header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Direct Selling Self-Regulatory Council verwijst Tori Belle naar de Federal Trade Commission voor mogelijke handhavingsactie

Aug 23, 2023 1:51 PM ET

McLean, VA – 16 augustus 2023 – De Direct Selling Self-Regulatory Council (DSSRC) van BBB National Programs heeft Tori Belle Cosmetics aanbevolen om te stoppen met bepaalde winstclaims die door leden van het verkoopteam op Facebook en YouTube zijn gemaakt. Na een aanhoudend gebrek aan reactie van Tori Belle heeft de DSSRC het directe verkoopbedrijf Tori Belle doorverwezen naar de Federal Trade Commission (FTC) voor mogelijke handhavingsmaatregelen. Het onderzoek naar Tori Belle, dat schoonheids- en cosmeticaproducten op de markt brengt, is gestart door de DSSRC via zijn voortdurende onafhankelijke controle van reclame- en marketingclaims in de directe verkoopindustrie. De inkomensclaims die de basis vormden van dit onderzoek zijn onder andere:

  • “Eerlijk gezegd, of je nu je wimperverslaving met korting wilt voeden, elke maand een rekening betaald wilt krijgen of op zoek bent naar een aanvullend of vervangend inkomen – het is allemaal te doen!”.
  • “Wie wil er een gratis vakantie! Ik kan het niet geloven, jongens. Deze magnetische wimpers vliegen zo de deur uit dat ik een gratis reis heb verdiend naar een all-inclusive resort in Cancun, Mexico! En dat in nog geen 4 maanden tijd.
  • “Je kunt je inkomen aanvullen met slechts een paar minuten werk per dag!…Ik ben nog geen 2 maanden bij het bedrijf en ik verdien geld en geniet van mijn nieuwe bedrijf.”
  • “financiele vrijheid”
  • “Ben je op zoek naar iets om vanuit huis te doen om je inkomen aan te vullen of zelfs om gederfde inkomsten te vervangen?”
  • “Nu is een geweldige tijd om een tweede inkomen te hebben of om een fulltime bedrijf op te zetten.”
  • Compensatieplan; [05:28] Als je voor $3.000 aan producten zou verkopen… zou je $1.200 aan commissie verdienen… de sky is the limit
  • “Wat dacht je ervan om je bankrekening te transformeren met een tweede inkomstenstroom. Sluit je bij me aan en laat me je laten zien hoe je plezier kunt hebben terwijl je een imperium opbouwt… Verdien Bonusvoordelen zoals bonusloon & reiskredieten… Laat me je helpen met die autokosten, hypotheek of collegegeld! Aan jou de keuze. #multiplestreamsofincome”.

Zoals vermeld in de richtlijnen van de DSSRC over inkomensclaims voor de directe verkoopindustrie, kunnen sommige woorden en zinnen die vaak worden gebruikt in inkomensclaims een bijzonder hoog risico inhouden om misleidend te zijn voor consumenten. Dergelijke woorden en zinnen zijn onder andere claims als “financiele vrijheid”, “fulltime inkomen”, “vervangingsinkomen”, “restinkomen” en “inkomen op carriereniveau”. Bovendien moeten claims over inkomsten worden onderbouwd en representatief zijn voor een inkomstenniveau dat in het algemeen kan worden verwacht door leden van de salesforce. Toen DSSRC haar onderzoek opende en Tori Belle op de hoogte bracht van haar bezorgdheid dat dit soort claims over inkomsten een redelijke consument kunnen doen concluderen dat leden van de salesforce een aanzienlijk inkomen, een inkomen op carriereniveau of een vervangingsinkomen kunnen verdienen met de zakelijke mogelijkheid van Tori Belle, gaf Tori Belle aan dat de berichten in kwestie meer dan drie jaar oud waren en dat de datums op de berichten op sociale media waren gewijzigd.

Wanneer een directverkoper een niet-ondersteunde, onjuiste of misleidende claim heeft verspreid, kan het directverkoopbedrijf zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. DSSRC heeft contact opgenomen met Tori Belle om de vermeende wijziging van de datums van de berichten in de sociale media te bespreken en om hen te laten weten dat, zelfs als de berichten oud zijn en de verkoopmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de berichten niet langer actief zijn bij het bedrijf, Tori Belle toch verantwoordelijk is voor het te goeder trouw doen van een poging om de berichten te laten verwijderen.

DSSRC ontving geen inhoudelijke reactie van Tori Belle op deze en andere mededelingen en alle 12 van de berichten in kwestie in deze zaak blijven beschikbaar voor het publiek. DSSRC blijft uiterst bezorgd over de niet-onderbouwde winstclaims en het verzuim van Tori Belle om aan te tonen dat het enige moeite heeft gedaan om contact op te nemen met de personen die verantwoordelijk zijn voor de berichten om de claims te laten verwijderen of het sociale mediaplatform te waarschuwen voor de ongeoorloofde vertegenwoordiging. Daarom, en in overeenstemming met het DSSRC-beleid en de DSSRC-procedures, heeft de DSSRC Tori Belle doorverwezen naar de FTC voor mogelijke handhavingsmaatregelen. Alle samenvattingen van BBB National Programs-besluiten zijn te vinden in de bibliotheek met rechtszaken. Ga voor de volledige tekst van de DSSRC-beslissingen naar de DSSRC Cases and Closures webpagina.Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.Over de Direct Selling Self-Regulatory Council: De Direct Selling Self-Regulatory Council (DSSRC), een divisie van BBB National Programs, biedt onafhankelijke, onpartijdige controle, geschillenbeslechting en handhaving van onjuiste productclaims en inkomensverklaringen van directe verkoopbedrijven en hun verkoopmedewerkers via digitale platforms. De DSSRC streeft ernaar hoge normen voor integriteit en bedrijfsethiek vast te stellen voor alle directe verkoopbedrijven op de markt.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire