header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat de claims van Jukebox Soap “Natuurlijk” worden ondersteund; Dr. Squatch gaat in beroep tegen de aanbeveling om andere claims te staken of aan te passen

Aug 24, 2023 11:35 AM ET

New York, NY – 24 augustus 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat Dr. Squatch, LLC een redelijke basis had voor haar “natuurlijke” claims voor Jukebox Soap en dat de claim “geen agressieve chemicalien” werd ondersteund. De NAD adviseerde Dr. Squatch echter om:

  • Stop met een reeks claims waarin concurrerende producten worden gekarakteriseerd als “detergenten” of pas ze aan om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat concurrerende bars en bodywash hard zijn.
  • De claim “gemaakt zonder agressieve chemicalien” intrekken of aanpassen zodat deze beter aansluit bij het bewijsmateriaal.
  • Bepaalde betwiste claims wijzigen om te vermijden dat de boodschap wordt overgebracht dat Jukebox een merk is dat door vrouwen wordt geleid.

Dr. Squatch\’s Jukebox merk onderscheidt zich van concurrerende bars en reinigingsmiddelen als zijnde “echte” zeep geformuleerd door koud proces verzeping en gemaakt met natuurlijke ingredienten.

De claims in kwestie, die verschenen in e-mailmarketing van Jukebox, productverpakkingen en op de website en social media-pagina\’s van Jukebox, werden aangevochten door Unilever U.S., Inc., fabrikant van reinigingsmiddelen en bodywash van het merk Dove.

Natuurlijke claims

NAD concludeerde dat Dr. Squatch een redelijke basis had voor zijn “natuurlijke” claims, omdat het bewijs aangeeft dat alle ingredienten in Jukebox zepen, op een fractie na, natuurlijk zijn of van natuurlijke oorsprong en dat het verzepingsproces een minimale bewerking met zich meebrengt.

Claims met betrekking tot wasmiddelen

NAD oordeelde dat de aanduiding door Dr. Squatch van concurrerende bars en bodywash als “synthetische detergenten” technisch correct is volgens de classificatie van huidreinigers van de Food and Drug Administration (FDA). Omdat consumenten echter mogelijk niet bekend zijn met de technische classificatie van de FDA en in plaats daarvan zouden vertrouwen op de gangbare opvatting van de term “detergens”, concludeerde de NAD dat de gewraakte claims redelijkerwijs de misleidende boodschap kunnen overbrengen dat concurrerende producten, waaronder Dove, hard en schadelijk zijn – een boodschap die niet wordt ondersteund door het bewijs in het dossier.

Verder stelde het NAD vast dat de toevoeging van de zinsnede “they are classified by the FDA as synthetic detergents” in de claim de redelijke associaties met de woorden “detergent” en “synthetic detergent” waarschijnlijk niet zal beperken.

Daarom raadde het NAD Dr. Squatch aan om de “wasmiddelclaims” te schrappen of aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat concurrerende bars en bodywashproducten agressief zijn.

“Gemaakt zonder agressieve chemicalien

Het NAD concludeerde dat hoewel er geen sporen van loog achterblijven in het eindproduct Jukebox, het gebruik van loog in het verzepingsproces de claim “gemaakt zonder agressieve chemicalien” onnauwkeurig maakt. Het NAD adviseerde daarom de claim in te trekken of aan te passen zodat deze beter aansluit bij het bewijsmateriaal.

Tegelijkertijd bepaalde het NAD dat een soortgelijke claim, “geen agressieve chemicalien”, die in een monadische context op de verpakking van Jukebox staat, niet de impliciete boodschap overbrengt dat concurrerende repen en wasmiddelen agressieve chemicalien bevatten of anderszins schadelijk of onveilig zijn. NAD vond dat de “geen agressieve chemicalien” claim werd ondersteund en waarheidsgetrouw de afwezigheid van agressieve chemicalien in het eindproduct benadrukt.

Claims over het leiderschap van Jukebox

De NAD stelde vast dat de bewering “Who runs the world? Girls” in combinatie met de uitspraak “From our world-class natural perfumers and in-house artisan soap makers to our bubbly leadership, we\’re a band of music & soap-lovin\’ ladies” niet de boodschap overbracht dat Jukebox een bedrijf is dat in handen is van vrouwen. De NAD heeft echter aanbevolen om deze uitspraken te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Jukebox een merk is dat door vrouwen wordt geleid.

Tijdens de procedure stemde Dr. Squatch ermee in om een aantal andere betwiste claims permanent te staken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Dr. Squatch dat het in beroep zal gaan tegen het besluit van de NAD met betrekking tot de beweringen van Jukebox over wasmiddelen, omdat het het niet eens is met de interpretatie van de term wasmiddel door de NAD en “volhoudt dat al zijn beweringen met betrekking tot synthetische wasmiddelen waarheidsgetrouw en niet-misleidend zijn”. Dr. Squatch gaat ook in beroep tegen de aanbeveling van de NAD om de Jukebox-reclame aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Jukebox een merk is dat door vrouwen wordt geleid.

Unilever zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de NAD met betrekking tot de “natuurlijke” claim.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief.

Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire