header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De wereldwijde SerDes-markt zal tegen 2030 naar verwachting USD 1,3 miljard bereiken, met een CAGR van 15,2% tijdens de voorspellingsperiode 2023-2030.

Aug 24, 2023 9:52 AM ET

Overzicht SerDes-markt

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), SerDes Market Information by Components, Application, Product, Industry and Region – Forecast till 2030, zou de SerDes-markt tussen 2023 en 2030 met 15,2% kunnen groeien. De marktomvang zal tegen het einde van het jaar 2030 ongeveer 1,3 miljard dollar bedragen.

Synopsis van de SerDes-markt

SerDes, kort voor Serializer/Deserializer, is een belangrijke technologie die wordt gebruikt voor gegevensoverdracht met hoge snelheid tussen geintegreerde circuits (IC\’s) of chips. Het zet parallelle gegevens om in een seriele stroom en omgekeerd, waardoor efficiente communicatie tussen verschillende componenten van elektronische systemen mogelijk wordt. SerDes-technologie speelt een cruciale rol in toepassingen die een snelle en betrouwbare gegevensoverdracht vereisen, zoals datacenters, telecommunicatie, autosystemen en consumentenelektronica.

Het gebruik en de toepassingen van SerDes zijn divers en van vitaal belang in verschillende industrieen. In datacenters maakt SerDes hogesnelheidscommunicatie mogelijk tussen servers, switches en opslagapparaten, waardoor een snelle gegevensoverdracht en efficiente netwerken mogelijk worden. In de telecommunicatie wordt SerDes-technologie gebruikt in optische communicatiesystemen, waardoor gegevens met hoge snelheid kunnen worden overgedragen via glasvezelnetwerken. In de automobielsector is SerDes essentieel voor geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS), infotainmentsystemen en netwerken in voertuigen. Daarnaast vindt SerDes toepassingen in consumentenelektronica, waaronder smartphones, tablets en spelconsoles, waar het een snelle gegevensoverdracht tussen verschillende componenten mogelijk maakt.

Vraag een gratis proefexemplaar aan@

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/7428

Concurrentielandschap van de markt:

De toonaangevende bedrijven in de SerDes-industrie zijn onder andere

  • Texas Instruments Inc.
  • ON Halfgeleider Corporation
  • STMicro-elektronica NV
  • ROHM halfgeleider
  • Renesas Electronics Corp
  • NXP Halfgeleiders NV
  • Maxim Geintegreerd.

Februari 2023

Een recente ontwikkeling in de SerDes-markt vond plaats in februari 2023 toen een toonaangevende speler een nieuwe SerDes-oplossing introduceerde met verbeterde energie-efficientie en datasnelheid. Deze innovatie maakt snellere en efficientere datatransmissie mogelijk terwijl het stroomverbruik tot een minimum wordt beperkt. De ontwikkeling speelt in op de toenemende vraag naar hogere bandbreedte en verbeterde energie-efficientie in verschillende industrieen, waardoor de groei van de SerDes-markt verder wordt gestimuleerd.

Koop nu een eersteklas onderzoeksrapport:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD&report_id=7428

Marktbepalende factoren:

De drijvende factoren voor de SerDes-markt zijn onder andere de toenemende vraag naar datatransmissie met hoge snelheid in verschillende toepassingen, de snelle groei van datacenters en cloud computing, en de toenemende toepassing van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) in de auto-industrie. De behoefte aan snellere en betrouwbaardere gegevensoverdracht is cruciaal geworden in het huidige digitale tijdperk, waarin grote hoeveelheden gegevens in real-time worden verwerkt en verzonden. Bovendien vereisen de proliferatie van datacenters en de exponentiele groei van cloudcomputingdiensten efficiente communicatie tussen servers en opslagapparaten, wat de vraag naar SerDes-technologie aanwakkert. Bovendien heeft de focus van de auto-industrie op veiligheid, connectiviteit en autonoom rijden geleid tot de wijdverspreide toepassing van ADAS, dat afhankelijk is van SerDes-technologie voor snelle gegevensoverdracht tussen sensoren, camera\’s en besturingseenheden.

SerDes-markt Beperkingen:

De SerDes-markt wordt geconfronteerd met bepaalde beperkingen. Een van de belangrijkste uitdagingen is de toenemende complexiteit van hogesnelheidsgegevensoverdracht, die geavanceerde signaalintegriteitstechnieken en rigoureuze tests vereist om betrouwbare prestaties te garanderen. De ontwikkeling van SerDes-oplossingen met hogere datasnelheden en energie-efficientie zorgt ook voor uitdagingen op het gebied van ontwerp en productie. Bovendien kunnen de hoge kosten in verband met SerDes-technologie en de behoefte aan geschoolde professionals die bedreven zijn in het ontwerpen en implementeren van SerDes-oplossingen de groei van de markt belemmeren.

Bekijk korting @

https://www.marketresearchfuture.com/check-discount/-7428

COVID 19-analyse

De COVID-19 pandemie heeft een gemengd effect gehad op de SerDes-markt. Terwijl de aanvankelijke verstoringen in wereldwijde toeleveringsketens en productieactiviteiten de markt beinvloedden, stimuleerde de daaropvolgende toename van werk op afstand, online leren en digitale connectiviteit de vraag naar datacenters en clouddiensten, wat leidde tot een grotere behoefte aan SerDes-technologie. De pandemie benadrukte het belang van robuuste en snelle datatransmissie ter ondersteuning van samenwerking op afstand, e-commerce en digitale diensten. Na de pandemie zal de SerDes-markt naar verwachting een gestage groei doormaken omdat de industrie digitalisering en connectiviteit blijft omarmen als onderdeel van het nieuwe normaal.

Segmentatie van de SerDes-markt

Naar componenten

De componenten in de markt omvatten klokvermenigvuldigingseenheid, banen en fysiek coderingssubblok

Per toepassing

Per toepassing omvat het segment optische vezelcommunicatie, datacenter- en cloudcomputing, 5G draadloze infrastructuren, ADAS, infotainment voor voertuigen en anderen

Per product

Per product omvat het segment stand-alone SerDes en SerDes IP Core

Per sector

Per industrie omvat het segment Automotive, Consumentenelektronica, Telecom & IT, Lucht- en ruimtevaart, Militair en defensie, Productie en anderen

Regionaal inzicht

Azie-Pacific is een snel groeiende regio in de SerDes-markt. De uitbreiding van datacenters en de toenemende toepassing van cloud computing-diensten stimuleren de vraag naar gegevensoverdracht met hoge snelheid, waardoor de markt voor SerDes-technologie wordt gestimuleerd. Bovendien is de regio getuige geweest van een aanzienlijke groei in smartphone-penetratie, wat heeft geleid tot meer dataverbruik en de behoefte aan efficiente communicatie tussen componenten. De opkomst van 5G-netwerken in landen als China, Zuid-Korea en Japan wakkert de vraag naar SerDes-technologie verder aan, omdat deze de hogesnelheidstransmissie mogelijk maakt die nodig is voor 5G-toepassingen.

Noord-Amerika heeft een aanzienlijk marktaandeel in de SerDes-markt. De regio profiteert van de aanwezigheid van prominente technologiebedrijven en een goed ontwikkeld ecosysteem van datacenters en hogesnelheidscommunicatie-infrastructuur. De vraag naar SerDes-technologie in Noord-Amerika wordt gedreven door toepassingen in datacenters, telecommunicatie en de automobielsector. Met de voortdurende groei van datagestuurde diensten, IoT-apparaten en kunstmatige intelligentie is de behoefte aan efficiente datatransmissie cruciaal geworden. De vroege toepassing van geavanceerde technologieen in de regio en de focus op innovatie dragen bij aan de sterke marktpositie van SerDes-technologie in Noord-Amerika.

Europa is een andere belangrijke regio voor de SerDes-markt. De regio kent een groeiende vraag naar SerDes-technologie in telecommunicatie, auto\’s en industriele toepassingen. Europa heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van duurzame aanbestedingspraktijken en in de automobielsector wordt veel nadruk gelegd op het terugdringen van koolstofemissies en het gebruik van elektrische voertuigen. SerDes-technologie speelt een belangrijke rol in geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS), infotainmentsystemen en connectiviteit van elektrische voertuigen, wat bijdraagt aan de groei van de markt in Europa. Daarnaast stimuleert de toenemende toepassing van industriele automatisering en robotica in de productie de vraag naar SerDes-technologie in de industriele sector.

Gerelateerde rapporten:

Wireless Pos Terminal Market Research Report- Prognose tot 2030

IP Telephony Market Research Report – Prognose voor 2030

Solid State Transformator-marktonderzoeksrapport – Prognose voor 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en accurate analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieen, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire