header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis International Legal Generative AI Survey toont aan dat bijna de helft van de juridische beroepsgroep gelooft dat generatieve AI de rechtspraktijk zal veranderen.

Aug 24, 2023 11:45 AM ET

Generative AI tech adoptie in juridische markten wordt gedreven door bedrijfsjuristen met verwachtingen van AI-gebruik voor het opstellen van documenten en onderzoek

NEW YORKLexisNexis Legal & Professional®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van zijn International Legal Generative AI Survey. In het onderzoek werden 7.950 advocaten, rechtenstudenten en consumenten in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Frankrijk gevraagd naar hun algemene bewustzijn, de verwachte impact op de rechtspraktijk, het gebruik van generatieve AI en de verwachtingen ten aanzien van adoptie.

In alle landen wordt verwacht dat AI de rechtspraktijk aanzienlijk zal beinvloeden. Een van de belangrijkste bevindingen is dat 47% van de respondenten denkt dat generatieve AI een significante of transformatieve impact zal hebben op de rechtspraktijk. Nog eens 45% van de respondenten denkt dat generatieve AI enige impact zal hebben, terwijl slechts ongeveer 7% denkt dat generatieve AI geen impact zal hebben.

Volgens het onderzoek is er een algemene verwachting onder bedrijfsjuristen dat advocatenkantoren AI-technologie zullen gebruiken, waarbij 60% het ermee eens is dat ze verwachten dat advocatenkantoren geavanceerde technologie zoals generatieve AI-tools zullen gebruiken en slechts 10% het daar niet mee eens is. Advocatenkantoren zijn het hiermee eens: 52% bevestigt dat hun clienten van bedrijfsjuristen verwachten dat ze generatieve AI-tools zullen gebruiken, terwijl slechts 17% het hier niet mee eens is.

Van de ondervraagde landen verwacht 67% van de Amerikaanse bedrijfsjuristen, gevolgd door 61% van de Franse, 59% van de Britse en 53% van de Canadese.

Daarnaast wordt er transparantie verwacht wanneer generatieve AI-tools worden gebruikt: 78% van de bedrijfsjuristen is het ermee eens dat advocatenkantoren hen op de hoogte zullen stellen van het gebruik van generatieve AI-tools.

Potentieel gebruik van generatieve AI

Advocaten zien het grootste potentieel voor generatieve AI-tools om hen te helpen bij het onderzoeken van zaken (65%). Het opstellen van documenten (56%), documentanalyse (44%) en het schrijven van e-mails (35%) zijn ook belangrijke potentiele use cases.

“Ons onderzoek bevestigt wat we elke dag van klanten over de hele wereld horen, namelijk dat ze enthousiast zijn over het potentieel van generatieve AI om hun productiviteit, efficientie en algehele bedrijfsvoering en rechtspraktijk te helpen verbeteren”, zegt Mike Walsh, CEO van LexisNexis Legal & Professional. “Klantgedreven innovatie is de kern van onze benadering van productontwikkeling en LexisNexis is verheugd dat ons Lexis AI-platform veilig en betrouwbaar essentiele generatieve AI-tools biedt om juridische professionals te helpen uit te blinken in hun werk.”

Bekendheid met generatieve AI

Over het algemeen laten de onderzoeksresultaten een grote bekendheid van generatieve AI zien: 89% van de juridische professionals heeft gehoord van generatieve AI-tools. Bij consumenten is de bekendheid veel lager (61%).

Ethiek met betrekking tot generatieve AI

De meeste juristen maken zich op zijn minst enige zorgen over de ethische implicaties van generatieve AI op de rechtspraktijk (88%), waarbij een derde aangeeft zich grote of fundamentele zorgen te maken over de ethische implicaties. Deze bevinding wijst op de noodzaak voor juridische professionals om samen te werken met betrouwbare en ethische bedrijven als ze generatieve AI-oplossingen beginnen te gebruiken in hun werk.

Gebruik van generatieve AI door consumenten voor juridisch werk

Consumenten gebruiken generatieve AI voornamelijk voor het onderzoeken van juridische onderwerpen (60%). Velen zouden overwegen om AI te gebruiken voor juridische ondersteuning bij het opstellen van een testament (40%), het opzetten van een bedrijf (37%) en het ontwikkelen van een huurovereenkomst (39%).

Methodologie

Het onderzoek werd tussen maart en juli 2023 uitgevoerd onder 7.950 mensen, waaronder 3.752 advocaten, 1.239 rechtenstudenten en 2.959 consumenten in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Canada. De enquetes werden uitgevoerd in het Engels en Frans en de respondenten werd om feedback gevraagd via Pollfish/Forsta.

Lexis AI

Eerder dit jaar kondigde LexisNexis Lexis AI aan, een generatief AI-platform dat is ontworpen om juridisch werk te transformeren. Lexis AI wordt gebouwd en getraind op de grootste wereldwijde opslagplaats van nauwkeurige en exclusieve juridische content, waarbij gebruik wordt gemaakt van een uitgebreide verzameling documenten en dossiers om klanten te voorzien van betrouwbare, uitgebreide juridische resultaten met ongeevenaarde snelheid en precisie en ondersteund door verifieerbare, citeerbare autoriteit.

Lexis AI is deze zomer commercieel beschikbaar en beschikt over conversatie-zoekopdrachten, inzichtelijke samenvattingen en intelligente mogelijkheden voor het opstellen van juridische teksten, allemaal ondersteund door geavanceerde encryptie- en privacytechnologie om gevoelige gegevens veilig te houden. Conversational search vereenvoudigt het complexe en tijdrovende juridische onderzoekstraject en biedt een zoekervaring voor uiteenlopende juridische vragen met citaten, zodat advocaten hun onderzoek effectiever en efficienter kunnen afronden. Verbeterde samenvatting biedt een aangepaste samenvatting van juridische documenten om inzichtelijke analyses te versnellen en te begeleiden. Generative document drafting begeleidt klanten bij het opstellen van juridische documenten, genereert een eerste concept van een juridisch document en stelt gebruikers in staat om de taal en toon te veranderen via een eenvoudige prompt.

Tegelijkertijd heeft LexisNexis het AI Insider-programma aangekondigd, dat toegankelijk is voor alle juridische professionals. Het programma is ontworpen om de juridische sector te ondersteunen met generatieve AI-educatie en LexisNexis breaking news over de laatste AI-ontwikkelingen. Insiders kunnen zich aanmelden om als een van de eersten kennis te maken met Lexis AI. Ga naar www.lexisnexis.com/ai-insider om u aan te melden voor het Lexis ®AIInsider-programma .

LexisNexis ontwikkelt op verantwoorde wijze juridische AI-oplossingen met menselijk toezicht. LexisNexis, onderdeel van RELX, volgt de RELX Responsible AI Principles, houdt rekening met de werkelijke impact van haar oplossingen op mensen en onderneemt actie om het ontstaan of versterken van oneerlijke vooroordelen te voorkomen. Het bedrijf zet zich al meer dan 50 jaar in voor gegevensbeveiliging en privacy in de juridische sector. LexisNexis heeft meer dan 2.000 technologen, datawetenschappers en materiedeskundigen in dienst om zijn oplossingen te ontwikkelen, te testen en te valideren en uitgebreide, accurate informatie te leveren.

Ga voor meer informatie over Lexis AI naar www.lexisnexis.com/ai.

Ga voor het downloaden van het LexisNexis International Legal Generative AI Survey-rapport naar www.lexisnexis.com/international-gai-survey.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis Legal & Professional® biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en besluitvormingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Media Contact

Dana Greenstein
Directeur Communicatie, Noord-Amerika & UK
LexisNexis Legal & Professional
212-448-2163
[email protected]


iCrowdNewswire
Tags:   Dutch, United States, Wire