header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 Geldtips voor alleenstaande moeders

Aug 25, 2023 11:18 AM ET

Veel alleenstaande moeders hebben te maken met unieke financiele uitdagingen. Zelfs als je alimentatie of kinderalimentatie ontvangt, kan het zijn dat je het grootste deel van het inkomen van je huishouden voor je rekening neemt. Als gevolg daarvan moet je de maandelijkse uitgaven voor meerdere mensen in balans brengen met pensioenplanning en andere toekomstige doelen.

Je kunt dit doen met een inkomen door stappen te ondernemen om controle te krijgen over je financien en de hoeveelheid geld te vergroten die je overhoudt na je maandelijkse uitgaven.

In dit artikel lees je een aantal tips voor alleenstaande moeders, waaronder budgetteren, bezuinigen, een bijbaantje of bijverdienste en consequent sparen voor de toekomst.

1. Maak een budget

Budgetteren is een belangrijke eerste stap omdat het laat zien waar elke dollar maandelijks naartoe gaat. Dit vermindert financiele stress en helpt je om binnen je mogelijkheden te leven.

Maak een lijst van je inkomsten, bijvoorbeeld

  • Je baan
  • Alimentatie
  • Alimentatie voor kinderen
  • Andere bijstandsprogramma\’s

Maak daarna een lijst van al je uitgaven. Verdeel ze in categorieen:

  • Vaste uitgaven: Huur/hypotheek, auto betalen, nutsvoorzieningen, schulden, etc.
  • Variabele uitgaven: Boodschappen, gas, boodschappen, entertainment, enz.

Maak ten slotte een sectie voor sparen en beleggen. Verdeel deze sectie in items zoals:

  • Noodfonds
  • Pensioenrekeningen
  • Andere investeringen

2. Verlaag waar mogelijk de maandelijkse uitgaven

Snijden in je maandelijkse uitgaven kan je helpen stress te verminderen en meer ruimte te creeren voor essentiele zaken zoals boodschappen en kinderopvang. Je kunt ook meer sparen/beleggen voor de toekomst als je situatie verandert.

Bekijk je uitgaven in je budget en kijk waar je op kunt bezuinigen, zoals abonnementen of uit eten gaan.

Een andere manier om te bezuinigen is door de rente op schulden te verlagen. Heronderhandel indien mogelijk over de rente op creditcards. Overweeg een overschrijvingscreditcard om creditcardschulden tegen een lagere rente af te betalen. Herfinancier leningen, zoals je hypotheek, autolening of persoonlijke lening.

3. Start een parttime baan of bijverdienste

Je kunt maar tot op zekere hoogte bezuinigen. Je inkomen verhogen is de volgende stap om je financiele situatie te verbeteren.

Het aannemen van een parttime baan kan een gemakkelijke manier zijn om dit te doen als je de voorkeur geeft aan een meer voorspelbaar schema en inkomen. Serveren en barkeepen zijn populaire bijbanen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Het starten van een bijbaan kan je meer flexibiliteit en controle geven over je schema en inkomen. Enkele bijbaantjes die je kunt overwegen zijn

  • Rideshare diensten
  • Rijden als koerier
  • Freelancen
  • Honden uitlaten
  • Online bijles geven

Of je nu een parttime baan of bijbaantje hebt, zoek iets dat bij je vaardigheden en interesses past. Zorg ervoor dat je het extra werk in balans houdt met de verantwoordelijkheden van je primaire baan, ouderlijke taken en persoonlijke tijd.

4. Spaar consequent voor de toekomst

Nadat je je uitgaven hebt verlaagd en je inkomen hebt verhoogd, heb je elke maand meer vrij besteedbaar inkomen voor noodgevallen op korte termijn en langetermijndoelen zoals je pensioen en de uitgaven voor de universiteit van je kinderen.

Sparen voor noodgevallen

Begin met ervoor te zorgen dat je minstens zes maanden in een noodfonds hebt gespaard. Dit kan je financieel beschermen in het geval van een auto-ongeluk, baanverlies of een andere onverwachte gebeurtenis. Je hoeft je dan minder zorgen te maken over een hoge creditcardschuld.

Pensioen

Verken je pensioenopties, zoals je 401k op het werk en IRAs. Deze bieden belastingvoordelen waardoor je meer kunt sparen. Je kunt er ook mee beleggen in verschillende effecten om mogelijk te profiteren van meer beleggingsgroei.

Collegegeld

Kijk naar 529 plannen voor het collegegeld van je kinderen. Dit zijn door de staat beheerde plannen waaraan je kunt bijdragen met belastingvrije dollars. De groei van de investering is echter belastingvrij en opnames zijn belastingvrij als je ze besteedt aan in aanmerking komende onderwijskosten (collegegeld, kosten, enz.).

De conclusie

Maak een budget en gebruik het om zoveel mogelijk te bezuinigen. Neem daarna een bijbaan of parttime baan om meer inkomen te verdienen. Gebruik je extra geld om een noodfonds op te bouwen en te sparen voor langetermijndoelen, zoals je pensioen en de studie van je kinderen.

Het implementeren van deze strategieen kost tijd en discipline, maar de gemoedsrust en het gevoel van controle over je financien is het meer dan waard.


iCrowdNewswire