header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Stephen Laughton, het voormalige hoofd van Global Interest Rate Products, treedt toe tot SEDA Experts

Aug 25, 2023 12:04 PM ET

New York, NY, 25 augustus 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Stephen Laughton is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en getuige-deskundige.

“Stephen heeft een schat aan ervaring op het gebied van renteproducten, de berekening en afwikkeling van benchmarkrentetarieven en de handel in staatsschulden in verschillende regio\’s en rechtsgebieden”, zegt Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

Stephen Laughton heeft meer dan 25 jaar ervaring in renteproducten, derivaten en de handel in staatsobligaties. Stephen heeft uitgebreide ervaring in zowel flow- als gestructureerde producten in zowel ontwikkelde als opkomende markten, met diepgaande expertise in derivatendocumentatie, portefeuillemodellering en -waardering, risico, regelgeving en optimalisatie van financiele middelen. Stephen heeft een gedetailleerd inzicht in de opbouw van rentetarieven, waaronder Libor, SOFR, Eonia, OIS en STR-berekeningen.

Dr. Laughton bekleedde recentelijk een aantal functies bij Commerzbank in Londen, waarbij hij zich richtte op risico en financiele middelen vanuit de front office. Hij gaf leiding aan teams die zich bezighielden met de prijsstelling en het beheer van portefeuillewaarderingsaanpassingen, krediet-, kapitaal- en financieringsrisico\’s (samen bekend als \’XVA\’s\’); het uitvoeren van front-office regelgevende controles en rapportage; het sturen van het gebruik van financiele middelen zoals balans- en kapitaalmiddelen; en het uitvoeren van first line of defence risicoprocessen, inclusief contacten met de second line of defence. Hij heeft ook projecten geleid over onderwerpen als de impact van Brexit op de structuur van derivatenmarkten en het beperken van de impact van negatieve rentetarieven.

Daarvoor werkte Dr. Laughton acht jaar bij de Royal Bank of Scotland aan de opbouw van hun Emerging Markets trading business, inclusief de integratie van de uitgebreide onshore activiteiten van ABN AMRO, met verschillende functies op het gebied van handel, structurering en tweedelijns risicobeheer. Na een strategische verandering in het bedrijf werd dit dienstverband afgesloten met het afbouwen, herstructureren en afstoten van delen van de vastrentende activiteiten die niet tot de kernactiviteiten behoorden.

Eerder in zijn carriere gaf Stephen leiding aan de activiteiten op het gebied van gestructureerde renteproducten bij ABN AMRO, eerst in Azie en later wereldwijd. Dit gebeurde na een overstap van flowtradingfuncties als handelaar in renteopties en aanvankelijk als Gilts-trader binnen de marktleidende Europese staatsobligatiefranchise van Salomon Brothers.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, data-analyse, waardebepaling en elite expertises en getuigenis diensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire