header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kan een levensverzekering de begrafeniskosten dekken?

Aug 21, 2023 9:56 AM ET

Uitvaartkosten kunnen een aanzienlijke financiele last leggen op dierbaren die rouwen. En dan hebben we het nog niet eens over andere kosten aan het einde van het leven, zoals medische zorg, begeleid wonen en verblijf in een verpleeghuis.

Het afsluiten van een levensverzekering kan deze financiele zorgen echter verlichten, want als je overlijdt, ontvangen zij een aanzienlijke overlijdensuitkering om deze kosten te betalen.

Dit artikel gaat in op verschillende polissen die je dierbaren kunnen helpen om de begrafeniskosten te betalen, zodat je de beste levensverzekering voor jouw behoeften kunt kiezen.

1. Laatste kosten verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een kleine levensverzekering die speciaal is ontworpen om te helpen met begrafeniskosten en andere kosten aan het einde van de levensloop, zoals ziekenhuisrekeningen.

De overlijdensuitkering kan kleiner zijn, maar de premies zijn meestal lager dan die van andere polissen. Als een levensverzekeringspolis wordt deze ook geleverd met een groeicomponent voor de contante waarde die een deel van elke premiebetaling ontvangt en tegen een vast tarief belastingvrij kan groeien.

Zodra je genoeg contante waarde hebt opgebouwd, kun je het volgende doen:

  • Opnemen: Opnemen kan je overlijdensuitkering verlagen en je bent mogelijk belasting verschuldigd over eventuele winsten.
  • Lenen: Levensverzekeringsleningen bieden lage tarieven, geen kredietcontroles en geen vaste vervaldata. Je polis kan echter vervallen als de lening groter wordt dan je contante waarde.
  • Uw polis afkopen: Je krijgt de contante waarde minus afkoopkosten als je je polis afkoopt.

Velen zullen een verzekering voor de laatste kosten de beste optie vinden als ze alleen begrafeniskosten moeten dekken.

2. Tijdelijke levensverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering heeft een looptijd van 10 tot 30 jaar, wat betekent dat je het risico loopt de polis te overleven.

Een overlijdensrisicoverzekering biedt echter een hogere uitkering bij overlijden en lagere premies. Dit maakt een overlijdensrisicoverzekering tot een uitstekende optie als je je nabestaanden wilt helpen met meer dan alleen begrafeniskosten, maar je je premies zo laag mogelijk wilt houden.

3. Levensverzekering met gegarandeerde afgifte

Een levensverzekering met gegarandeerde afgifte is een kleine overlijdensrisicoverzekering, meestal zonder medisch onderzoek. Het heeft een lage overlijdensuitkering, maar biedt levenslange dekking, minder dure premies, contante waarde en gegarandeerde goedkeuring. Hierdoor is de aanvraagprocedure veel sneller en eenvoudiger.

Veel gegarandeerde levensverzekeringen hebben echter een wachtperiode van twee tot drie jaar waarin de dekking niet actief is. Als je overlijdt tijdens de wachtperiode, kunnen je begunstigden een terugbetaling van de betaalde premies ontvangen, maar geen overlijdensuitkering.

Zodra de wachtperiode afloopt, gaat de dekking in en functioneert deze als elke andere kleine permanente levensverzekering.

Door deze kenmerken is een gegarandeerde levensverzekering een geweldige optie als je een medisch onderzoek vervelend vindt, alleen dekking nodig hebt voor kosten aan het einde van je leven en het je kunt veroorloven om een paar jaar te wachten voordat de dekking ingaat.

4. Volledig levensverzekeringen

Een overlijdensrisicoverzekering is een permanente levensverzekering op ware grootte. Dat betekent dat de premies hoger zijn dan bij andere polissen op deze lijst, maar het biedt een substantiele overlijdensuitkering die je levenslang dekt en een contante waarde die belastingvrij groeit tegen een vast tarief.

Een overlijdensrisicoverzekering kan het beste zijn voor mensen met een groter levensverzekeringsbudget en complexe financiele behoeften, omdat de contante waarde helpt bij het opbouwen van vermogen en de grote uitkering bij overlijden verder gaat dan het dekken van begrafeniskosten.

Help je nabestaanden de begrafeniskosten te dekken

De meeste levensverzekeringen bieden een overlijdensuitkering die groot genoeg is om de begrafeniskosten te betalen. Elk type polis is echter geschikt voor verschillende situaties.

Een overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor veel polishouders die de begrafeniskosten moeten helpen dekken, omdat de lage premies en het kleine overlijdenskapitaal voor dit doel zijn ontworpen. Bovendien kunt u met de contante waarde vermogen opbouwen in de loop van de tijd. Levensverzekeringen met gegarandeerde afgifte zijn echter ook beschikbaar voor mensen die een snellere aanvraagprocedure willen en geen kans op afwijzing.

Ondertussen kan een overlijdensrisicoverzekering geweldig werken als je meer financiele bescherming wilt bieden aan je dierbaren, maar de kosten laag wilt houden. Tot slot kun je overstappen op een volledige levensverzekering als je een groter budget en complexe financiele behoeften hebt.

Ongeacht het type polis is het belangrijk om offertes van verschillende verzekeraars te verzamelen voordat je papierwerk ondertekent. Op die manier kun je offertes vergelijken om de laagste tarieven te vinden voor de dekking die je nodig hebt.

1 Forbes. “Wat is een tijdelijke levensverzekering?

De dekking wordt aangeboden door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New

York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Serie 68000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies:

ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In

New York, NY68100-NY68400. Serie B61000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon,

Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B61JWO & ICC18B61JTO. In Virginia, Policies

ICC0965JTO & ICC0965JWO. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas,

& Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400.

Serie Q60000: Geheel: In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho

Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas,

Polis Q60100CTX. Q60000-serie: Term: In Delaware, Polis Q60200C. In Arkansas, Idaho,

Oklahoma, Oregon, Texas, Polissen ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac Final Expense-verzekering wordt verzekerd door Tier One Insurance Company, een dochteronderneming van Aflac Incorporated en wordt beheerd door Aetna Life Insurance Company. De hierin beschreven levensverzekeringspolis bevat een optionele Accelerated Death Benefits Rider die bedoeld is voor een gunstige fiscale behandeling onder Sectie 101(g) van de Internal Revenue Code. Aflac geeft geen juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg een gekwalificeerd juridisch, fiscaal en boekhoudkundig adviseur voordat u een transactie aangaat. In AR, AZ, ID, OK, OR, PA, TX en VA: Beleid ICC21-

AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Ruiters ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22 en ICC21AFLCDR22. Tier One Insurance Company maakt deel uit van de Aflac-familie van verzekeraars. In Californie doet Tier

One Insurance Company zaken als Tier One Life Insurance Company (Tier One NAIC 92908).

Ontvangst van versnelde overlijdensuitkeringen kan van invloed zijn op het in aanmerking komen voor programma\’s voor openbare bijstand. Uitkeringen kunnen ook belastbaar zijn en zullen naar verwachting niet dezelfde gunstige fiscale behandeling krijgen als andere soorten versnelde overlijdensuitkeringen die mogelijk beschikbaar zijn.

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Uitkeringen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details over de voordelen, definities, beperkingen en uitsluitingen. Voor volledige informatie, inclusief beschikbaarheid en kosten, kun je contact opnemen met je plaatselijke Aflac-agent.

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

NY | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.

Z2300705 Vervaldatum 7/24


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire