header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat u moet weten over de \’No Surprises Act\’ en uw kredietrapport

Aug 25, 2023 11:09 AM ET

Als je ooit de schok hebt ervaren van een onverwacht hoge medische rekening na een bezoek aan de spoedeisende hulp of voor andere gezondheidsdiensten, dan ben je niet de enige. De No Surprises Act, die op 1 januari 2022 van kracht werd, probeert de last van onverwachte medische rekeningen te verlichten en meer expliciete financiele bescherming te bieden aan mensen met een ziektekostenverzekering.

Het is heel belangrijk om te begrijpen welke informatie wel en welke informatie niet wordt opgenomen in kredietrapporten van consumenten, zodat je nauwkeurig met je financien kunt omgaan. Deze wetgeving zorgt ervoor dat medische incasso\’s van minder dan $500 uit je kredietrapport worden verwijderd, zodat ze je score niet beinvloeden. Je kunt zelf aangifte doen bij een kredietbureau als je denkt dat er een fout in je rapport staat. Laten we eens kijken naar de belangrijkste aspecten van de Wet Verrassingen en de gevolgen voor uw kredietrapport.

Inzicht in de wet Verrassingen

De Wet Geen Verrassingen is bedoeld om mensen met collectieve en individuele ziektekostenverzekeringen te beschermen tegen onverwachte medische rekeningen, in het bijzonder rekeningen die het gevolg zijn van diensten van buiten het netwerk vallende zorgverleners. De wet heeft betrekking op verschillende scenario\’s, zoals spoedeisende hulp, niet-spoedeisende hulp van buiten het netwerk vallende zorgverleners in faciliteiten van binnen het netwerk, en luchtambulancediensten van buiten het netwerk vallende zorgverleners.

Een veel voorkomende situatie die tot onverwachte medische rekeningen leidt, is wanneer mensen spoedeisende hulp krijgen in een ziekenhuis dat niet tot hun verzekeringsnetwerk behoort. Deze rekeningen kunnen aanzienlijk zijn en patienten onaangenaam verrassen. Bovendien kunnen er nog steeds onverwachte rekeningen ontstaan, zelfs als mensen de regels van hun ziektekostenverzekering nauwgezet volgen. Een bezoek aan een ziekenhuis dat deel uitmaakt van het netwerk voor een vooraf goedgekeurde operatie kan bijvoorbeeld leiden tot een aparte rekening van een zorgverlener buiten het netwerk die betrokken is bij de procedure.

Dekking en bescherming

De No Surprises Act biedt verschillende bescherming afhankelijk van je dekking. De wet verbiedt onaangekondigde rekeningen voor de meeste spoedeisende hulp als je een ziektekostenverzekering hebt via een werkgever, een marktplaats voor ziektekostenverzekeringen of een individueel plan rechtstreeks van een verzekeraar. De wet voorkomt ook dat zorgverleners kosten in rekening brengen buiten het netwerk voor specifieke diensten en beperkt het bedrag dat ze je in rekening kunnen brengen.

De wet verplicht medische zorgverleners en instellingen ook om patienten een kennisgeving te geven met een overzicht van hun factuurbescherming en contactgegevens in geval van overtredingen. De wet heeft echter geen betrekking op ambulancediensten op de grond, die nog steeds worden beoordeeld.

Voor onverzekerde personen of personen die zelf betalen, verplicht de wet aanbieders om op verzoek of na het plannen van een medische dienst een schatting van de medische kosten te geven. Deze schatting omvat de kosten van de primaire behandeling en andere bijbehorende diensten.

Medische schuld en uw kredietrapport

Onbetaalde medische rekeningen zijn een grote zorg voor veel huishoudens in de Verenigde Staten. De wet erkent dat het enige tijd kan duren voordat medische rekeningen door de verzekering zijn verwerkt en daarom stellen kredietbureaus het toevoegen van onbetaalde medische rekeningen aan kredietrapporten 180 dagen uit. Deze aflossingsvrije periode geeft mensen meer tijd om medische rekeningen aan te pakken en op te lossen voordat ze een negatieve invloed hebben op hun kredietwaardigheid.

Dit betekent echter niet dat je medische rekeningen moet negeren. Het is van cruciaal belang om rekeningen onmiddellijk te controleren, fouten te corrigeren en indien nodig geschillen in te dienen. Door uw kredietrapport regelmatig te controleren, blijft u op de hoogte van mogelijke problemen met onbetaalde medische rekeningen en kunt u uw kredietscore beschermen.

De controle over uw medische rekeningen en krediet

De No Surprises Act biedt cruciale bescherming voor mensen die te maken krijgen met onverwachte medische rekeningen en zorgt voor meer transparantie en eerlijkheid in factureringspraktijken. Overweeg de volgende stappen om effectief door het landschap te navigeren en uw krediet te beschermen:

  • Controleer uw kredietrapport: Maak gebruik van de gratis online kredietrapporten die worden aangeboden door Equifax, Experian en TransUnion via AnnualCreditReport.com. Zoek naar openstaande medische rekeningen, incasso\’s onder de $500 of fouten in uw rapport.
  • Onjuistheden betwisten: Als u onjuiste informatie vindt, betwist deze dan bij het kredietrapportagebedrijf. De verlenging van de betwistingstermijn geeft u meer flexibiliteit om openstaande rekeningen aan te pakken voordat ze uw kredietwaardigheid aantasten.
  • Ken uw rechten: Maak uzelf vertrouwd met de bepalingen van de No Surprises Act en uw rechten onder de wet. Met deze kennis kunt u voor uzelf opkomen en oneerlijke factureringspraktijken aanvechten.
  • Onderhandelen en communiceren: Als u moeite hebt om medische rekeningen te betalen, aarzel dan niet om te onderhandelen met zorgverleners. Ze kunnen bereid zijn om betalingsplannen of kortingen aan te bieden, vooral als je financiele problemen kunt aantonen.
  • Onderzoek financiele hulp: Als je je medische rekeningen niet kunt betalen, onderzoek en informeer dan naar financiele hulpprogramma\’s, vaak “liefdadigheidszorg” genoemd. Deze programma\’s kunnen verlichting en steun bieden in moeilijke tijden.
  • Controleer regelmatig: Blijf proactief door regelmatig uw kredietrapport te controleren en eventuele problemen direct aan te pakken. Als u snel actie onderneemt, kunt u een gezonde kredietscore en financieel welzijn behouden.

Conclusie

De No Surprises Act is een belangrijke stap in de aanpak van onverwachte medische rekeningen en de impact ervan op de kredietwaardigheid van mensen. Door je rechten te kennen, op de hoogte te blijven en proactieve stappen te ondernemen, kun je met vertrouwen door het zorglandschap navigeren en je financiele gezondheid beschermen. Houd in gedachten dat dit slechts een overzicht is van de No Surprises Act, dus u moet de wet grondig lezen om uw rechten te kennen en te weten wanneer u in aanmerking komt om geschillen in te dienen of een klacht in te dienen.


iCrowdNewswire