header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt aan bepaalde gezondheidsclaims voor het voedingssupplement Memory Health te staken of aan te passen

Aug 28, 2023 10:13 AM ET

New York, NY – 28 augustus 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Vision Elements, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Memory Health, LP, in verband met haar voedingssupplement Memory Health, stopt:

  • Bepaalde claims die redelijkerwijs overbrengen dat het product effectief is bij de behandeling van symptomen die geassocieerd worden met neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en dementie.
  • Een niet-onderbouwde claim dat de consumptie van het product een vorm van Alzheimer-preventie is.
  • Twee impliciete veiligheidsclaims.

NAD adviseerde Memory Health ook om bepaalde claims over haar productoctrooien aan te passen, door verwijzingen naar de preventie en behandeling van neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer en dementie, te verwijderen.

Onderzoeksclaims

Vision Elements betwistte een aantal gezondheidsclaims, waaronder klinisch bewezen verbeteringen in geheugen, stemming, focus, helderheid, cognitieve functie en mentale gezondheid in zowel zieke als gezonde menselijke hersenen. De NAD merkte op dat dergelijke claims onderbouwing vereisen in de vorm van competent en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs over het product zoals het aan consumenten op de markt wordt gebracht.

De NAD bepaalde dat de onderzoeken en reviews van Memory Health geen redelijke basis bieden voor de gezondheidsboodschap die wordt overgebracht door de gewraakte claims. De NAD concludeerde verder dat de resultaten van de onderzoeken niet goed passen bij de claims en dat ze het wetenschappelijk bewijs waarop ze zijn gebaseerd overdrijven.

De NAD stelde ook vast dat de gewraakte claims aan consumenten de boodschap overbrengen dat het Memory Health-product effectief is bij de behandeling van symptomen die verband houden met neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en dementie, een boodschap die niet wordt ondersteund.

Om deze redenen heeft de NAD aanbevolen om de betwiste conclusies in te trekken.

Octrooiconclusies

De NAD heeft onderzocht of bepaalde claims waarin wordt verwezen naar patenten, zoals Memory Health is “het eerste supplement waarop een patent is aangevraagd voor de preventie en behandeling van neurodegeneratieve ziekten, met name Alzheimer en dementie”, een misleidende boodschap overbrengen.

De NAD concludeerde dat veel consumenten deze octrooiclaims redelijkerwijs kunnen interpreteren als zou Memory Health een octrooi hebben gekregen op basis van de vaststelling van een federaal agentschap dat het effectief is bij het behandelen en voorkomen van neurodegeneratieve ziekten – een boodschap die niet wordt ondersteund.

Daarom adviseerde NAD Memory Health om de claims te wijzigen en de verwijzing naar de preventie en behandeling van neurodegeneratieve ziekten, zoals Alzheimer en dementie, te verwijderen, om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat het Memory Health-supplement door regelgevende instanties (zoals de FDA) is goedgekeurd als effectief in het behandelen en voorkomen van neurodegeneratieve ziekten.

Bewering van sterke gelovigen

De NAD oordeelde dat, in de context, consumenten de uitspraak “Bij Memory Health geloven we sterk in voedingssupplementen als een vorm van preventie, vooral als de ziekte van Alzheimer in uw familie voorkomt” redelijkerwijs kunnen opvatten als een claim dat het gebruik van Memory Health een vorm van preventie van de ziekte van Alzheimer is. Bij gebrek aan deskundig en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs om de claim te ondersteunen, adviseerde het NAD deze niet langer te gebruiken.

Veiligheidsclaims

De NAD beval Memory Health aan om de claims “Een veilig, natuurlijk supplement” en “Geen bijwerkingen” te schrappen omdat Memory Health onvoldoende ondersteuning bood.

Tijdens de procedure stemde Memory Health ermee in om permanent te stoppen met veel andere gewraakte claims. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Memory Health dat zij “van mening is dat de gewraakte claims grondig worden ondersteund” door wetenschappelijke studies en hoewel zij “het ten zeerste oneens is met de feitelijke conclusies in de eindbeslissing, respecteert Memory Health de beslissing van de NAD en zal zij zich houden aan de aanbevelingen van de NAD”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decision kunnen worden gevonden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief.

Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire