header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De wereldwijde markt voor onderwaterrobotica zal naar verwachting 5,003 miljard dollar bereiken in 2030, met een CAGR van 12,50% tijdens de voorspellingsperiode 2022-2030.

Aug 24, 2023 9:47 AM ET

Overzicht van de markt voor onderwaterrobotica

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), Underwater Robotics Market Information by Type, Application, and Region – Forecast till 2030, zou de markt voor onderwaterrobotica tussen 2022 en 2030 met 12,50% kunnen groeien. De marktomvang zal tegen het einde van het jaar 2030 ongeveer USD 5,003 miljard bedragen.

Marktoverzicht onderwaterrobotica

De markt voor onderwaterrobotica verwijst naar de industrie die zich bezighoudt met de ontwikkeling en inzet van robotsystemen die ontworpen zijn om onder water te werken. Deze robots zijn uitgerust met verschillende sensoren en mechanismen die hen in staat stellen om taken uit te voeren zoals exploratie, inspectie, onderhoud en onderzoek in uitdagende onderwateromgevingen. Onderwaterrobotica vindt toepassingen in diverse sectoren, waaronder offshore olie en gas, marien onderzoek, defensie en veiligheid, milieumonitoring en onderwaterarcheologie. Deze robots spelen een cruciale rol in taken die gevaarlijk of onmogelijk zijn voor menselijke duikers en bieden verbeterde efficientie, precisie en veiligheid.

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de sector van de onderwaterrobotica zijn onder andere

  • Atlas Maridan ApS.
  • Deep Ocean Engineering Inc.
  • General Dynamics Mission Systems Inc.
  • International Submarine Engineering Ltd.
  • ECA SA
  • Eddyfi
  • Oceaneering International Inc.
  • Saab AB
  • TechnipFMC plc
  • Soil Machine Dynamics Ltd.

Ontvang een gratis proefexemplaar@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7605

Mei 2023

General Dynamics Mission Systems Inc., een belangrijke speler op de markt voor onderwaterrobotica, kondigde de succesvolle voltooiing aan van een project in mei 2023. Het bedrijf leverde een ultramodern autonoom onderwatervoertuig (AUV)-systeem dat complexe onderwatermissies kan uitvoeren met een hoge mate van autonomie en betrouwbaarheid. Deze ontwikkeling laat de voortdurende vooruitgang in onderwaterrobotica-technologie zien, waardoor efficientere en capabelere systemen voor verschillende toepassingen mogelijk worden.

Behandelde markt USP:

Stuwende factoren voor de markt van onderwaterrobotica:

Drie belangrijke factoren die de markt voor onderwaterrobotica stimuleren zijn technologische vooruitgang, de toenemende vraag naar diepzee-exploratie en -onderzoek en de groeiende behoefte aan onderhoud van onderwaterinfrastructuur. Technologische ontwikkelingen op het gebied van autonome navigatie, kunstmatige intelligentie en sensortechnologie hebben de mogelijkheden van onderwaterrobots aanzienlijk verbeterd, waardoor ze onder extreme omstandigheden kunnen werken en complexe taken kunnen uitvoeren met minimale menselijke tussenkomst. De vraag naar diepzee-exploratie en -onderzoek wordt gedreven door de behoefte om de uitgestrekte onderwaterecosystemen te verkennen en te begrijpen, nieuwe hulpbronnen te ontdekken en het zeeleven te bestuderen. Daarnaast vereisen het onderhoud en de inspectie van onderwaterinfrastructuur, zoals offshore olie- en gasplatforms en onderzeese kabels, gespecialiseerde robotsystemen om efficientie, veiligheid en kosteneffectiviteit te garanderen.

Koop nu het eersteklas onderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=7605

Beperkingen in de markt:

Ondanks het groeipotentieel van de markt, wordt de markt voor onderwaterrobotica geremd door verschillende factoren. Een belangrijke beperking zijn de hoge kosten die gepaard gaan met de ontwikkeling, de inzet en het onderhoud van onderwaterrobotsystemen. De complexiteit van de technologie, de behoefte aan gespecialiseerde materialen en componenten, en de uitdagingen van het werken in ruwe onderwateromgevingen dragen bij aan de totale kosten. Een andere uitdaging is de beperkte toegankelijkheid en beschikbaarheid van geschoolde operators en technici die getraind zijn in onderwaterrobotica. De gespecialiseerde kennis en expertise die nodig zijn om deze systemen te bedienen en te onderhouden vormen een belemmering voor wijdverspreide toepassing.

COVID 19-analyse

De COVID-19 pandemie had een gemengde impact op de markt voor onderwaterrobotica. De pandemie veroorzaakte aanvankelijk verstoringen in de toeleveringsketen en beinvloedde de tijdschema\’s van projecten, maar benadrukte ook het belang van automatisering en de mogelijkheden voor bediening op afstand die onderwaterrobotica biedt. Tijdens de pandemie nam de vraag naar onbemande en op afstand bediende systemen toe, omdat deze het mogelijk maakten om de werkzaamheden voort te zetten zonder de gezondheid en veiligheid van mensen in gevaar te brengen. In het post-COVID-scenario zal de markt naar verwachting weer aantrekken en een versnelde groei doormaken naarmate industrieen hun activiteiten hervatten en investeren in geavanceerde technologieen voor onderwaterexploratie, onderzoek en infrastructuuronderhoud.

Segmentatie van de markt voor onderwaterrobotica

Naar type

Het type in de markt omvat op afstand bediende voertuigen en autonome onderwatervoertuigen.

Naar toepassing

Per toepassing omvat het segment commerciele exploratie, defensie en veiligheid, wetenschappelijk onderzoek en constructie onder water.

Kijk voor korting:

https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/-7605

Regionaal inzicht

De aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling in Noord-Amerika stuwen de markt verder vooruit, bevorderen innovatie en stimuleren de ontwikkeling van geavanceerde onderwaterrobotica-systemen. Daarnaast speelt de sterke focus op offshore olie- en gasexploratie in Noord-Amerika een cruciale rol in de dominantie van de markt. De regio heeft uitgebreide offshore reserves en het gebruik van onderwaterrobotica-technologie is essentieel voor exploratie-, onderhouds- en inspectieactiviteiten in deze offshore gebieden. De vraag naar efficiente en betrouwbare onderwaterrobots in de olie- en gasindustrie is de drijvende kracht achter de marktgroei in Noord-Amerika.

Europa volgt Noord-Amerika op de voet in de markt voor onderwaterrobots. De regio staat bekend om zijn robuuste mariene onderzoeksinitiatieven, die de exploratie van mariene ecosystemen, milieumonitoring en wetenschappelijke studies omvatten. De uitgebreide kustlijn van Europa biedt volop mogelijkheden voor onderwaterrobotica-toepassingen, waaronder onderzoek, exploratie en milieubehoud. Bovendien zijn er in Europa grote offshore-energieprojecten, zoals offshore-windmolenparken, waar onderwaterrobots worden gebruikt voor onderhouds- en inspectietaken. Deze factoren dragen bij aan de groei van de markt voor onderwaterrobotica in Europa.

De regio Azie-Pacific is getuige van een snelle groei in de markt voor onderwaterrobots. De toenemende investeringen in oceanografisch onderzoek, offshore projecten voor hernieuwbare energie en de bezorgdheid over maritieme veiligheid stimuleren de vraag naar onderwaterrobotica-oplossingen in de regio. Landen als China en India, met hun opkomende economieen, investeren aanzienlijk in onderwaterrobotica-technologie. De uitbreiding van offshore windenergieprojecten, in combinatie met de behoefte aan efficiente mogelijkheden voor onderwaterexploratie en -bewaking, draagt bij aan de groei van de markt in Azie-Pacific. De markt voor onderwaterrobotica in Europa wordt gedreven door factoren zoals de toenemende toepassing van onderwaterrobotica in verschillende industrieen, de groeiende vraag naar op maat gemaakte producten en overheidsinitiatieven om het gebruik van onderwaterrobotica-technologie te bevorderen. De automobielindustrie is een belangrijke aanjager van de markt omdat de onderwater robotica technologie wordt gebruikt om complexe onderdelen en prototypes te maken.

Gerelateerde rapporten:

Enterprise Governance, Risk and Compliance-marktonderzoeksrapport – voorspelling voor 2030

Wereldwijde Intelligent Platform Management Interface-marktOnderzoeksrapport-Voorspelling 2030

Emotiedetectie en -herkenningsmarktOnderzoeksrapport-Wereldwijde prognose 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieen, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire