header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vesync staakt vrijwillig bepaalde claims voor HEPA-luchtreinigers na uitdaging door Dyson bij de National Advertising Division

Aug 23, 2023 1:49 PM ET

New York, NY – 15 augustus 2023 – Naar aanleiding van een klacht van BBB National Programs National Advertising Division (NAD), ingediend door concurrent Dyson, Inc., heeft Vesync Co., Ltd. vrijwillig bepaalde claims voor haar HEPA-luchtreinigers ingetrokken.

Dyson betwistte claims dat Vesync\’s Levoit EverestAir Smart True HEPA, Core 300 en Core 300S True HEPA luchtreinigers en hun respectievelijke vervangingsfilters aan de HEPA-normen voldoen en stelde dat dergelijke claims andere misleidende boodschappen overbrengen.

In reactie op de betwisting verklaarde Vesync te geloven in de doeltreffendheid van zijn producten en dat de betwiste beweringen waren gebaseerd op reeds bestaande gegevens van onafhankelijke derden. Vesync liet NAD echter weten dat het bezig was met het bijwerken van de testgegevens en dat het om redenen die niets te maken hadden met de wraking door Dyson, ervoor had gekozen om de gewraakte claims permanent te staken. Daarom heeft de NAD de claims niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring bedankte Vesync de NAD voor haar aandacht voor de zaak en verklaarde dat zij “niet toegeeft dat er iets misleidend was aan de beweringen, maar heeft besloten vrijwillig te stoppen met de beweringen”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire