun je iemand kiezen om namens jou medische beslissingen te nemen.

Op dezelfde manier worden je wensen voor medische zorg aan het einde van je leven vastgelegd in geavanceerde richtlijnen voor de gezondheidszorg.

Overweeg tot slot om je wensen met betrekking tot de uitvaart op te schrijven met een checklist voor uitvaartplanning.

5. Herzie je documenten regelmatig

Het regelmatig herzien van je nalatenschapsplan is net zo belangrijk als het opstellen ervan. Als je een belangrijke levensgebeurtenis meemaakt, wil je dat je nalatenschapsplan de veranderingen weerspiegelt.

Als je bijvoorbeeld je huis verkoopt en naar een kleiner huis verhuist, moet je je testament aanpassen om de verandering te weerspiegelen.

Macro-economische factoren kunnen ook veranderingen noodzakelijk maken. Veranderingen in de belastingwetgeving kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op je vermogen of de manier waarop je nalatenschap wordt belast.

Zelfs als je geen belangrijke financiele veranderingen doormaakt, is een goede vuistregel om elke twee tot drie jaar met je estate planning advocaat af te spreken om je plan te herzien voor het geval je wensen veranderen.

Stel uw nalatenschap vandaag samen

Estate planning kan verwarrend lijken, maar als je een paar eenvoudige stappen volgt, kun je het grootste deel van het proces voltooien.

Begin met het inventariseren van je materiele en immateriele bezittingen en je schulden. Overweeg om een levensverzekering aan te vragen om je erfgenamen te helpen die schulden af te lossen en meer van je vermogen te krijgen.

Stel daarna je estate planning team samen en werk samen met hen aan de documenten die je nodig hebt om al je wensen op papier te zetten. Tot slot, herzie je estate plan elke twee tot drie jaar en elke keer dat je een belangrijke verandering in je leven meemaakt.

Als u deze stappen volgt, kunnen u en uw dierbaren met een gerust hart weten dat uw wensen zijn vastgelegd.

De dekking wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New

York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Serie 68000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies:

ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In

New York, NY68100-NY68400. Serie B61000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon,

Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B61JWO & ICC18B61JTO. In Virginia, Policies

ICC0965JTO & ICC0965JWO. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas,

& Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400.

Serie Q60000: Geheel: In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho, Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas,

Polis Q60100CTX. Serie Q60000: Term: In Delaware, Polis Q60200C. In Arkansas, Idaho,

Oklahoma, Oregon, Texas, Polissen ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac Final Expense-verzekering wordt verzekerd door Tier One Insurance Company, een dochteronderneming van Aflac Incorporated en wordt beheerd door Aetna Life Insurance Company. De hierin beschreven levensverzekeringspolis bevat een optionele Accelerated Death Benefits Rider die bedoeld is voor een gunstige fiscale behandeling onder Sectie 101(g) van de Internal Revenue Code. Aflac geeft geen juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg een gekwalificeerd juridisch, fiscaal en boekhoudkundig adviseur voordat u een transactie aangaat. In AR, AZ, ID, OK, OR, PA, TX en VA: Polissen ICC21AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Ruiters ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22 en ICC21- AFLCDR22.

AFLCDR22. Tier One Insurance Company maakt deel uit van de Aflac-familie van verzekeraars. In Californie doet Tier

One Insurance Company zaken als Tier One Life Insurance Company (Tier One NAIC 92908).

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details over de voordelen, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je lokale Aflac-agent.

Aflac biedt geen Universele of Variabele Universele levensverzekering aan.

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

NY | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

Z2300707 Vervaldatum 6/24


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire