header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Google gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om niet langer te beweren dat YouTube TV “600 dollar minder kost dan kabel”.

Aug 23, 2023 1:55 PM ET

New York, NY – 22 augustus 2023 In een Fast-Track SWIFT-procedure die was aangespannen door Charter Communications, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs Google, LLC aanbevolen te stoppen met de claim dat zijn YouTube TV-service “600 dollar minder kost dan kabel”.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken over een onderwerp die worden voorgelegd aan de NAD. Het ging er bij de NAD om of de claim over de vergelijkende prijsstelling in twee reclamespots van Google voor YouTube TV werd ondersteund.

De betwiste claim “600 dollar minder dan kabel” wordt gevolgd door een vermelding waarin “vergelijkbare standalone kabel” als vergelijkingsbasis wordt genoemd.

De prijsberekening die ten grondslag ligt aan de betwiste bewering omvat de kosten van twee settopboxen per huishouden voor “standalone kabel”-diensten. De NAD was echter van mening dat deze vergelijking niet goed past bij de aangevochten bewering waarin de prijs van YouTube TV wordt vergeleken met die van de “kabel” in het algemeen, aangezien kabelaanbieders zoals Charter streamingopties aanbieden waarvoor mogelijk geen set-topbox nodig is.

In de context van de “kabel”-vergelijking was de NAD van mening dat de bewering een redelijke weergave is van de kosten van YouTube TV in vergelijking met alle kabeldiensten.

Verder merkte de NAD op dat het in deze dynamische en concurrerende markt moeilijk kan zijn om “vergelijkbare” aanbiedingen te identificeren. In verschillende markten bieden kabelaanbieders echter regionale sportnetwerken aan, maar YouTube TV niet. De NAD stelde vast dat consumenten redelijkerwijs kunnen aannemen dat YouTube TV ten minste dezelfde kanalen aanbiedt als de kabel om basketbal te kijken.

Om deze redenen heeft de NAD Google aanbevolen om niet langer te beweren dat YouTube TV “600 dollar minder kost dan kabel”. De NAD merkte echter op dat niets in haar besluit Google ervan weerhoudt om andere waarheidsgetrouwe en niet-misleidende beweringen te doen waarin de prijs van YouTube TV wordt vergeleken met de prijzen van diensten die door een kabelaanbieder worden aangeboden.

In zijn adverteerdersverklaring gaf Google aan dat het “het oneens” is met het besluit van de NAD en de “interpretatie van \’vergelijkbare\’ aanbiedingen” en dat het in beroep zal gaan omdat het “van mening is dat consumenten in het algemeen het verschil begrijpen tussen traditionele kabel en streaming en dat ze \’kabel\’ of \’standalone kabel\’, aangeboden via een \’kabelkastje\’, niet interpreteren als een pakket dat ook streamingservices omvat, ongeacht wie deze aanbiedt”.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Volgens de procedures van de NAD mag deze uitgave niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg

Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire