header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe werkt de aanvraagprocedure voor een levensverzekering?

Aug 21, 2023 9:51 AM ET

Een levensverzekering kan veel duidelijke voordelen bieden. Het kan polishouders helpen om hun dierbaren te beschermen, het kan besparingen opleveren door de groei van de contante waarde en het kan zelfs bijdragen aan een nalatenschapsplan.

Het aanvraag- en aankoopproces van een levensverzekering kan echter verwarrend zijn voor nieuwe potentiele polishouders. Ze weten misschien niet waar ze moeten beginnen – dit kan hen ervan weerhouden een aanvraag in te dienen, zelfs als ze veel baat kunnen hebben bij een levensverzekering.

Om te helpen zal dit artikel ingaan op een aantal manieren waarop potentiele polishouders een levensverzekering kunnen aanvragen en vervolgens de aanvraagprocedure behandelen.

Manieren om een levensverzekering aan te vragen

Er zijn drie manieren om een levensverzekering aan te vragen:

1. Online een levensverzekering aanvragen

Online een levensverzekering aanvragen is vaak eenvoudiger en het meest effectief. Potentiele polishouders kunnen gemakkelijk offertes vergelijken met behulp van online offerte marktplaatsen en zo verschillende offertes verzamelen zonder hun huis te verlaten.

2. Telefonisch een levensverzekering aanvragen

Met een telefonische aanvraag kunnen potentiele polishouders vanuit hun eigen huis een levensverzekering aanvragen, maar met iemand spreken in plaats van een online aanvraag in te vullen.

Dit biedt een middenweg tussen het gemak van een online aanvraag en de persoonlijke service van een persoonlijke aanvraag. Door met iemand te praten kan de polishouder veelgestelde vragen beantwoord krijgen, zoals “Hoe werkt een aanvullende levensverzekering?”, voordat hij/zij een aanvraag indient.

3. Persoonlijk een levensverzekering aanvragen

Het persoonlijk aanvragen van een levensverzekering kan meer tijd en moeite kosten, maar geeft de toekomstige polishouder de mogelijkheid om vragen te stellen. Dit is meestal een goede optie voor polishouders die de voorkeur geven aan persoonlijke communicatie en meer persoonlijke service. Ze kunnen hun situatie misschien beter uitleggen als iets in hun situatie de aanvraagprocedure kan bemoeilijken.

Hoe een levensverzekering aanvragen

1. Selecteer een polisoptie en verzekeraar

Eerst moet de aspirant-verzekeringnemer beslissen welk type polis hij nodig heeft.

Van daaruit vergelijken ze offertes van meerdere verzekeraars en kiezen ze de juiste. Ongeacht de manier waarop de kandidaat een aanvraag indient, is het vergelijken van offertes vaak het gemakkelijkst online.

2. De aanvraag invullen

Vervolgens vult de aspirant-verzekeringnemer de aanvraag online of handmatig in. Zelfs als de kandidaat-verzekeringnemer persoonlijk een aanvraag indient, kan de verzekeraar hem een aanvraag laten invullen op een computer.

Op de aanvraag geeft de aanvrager basisinformatie over zichzelf, zoals naam, adres en werkgever.

Ze vullen ook een aantal medische en financiele basisgegevens in, waaronder:

  • Lengte
  • Gewicht
  • Geboortedatum
  • Financiele informatie, zoals jaarinkomen
  • Rookstatus (roker vs. niet-roker)
  • Levensstijl (drinken, lichaamsbeweging, hobby\’s)

3. Medisch onderzoek plannen en afleggen

Voor veel levensverzekeringen moet de aanvrager een medisch onderzoek ondergaan. De verzekeraar zal de aanvrager helpen om een afspraak te maken met een paramedische professional die bij de aanvrager thuis langskomt of om naar een kantoor of kliniek te gaan om het examen af te leggen.

De keuringsarts zal tijdens het onderzoek de persoonlijke en familiale medische geschiedenis van de aanvrager noteren.

Vervolgens verzamelt hij/zij verschillende gegevens over de gezondheid en relevante levensstijl, zoals:

  • Bloeddruk
  • Hartslag/pols
  • Lengte
  • Gewicht
  • Bewegingsgewoonten
  • Roken/drinken
  • Drugsgebruik

Het kan zijn dat de onderzoeker bloed- of urinemonsters moet afnemen. Afhankelijk van de leeftijd, het type polis en het dekkingsbedrag kan het nodig zijn om extra tests uit te voeren.

Sommige soorten levensverzekeringen, zoals final expense-verzekeringen en levensverzekeringen met gegarandeerde afgifte, zijn geen examenpolissen. Dat betekent dat de aanvrager geen medisch onderzoek hoeft af te leggen, wat de aanvraagprocedure drastisch verkort. Dit kan nuttig zijn voor aanvragers die sneller dekking nodig hebben en medische onderzoeken lastig of invasief vinden.

4. Wacht op acceptatie

Na het medisch onderzoek beoordeelt een underwriter de aanvraag van de aanvrager en de resultaten van het onderzoek. Dit kan enkele weken duren voor polissen waarvoor een medisch onderzoek vereist is, en de verzekeraar kan medische gegevens opvragen bij de arts van de aanvrager voor meer medische informatie.

Polissen die geen examen vereisen, kunnen minder tijd in beslag nemen omdat er geen onderzoeksresultaten moeten worden beoordeeld. Aanvragers kunnen vaak binnen een paar dagen een polis zonder examen krijgen in plaats van een paar weken.

5. Goedkeuring, papierwerk en betaling

Als de polis is goedgekeurd, kan de aanvrager de polisvoorwaarden en premiebedragen ontvangen. Als de aanvrager akkoord gaat, ondertekent hij/zij al het nodige papierwerk en betaalt hij/zij de eerste premie om met de dekking te beginnen.

Veel verzekeraars laten polishouders kiezen tussen maandelijkse en jaarlijkse premies, maar jaarlijkse premies kunnen een korting opleveren.

Potentiele polishouders kunnen op verschillende manieren een levensverzekering aanvragen

Er zijn verschillende manieren om een levensverzekering aan te vragen, voor polishouders met verschillende behoeften en voorkeuren.

Online aanvragen kan de handigste optie zijn. Mensen die de voorkeur geven aan meer menselijke interactie, maar het gemak willen hebben van een aanvraag vanuit huis, kunnen telefonisch een aanvraag indienen. Tot slot kunnen mensen die de voorkeur geven aan meer persoonlijke service en hulp een verzekeraar bezoeken en persoonlijk een aanvraag indienen.

Ongeacht de methode begint het proces met het kiezen van een polistype, het vergelijken van offertes en het selecteren van de verzekeraar met de beste potentiele tarieven. De aanvrager vult vervolgens de aanvraag in en doet, indien nodig, een medisch onderzoek.

Na het wachten op de acceptatie en de goedkeuring ondertekent de aanvrager het papierwerk en betaalt hij zijn eerste premie om dekking te krijgen.

Door deze stappen te kennen, kunnen potentiele polishouders het levensverzekeringsproces sneller en met meer vertrouwen doorlopen.

De dekking wordt verzekerd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Serie 68000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies:

ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In

New York, NY68100-NY68400. Serie B61000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon,

Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B61JWO & ICC18B61JTO. In Virginia, Policies

ICC0965JTO & ICC0965JWO. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas,

& Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400.

Serie Q60000: Geheel: In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho

Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Serie Q60000: Term: In Delaware, Polis Q60200C. In Arkansas, Idaho,

Oklahoma, Oregon, Texas, Policies ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac Final Expense-verzekering wordt verzekerd door Tier One Insurance Company, een dochteronderneming van Aflac Incorporated en wordt beheerd door Aetna Life Insurance Company. De hierin beschreven levensverzekeringspolis bevat een optionele Accelerated Death Benefits Rider die bedoeld is voor een gunstige fiscale behandeling onder Sectie 101(g) van de Internal Revenue Code. Aflac geeft geen juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg een gekwalificeerd juridisch, fiscaal en boekhoudkundig adviseur voordat u een transactie aangaat. In AR, AZ, ID, OK, OR, PA, TX en VA: Polissen ICC21AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Ruiters ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22 en ICC21- AFLCDR22.

AFLCDR22. Tier One Insurance Company maakt deel uit van de Aflac-familie van verzekeraars. In Californie doet Tier

One Insurance Company zaken als Tier One Life Insurance Company (Tier One NAIC 92908).

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je lokale Aflac-agent.

Aflac biedt geen Universele of Variabele Universele levensverzekering aan.

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

NY | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

Z2300706 Vervaldatum 6/24


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire