header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Deze expert zegt dat de Credit Card Competition Act geen einde zal maken aan Credit Card Rewards

Aug 21, 2023 9:48 AM ET

Heb je al gehoord van de Credit Card Competition Act? Er is veel te doen over dit wetsvoorstel, dat op 7 juni opnieuw is ingediend in de Senaat (het is vorig jaar niet door het Congres gekomen). Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, kan het veranderingen brengen in het creditcardlandschap. Het idee is dat het de concurrentie op de creditcardmarkt zou vergroten, wat zou resulteren in lagere kosten voor handelaren wanneer klanten hun creditcard gebruiken om voor transacties te betalen.

Sommige experts geloven dat dit de prijzen zal verlagen, terwijl anderen zich zorgen maken dat winkeliers hun prijzen niet zullen verlagen. Bovendien zijn er zorgen dat creditcardverstrekkers een einde zullen maken aan creditcardbeloningsprogramma\’s om het winstverlies goed te maken.

Waarom creditcardbeloningen waarschijnlijk niet zullen verdwijnen

Voordat je in paniek raakt, moet je bedenken wat Stephanie Martz, hoofd administratie en algemeen advies van de National Retail Federation, aan CNET heeft verteld. Volgens haar is het onwaarschijnlijk dat beloningsprogramma\’s zullen verdwijnen, en hoewel banken hun rentetarieven kunnen verhogen om de gederfde winst te compenseren, zullen ze ook aantrekkelijk moeten blijven voor consumenten.

Neem bijvoorbeeld een veelgebruikt beloningsprogramma van Wells Fargo. Het omvat een welkomstaanbieding en cashback op aankopen. Als het creditcardlandschap concurrerender wordt, zal een gevestigde bank als Wells Fargo waarschijnlijk niet profiteren van het beeindigen van deze extraatjes. Grote banken willen hun bestaande klanten behouden en nieuwe klanten aantrekken om marktaandeel te winnen. Het is mogelijk dat ze moeten snijden in bijvoorbeeld hun welkomstaanbiedingen, maar ze zullen nog steeds willen dat hun beloningsprogramma aantrekkelijk is.

Concurrentie is in het voordeel van de consument

Concurrentie heeft de neiging om gunstig te zijn voor consumenten door lagere prijzen, hogere kwaliteit, innovatie, grotere varieteit, betere klantenservice en een groter reactievermogen op de markt. Hoewel bedrijven te maken kunnen krijgen met winstverliezen, stimuleren deze uitdagingen efficientie en innovatie, wat leidt tot betere producten en diensten. Doorberekende kosten worden vaak gecompenseerd door de bredere voordelen van concurrerende markten, die ervoor zorgen dat consumenten toegang hebben tot een gevarieerd aanbod van betaalbare producten van hoge kwaliteit en die bedrijven aanmoedigen om beter in te spelen op de veranderende vraag van de consument. Goed gereguleerde concurrentie voorkomt concurrentiebeperkende praktijken en zorgt ervoor dat consumenten deze voordelen genieten zonder oneerlijke nadelen.

Conclusie

Het is nog te vroeg om te zeggen of de Credit Card Competition Act wordt aangenomen en wat de gevolgen zullen zijn voor jou als creditcardgebruiker. Maar het is onwaarschijnlijk dat beloningen op creditcards hierdoor zullen verdwijnen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire