header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


American Airlines heeft net een website aangeklaagd voor deze reistruc

Sep 5, 2023 11:16 AM ET

American Airlines heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Skiplagged. Deze innovatieve reiswebsite biedt reizigers een unieke manier om geld te besparen op vluchten door gebruik te maken van “verborgen steden”. Deze tactiek, die gebruik maakt van een maas in het prijssysteem in de luchtvaartindustrie, heeft niet alleen passagiers geintrigeerd die op zoek zijn naar goedkopere opties, maar heeft ook geleid tot bezorgdheid binnen de luchtvaartindustrie. Als je moeite hebt om je vluchten te betalen maar toch direct bij de luchtvaartmaatschappij wilt boeken, bekijk dan de beste reiskaarten met 0% APR, zodat je je saldo in de loop van de tijd kunt betalen in plaats van alles vooraf.

Wat is skien?

Bij skiplagging koop je een ticket voor een reis met meerdere etappes met een tussenstop in de stad van je gewenste bestemming. In plaats van de aansluitende vlucht te nemen naar de bestemming die je hebt gekocht, verlaat je de luchthaven tijdens de overstap, waardoor je geld bespaart op je ticket. Deze strategie is economisch voordelig gebleken door de complexe prijsstructuren van luchtvaartmaatschappijen die passagiers aanmoedigen om te kiezen voor reizen met meerdere etappes, die vaak operationeel efficienter zijn voor de luchtvaartmaatschappijen. Je wilt bijvoorbeeld van New York naar Atlanta reizen. Een rechtstreeks ticket kost misschien $300, maar je zou slechts $200 kunnen betalen voor een ticket van New York naar Miami met een tussenstop in Atlanta. Je boekt het ticket naar Miami, maar verlaat het vliegveld in Atlanta en stapt nooit op de vlucht naar Miami.

Skiplagged heeft op ingenieuze wijze gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft een gebruiksvriendelijke website die reizigers helpt bij het vinden van deze verborgen vluchtopties. Door directe boekingen via zijn platform mogelijk te maken, heeft Skiplagged aan populariteit gewonnen onder slimme reizigers die hun vliegtarieven tot een minimum willen beperken.

Waar gaat de rechtszaak over?

De rechtszaak van American Airlines, aangespannen bij een federale rechtbank in Texas, betwist de bevoegdheid van Skiplagged om contracten op te stellen en te verdelen in naam van de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij beweert dat het bedrijfsmodel van Skiplagged haar servicevoorwaarden schendt door zich tijdens de ticketaankoop voor te doen als gewone consumenten. De rechtszaak beweert dat Skiplagged klanten meer in rekening brengt dan ze zouden moeten betalen via legale kanalen, inclusief het opleggen van een toeslag van $10 of 10% bovenop het geadverteerde tarief van de luchtvaartmaatschappij.

Bovendien beschuldigt American Airlines Skiplagged van het misleidende gebruik van het handelsmerklogo en de naam van de luchtvaartmaatschappij om haar ticketverkoopdienst te promoten. De aanklacht stelt dat deze praktijk ten onrechte suggereert dat American Airlines tickets voor verborgen steden goedkeurt en eventuele problemen zal ondersteunen. American Airlines beschrijft Skiplagged als een onbevoegde tussenpersoon tussen de luchtvaartmaatschappij en consumenten. Het bedrijf beweert dat de complicaties die voortvloeien uit de praktijken van Skiplagged ertoe leiden dat de luchtvaartmaatschappij onterecht de schuld krijgt wanneer er problemen ontstaan.

Verrassend genoeg voerde Forbes een uitgebreide analyse uit waarin de prijzen op de officiele websites van Skiplagged en American Airlines werden vergeleken. De studie toonde aan dat Skiplagged lagere prijzen kon bieden via de verborgen-stedenstrategie voor specifieke vluchten. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze goedkopere opties beperkt waren tot bepaalde routes en werden aangegeven op de website van Skiplagged. Naast deze onconventionele tickets biedt Skiplagged ook standaard vluchtopties voor reizigers.

Wie is Skiplagged?

Skiplagged, opgericht in 2013 door Aktarer Zaman, ontstond als een oplossing voor een bestaande strategie. Zaman herkende de reeds bestaande benadering van verborgen steden, maar stelde vast dat er een gebrek was aan toegankelijke bronnen voor reizigers die op zoek zijn naar deze deals. De reis van het bedrijf is niet zonder juridische uitdagingen geweest; eerder aangeklaagd door United Airlines in 2014, overwon Skiplagged beschuldigingen van oneerlijke concurrentie toen de rechtszaak werd afgewezen vanwege juridische problemen. Orbitz, een andere eiser in de zaak, trof uiteindelijk een schikking met Skiplagged, waarbij beperkingen werden opgelegd aan het doorsturen van websites en het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Hoewel hidden-city ticketing niet illegaal is, zien luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines het als een schending van hun beleid en proberen ze de praktijk aan banden te leggen. Voorbeelden van het verzet van luchtvaartmaatschappijen zijn het verbod van American Airlines voor een tiener die deze tactiek gebruikte en de rechtszaak van Lufthansa tegen een passagier die tijdens een tussenstop uitstapte. Om mogelijke misverstanden te voorkomen, bevat Skiplagged een waarschuwing die klanten eraan herinnert dat luchtvaartmaatschappijen deze praktijk afkeuren vanwege de impact op de vluchtuitvoering.

American Airlines verdedigt haar standpunt door te benadrukken dat verborgen stadstickets de operationele efficientie verstoren en leiden tot lege stoelen die andere reizigers hadden kunnen gebruiken. Een vertegenwoordiger van Skiplagged stelt daar tegenover dat het bedrijf reizigers in staat stelt geld te besparen in plaats van geld te geven aan bestuurders en aandeelhouders van luchtvaartmaatschappijen.

Conclusie

Houd het vonnis in de gaten naarmate de rechtszaak vordert. American Airlines wil een permanent verbod op de ticketverkoop door Skiplagged op haar vluchten, naast compensatie voor vermeende schade als gevolg van de activiteiten van het bedrijf. Deze rechtszaak onderstreept het veranderende landschap van onconventionele reisstrategieen nu luchtvaartmaatschappijen worstelen met innovatieve methoden die hun bestaande prijsstructuren en activiteiten op de proef stellen.


iCrowdNewswire