header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe de grote creditcardmaatschappijen omgaan met fraude

Sep 5, 2023 12:44 PM ET

Creditcardfraude is een hardnekkige bedreiging geworden, die financieel leed veroorzaakt voor consumenten en financiele instellingen. De alarmerende cijfers van de Federal Trade Commission dat er alleen al in 2022 meer dan 400.000 meldingen van creditcardfraude zijn binnengekomen, onderstrepen de urgentie om dit probleem aan te pakken. Grote creditcardmaatschappijen zitten echter niet stil. Ze maken gebruik van technologie en implementeren strategieen om fraudeurs een stap voor te blijven en de veiligheid van de financiele transacties van hun klanten te garanderen. Twee cruciale strategieen in deze strijd zijn het inschakelen van creditcardwaarschuwingen en het begrijpen van de nuances van een kredietbevriezing versus een fraudewaarschuwing.

Creditcardwaarschuwingen inschakelen

Een van de krachtige hulpmiddelen voor creditcardgebruikers is de mogelijkheid om creditcardwaarschuwingen in te stellen. Toonaangevende uitgevers van creditcards bieden deze functie aan, zodat gebruikers meldingen kunnen ontvangen voor specifieke gebeurtenissen, zoals transacties boven een bepaald bedrag, aankopen in het buitenland of elke transactie die afwijkt van hun normale uitgavenpatroon. Deze proactieve aanpak stelt consumenten in staat om waakzaam te blijven over hun rekeningactiviteiten en verdachte of ongeautoriseerde transacties snel op te sporen. Door onmiddellijk waarschuwingen te ontvangen, kunnen gebruikers mogelijke frauduleuze activiteiten direct aanpakken en zo potentiele financiele verliezen beperken.

Kredietbevriezing vs. Fraudewaarschuwing

Het onderscheid tussen een kredietbevriezing en een fraudewaarschuwing is cruciaal voor consumenten die hun financiele welzijn willen beschermen. Met een kredietbevriezing wordt uw kredietrapport geblokkeerd, waardoor potentiele schuldeisers geen toegang tot uw informatie krijgen en pogingen om nieuwe kredietlijnen op uw naam te openen worden gedwarsboomd. Dit is een krachtige verdediging tegen identiteitsdiefstal, vooral als u niet van plan bent om in de nabije toekomst nieuw krediet aan te vragen.

Aan de andere kant geeft een fraudemelding aan potentiele schuldeisers aan dat u mogelijk het slachtoffer bent geworden van fraude. Het zet hen aan om extra voorzorgsmaatregelen te nemen voordat ze krediet op uw naam verstrekken. Hoewel dit een laag van bescherming biedt, blokkeert het de toegang tot uw kredietrapport niet volledig. In plaats daarvan dient het als een waarschuwingssignaal en zorgt het ervoor dat kredietverstrekkers uw identiteit controleren voordat ze krediet verstrekken.

Methoden voor detectie van creditcardfraude

Kredietkaartbedrijven gebruiken geavanceerde methoden om fraude in realtime te detecteren en te voorkomen. Met machine learning kunnen systemen bijvoorbeeld historische transactiegegevens analyseren om patronen van normale en abnormale activiteiten te identificeren. Anomaliedetectie werkt door transacties te markeren die aanzienlijk afwijken van vaste bestedingsgewoonten, zoals transacties op ongebruikelijke tijdstippen of locaties. Real-time scoring kent een risicoscore toe aan elke transactie, waardoor onmiddellijk actie kan worden ondernomen voor transacties met een hoog risico. Sociale netwerkanalyse onderzoekt de relaties tussen kaarthouders, winkeliers en apparaten en brengt patronen aan het licht die kunnen wijzen op frauduleuze activiteiten.

Ondanks de geavanceerde algoritmen die worden gebruikt voor detectie, blijft menselijke tussenkomst een integraal onderdeel van het proces. Fraudeanalisten beoordelen gesignaleerde transacties en verfijnen de detectiesystemen op basis van nieuwe trends en strategieen van fraudeurs.

Fraudedetectiestrategieen van grote creditcardverstrekkers

Toonaangevende creditcardmaatschappijen hebben proactieve stappen ondernomen om hun klanten te beschermen tegen fraude. Elke uitgever heeft unieke protocollen om zowel klanten als de integriteit van hun financiele systemen te beschermen.

American Express

Met een scherp oog op verdachte rekeningactiviteiten maakt American Express gebruik van pushmeldingen, sms-berichten of e-mails om gebruikers te waarschuwen voor ongebruikelijke uitgavenpatronen. Klanten kunnen transacties snel bevestigen of betwisten via het communicatiekanaal van hun voorkeur. Onmiddellijke fraudemelding wordt aangemoedigd en reizigers krijgen extra hulp.

Capital One

Realtime fraudewaarschuwingen zijn een hoeksteen van de strategie van Capital One. Gebruikers kunnen waarschuwingen aanpassen voor specifieke soorten transacties en de uitgever biedt mogelijkheden om verdachte activiteiten te melden. De robuuste beveiligingsfuncties van het bedrijf, waaronder biometrische identificatie en virtuele kaartnummers, versterken de bescherming van de gebruiker.

Chase

Het 24/7-bewakingssysteem van Chase stelt klanten via verschillende communicatiekanalen onmiddellijk op de hoogte van ongebruikelijke creditcardtransacties. De Zero Liability Protection van de uitgever biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat klanten niet verantwoordelijk worden gehouden voor ongeautoriseerde kosten.

Citi

Citi maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder realtime bewaking en proactieve communicatie met klanten via telefoon, sms of e-mail. Het $0 aansprakelijkheidsbeleid van de uitgever voor ongeautoriseerde transacties biedt een vangnet voor klanten.

Discover

Discover combineert proactieve fraudebewaking met verbeterde accountverificatie om klanten te beschermen tegen frauduleuze activiteiten. Hun $0 Fraude Aansprakelijkheid Garantie biedt financiele bescherming in geval van ongeautoriseerde kosten.

Conclusie

De strijd tegen creditcardfraude gaat door en creditcardverstrekkers maken gebruik van geavanceerde technologie om consumenten en hun financien te beschermen. Door geavanceerde methoden voor fraudedetectie en -preventie in te zetten, werken grote creditcardbedrijven hard aan veilige financiele transacties.


iCrowdNewswire