header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 Nadelen van met pensioen gaan voor je volledige pensioenleeftijd

Aug 25, 2023 11:17 AM ET

Pensioen is een uitstekende tijd om tijd door te brengen met familie, hobby\’s en interesses na te streven en reisbestemmingen van je bucketlist af te strepen. Vroeg met pensioen gaan kan je meer tijd geven om al deze activiteiten te ondernemen.

Een vervroegd pensioen kan echter een aantal financiele problemen met zich meebrengen als je niet voorzichtig bent met je pensioenplanning. Dit kan mogelijk voorkomen dat je je droompensioen beleeft.

Dit artikel gaat in op een aantal nadelen van met pensioen gaan voor je volledige pensioenleeftijd om je te helpen bepalen of vervroegd pensioen de moeite waard is of niet.

1. Minder sociale zekerheidsinkomen

Je kunt vanaf je 62e een uitkering van de sociale zekerheid krijgen. Eerder met pensioen gaan betekent dat je tot je 62e alleen op je spaargeld hoeft te rekenen.

Maar zelfs als je wacht tot je 62e, zijn je uitkeringen lager naarmate je eerder met pensioen gaat, omdat je langer een uitkering ontvangt. Je kunt uitkeringen van de sociale zekerheid uitstellen tot je 70e – hoe langer je wacht, hoe hoger de uitkering.

Bovendien worden je uitkeringen berekend op basis van een geindexeerd gemiddelde van je 35 hoogst verdienende werkjaren. Velen verdienen meer dichter bij hun pensioen omdat ze ver in hun carriere zijn. Als je later met pensioen gaat, kan de Social Security Administration dus een hoger gemiddelde gebruiken bij de berekening van je uitkering. Dit kan een hogere maandelijkse uitkering betekenen.

2. Kan invloed hebben op ziektekostenverzekering

De meesten komen pas in aanmerking voor Medicare als ze 65 worden. Als je dus eerder met pensioen gaat, kan het zijn dat je geen dekking meer hebt voor ziektekosten.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor gezondheidszorg vaak stijgen naarmate mensen ouder worden, dus het kan zijn dat je prive een plan moet kopen om de dekking te krijgen die je nodig hebt. Een particulier plan kan meer kosten dan Medicare of het gezondheidsplan van je werkgever. Hierdoor kan je pensioenspaargeld sneller opraken.

3. Boetes voor pensioenopname en belastingimplicaties

Pensioenrekeningen hebben beperkingen op het moment waarop je geld kunt opnemen in ruil voor de belastingvoordelen en om sparen te bevorderen. Te vroeg opnemen kan leiden tot boetes en extra belastingen.

Bij traditionele IRA\’s en 401k-regelingen op het werk kun je bijvoorbeeld boetevrij opnemen als je 59½ bent. Opnames worden belast als gewoon inkomen. De IRS kan echter 10% extra belasting heffen op bedragen die u opneemt voordat u 59½ wordt.

Met Roth IRA\’s kunt u bijdragen op elk moment boetevrij opnemen. Je mag echter geen winst opnemen voordat je 59½ bent, anders kun je een boete van 10% voor vervroegde opname krijgen.

4. Risico van te lang leven van uw spaargeld

Eerder met pensioen gaan verlengt de duur van je pensioen en vermindert het aantal verdienjaren dat je hebt. Dit betekent dat je minder jaren hebt om te sparen voor je pensioen en je spaargeld te laten oplopen, en dat de pensioenperiode langer is.

Vroeg met pensioen gaan kan dus een aantal opofferingen vereisen om te voorkomen dat je je spaargeld te boven gaat. Het kan zijn dat je nu moet inleveren op bepaalde aspecten van je levensstijl om meer te sparen of tijdens je pensioen om je spaargeld te spreiden over een langere pensioenperiode.

De kern van de zaak

Pensioen is een enorm financieel doel dat zorgvuldige planning en discipline vereist. Vroeg met pensioen gaan kan complexiteit toevoegen, wat leidt tot verschillende nadelen als je niet voorzichtig bent.

Eerder met pensioen gaan kan ervoor zorgen dat je niet meteen sociale zekerheid krijgt of dat je je uitkering niet maximaliseert. Ook moet je misschien een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten totdat je in aanmerking komt voor Medicare.

Bovendien kan vervroegd pensioen je dwingen om boetes te betalen op je pensioenvermogen. Dit, een langere pensioenperiode en minder tijd om te sparen, verhogen allemaal het risico dat je je spaargeld niet meer terug krijgt.

Iedereen heeft een andere situatie. Zorg ervoor dat je je pensioenvoorkeuren zorgvuldig afweegt tegen de mogelijke kosten. Overleg met een financieel professional om een plan te ontwikkelen dat past bij jouw behoeften en doelen.

Bronnen:

https://www.irs.gov/retirement-plans/hardships-early-withdrawals-and-loans


iCrowdNewswire