header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt T-Mobile aan de claim over de mogelijkheid om live Major League Baseball-wedstrijden te kijken op MLB.tv te wijzigen of in te trekken

Aug 23, 2023 1:57 PM ET

New York, NY – 22 augustus 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft T-Mobile US, Inc. aanbevolen de claim te staken dat T-Mobile-klanten die de T-Mobile Tuesdays App downloaden “elke reguliere seizoenswedstrijd [Major League Baseball] live of op aanvraag” kunnen bekijken, of de claim aan te passen om duidelijk te maken welke categorieen live games beschikbaar zijn met het MLB.tv-voordeel.

In deze Fast-Track SWIFT betwisting werd de betwiste claim, die verscheen in een instructievideo op YouTube, betwist door AT&T Services, Inc. Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die bedoeld is voor reclamezaken over een onderwerp die worden voorgelegd aan de NAD.

Hoewel T-Mobile de gewraakte claim tijdens de procedure vrijwillig heeft gewijzigd in de zin dat T-Mobile-klanten met de MLB.tv-app in staat zullen zijn om te genieten van “elke wedstrijd van het reguliere seizoen in 2023 buiten de markt, live of op aanvraag”, een wijziging die de claim nauwkeurig en niet misleidend maakte, heeft T-Mobile niet verklaard dat het de claim permanent zou wijzigen om “buiten de markt” op te nemen in andere toekomstige uitvoeringen van de reclame. Daarom heeft NAD de claim behandeld zoals deze oorspronkelijk werd aangevochten.

NAD stelde vast dat de gewraakte claim redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat T-Mobile klanten alle reguliere seizoenswedstrijden live kunnen volgen, of het nu gaat om wedstrijden die op nationale televisie worden uitgezonden, om wedstrijden binnen de markt of om wedstrijden buiten de markt.

De NAD concludeerde dat een dergelijke boodschap niet wordt ondersteund, omdat alle wedstrijden die al zijn gespeeld op aanvraag kunnen worden bekeken, maar niet alle wedstrijden live. NAD merkte ook op dat de vermelding “blackouts en andere beperkingen zijn van toepassing” de aangevochten claim niet oplost, omdat deze in tegenspraak is met de hoofdboodschap dat alle games live beschikbaar zijn.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde T-Mobile dat zij “zal voldoen aan de beslissing van de NAD” en dat zij “het waardeert dat de NAD erkent dat de vrijwillige wijziging die zij al heeft aangebracht in [haar] instructievideo voldoende was om de vermeende zorgen van AT&T weg te nemen”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je inschrijven voor het online archief. Volgens de procedures van de NAD mag deze uitgave niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg

Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire