header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 Voordelen van het veranderen van werkgever

Aug 25, 2023 11:22 AM ET

Het komt steeds minder vaak voor dat je het grootste deel van je carriere bij een werkgever blijft. In plaats daarvan veranderen steeds meer professionals van werkgever voor een hoger salaris, carriereperspectief, gezondheidsvoordelen, balans tussen werk en priveleven en netwerkmogelijkheden.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je van baan verandert – zoals een 401k-rollover naar een IRA – maar de voordelen van het overstappen naar een nieuwe werkgever kunnen enorm zijn.

In dit artikel bespreken we vier voordelen van het veranderen van werkgever.

1. Hoger inkomen en voordelen

Veranderen van baan kan je helpen om je inkomen te verhogen en toegang te krijgen tot betere voordelen. Dit is vooral waar als je inkomen bij je huidige baan is gestagneerd of niet snel genoeg stijgt. Sommige bedrijven betalen meer voor vergelijkbare functies en je kunt mogelijk onderhandelen over een hoger salaris.

De nieuwe werkgever kan ook betere voordelen bieden, zoals lagere premies voor de ziektekostenverzekering of een hogere 401k matching bonus. Vergeet niet dat je misschien je oude 401k wilt overhevelen naar de nieuwe als je overstapt.

Zelfs als je de baan uiteindelijk niet aanneemt, kun je het hoger betaalde aanbod gebruiken om te onderhandelen over een beter salaris in je huidige functie.

2. Carriere en vaardigheidsgroei

Van werkgever veranderen kan je helpen om een sprong voorwaarts te maken in je carriere als je huidige werkgever je geen doorgroeimogelijkheden heeft geboden.

Van werkgever veranderen biedt op zich al een nieuwe omgeving, maar als je een functie op een hoger niveau bij een nieuwe werkgever aanneemt, kun je extra uitdagingen en verantwoordelijkheden aangaan. Je leert nieuwe vaardigheden en doet waardevolle ervaring op. Beide geven je meer voldoening in je carriere en helpen je cv te versterken.

Sommige werkgevers kunnen de kosten van het leren van nieuwe vaardigheden en de groei van je carriere dekken via voordelen zoals een vergoeding voor je studiekosten. Als je een werkgever vindt die je betaalt om terug naar school te gaan, kan dat je helpen om een gevorderd diploma te halen en meer vaardigheden te verwerven die tot verdere promotie kunnen leiden.

3. Betere balans tussen werk en prive

Voldoende vrije tijd is van vitaal belang om optimaal te presteren op het werk en een goed gevuld leven na te streven.

Van werkgever veranderen kan je helpen om een betere balans tussen werk en priveleven te vinden als je bedrijf die grenzen niet respecteert. Als je bijvoorbeeld je werk te vaak meeneemt naar huis of meer uren werkt dan je van plan was, kun je op zoek gaan naar een nieuwe baan om je avonden en weekenden terug te krijgen.

Een ander voorbeeld is een bedrijf met telewerken of flexibele werktijden. Dit is belangrijk als je op bepaalde momenten van de dag beter werkt of andere verantwoordelijkheden hebt, zoals het vervoer van kinderen van en naar school.

4. Netwerkmogelijkheden

De sprong naar een nieuwe werkgever kan je netwerk en toekomstige kansen snel vergroten. Je ontmoet nieuwe collega\’s, klanten en nog veel meer. Als gevolg daarvan kunnen er meer mogelijkheden voor banen en mentorschappen ontstaan.

Bovendien is de sprong naar zelfstandig ondernemerschap gemakkelijker met een breder netwerk. Meer professionele connecties kunnen je binnen het bereik brengen van meer potentiele klanten en opdrachtgevers als je een eigen bedrijf begint in jouw vakgebied.

De conclusie

Van werkgever veranderen kan een verstandige financiele zet zijn, omdat het je kan helpen een hoger salaris en betere secundaire arbeidsvoorwaarden te vinden. Het kan ook bevorderlijk zijn voor je carriere en de ontwikkeling van vaardigheden, terwijl het je helpt een beter evenwicht te vinden tussen werk en prive.

Bovendien kun je je professionele netwerk uitbreiden, waardoor je in de toekomst meer kansen hebt op werk en zaken. Je kunt zelfs gemakkelijker verhuizen als je een baan op afstand of een baan in persoon op de door jou gewenste locatie vindt.


iCrowdNewswire