header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe DINK\’s de huizenmarkt veranderen voor DIWK\’s

Sep 5, 2023 11:12 AM ET

De beslissing om kinderen te krijgen is heel persoonlijk – en in veel gevallen ook financieel. Neem DINK\’s vs. DIWK\’s. De acroniemen zijn trending op TikTok en sommige Gen Zers zijn al van plan om DINK\’s te worden. Dat is logisch: De kosten voor het opvoeden van een kind zijn sinds 1960 met 30% gestegen.

Als je niet bekend bent met de afkortingen, DINK betekent “Dubbel inkomen, geen kinderen”, wat duidt op een huishouden met tweeverdieners en geen kinderen. DIWK betekent “tweeverdieners, met kinderen” en verwijst naar een huishouden met tweeverdieners en kinderen ten laste.

Twee verschillende soorten huishoudens, twee verschillende financiele realiteiten. Beide demografische groepen hebben ook verschillende benaderingen als het gaat om huizenbezit. Volgens een onderzoek van RocketMortgage bezit 72% van de DIWK\’s een eigen huis vergeleken met 59% van de DINK\’s, ook al verdienen DINK\’s gemiddeld 7% meer en sparen ze 9% meer dan DIWK\’s.

DINK\’s zijn misschien minder geneigd om een huis te kopen vanwege hun flexibiliteit en focus op andere financiele doelen. Ze geven misschien de voorkeur aan ervaringen, investeringen en carrieremogelijkheden boven huiseigenaarschap. Aan de andere kant zijn DIWK\’s vaak op zoek naar stabiliteit en ruimte voor hun gezin, wat de aankoop van een huis motiveert.

Waarom meer mensen de DINK levensstijl overwegen

Uiteen enquete van MarketWatch bleek dat financiele vrijheid het belangrijkste obstakel is voor DINK\’s om ouder te worden, op de voet gevolgd door de aantrekkingskracht van dagelijkse flexibiliteit. Een significante 32% van de DINK\’s schrijft hun kinderloosheid toe aan de onbetaalbaar hoge kosten van levensonderhoud. Sommigen zien kinderloosheid ook als een kans om hun beste leven te leiden – 48% van de DINK koppels maakt gebruik van hun extra besteedbaar inkomen om te reizen.

Hoe DINK\’s de huizenmarkt voor DIWK\’s veranderen

Dus, als meer mensen DINK\’s willen zijn en als DINK\’s de voorkeur geven aan huren, wat zal dat dan voor gevolgen hebben voor DIWK\’s die een huis willen kopen of verkopen? Als veel mensen ervoor kiezen om te huren in plaats van te kopen, kan de huizenmarkt een verminderde vraag naar huizen zien, wat de prijsgroei kan vertragen. De vraag naar huurwoningen kan toenemen, waardoor de huurprijzen stijgen en investeerders worden aangetrokken. Voor potentiele huizenkopers kan dit leiden tot meer betaalbare opties en minder concurrentie op de koopmarkt. Het beperkte aanbod kan echter nog steeds gevolgen hebben voor bepaalde segmenten.

In het algemeen kan een verschuiving naar huren kopers kansen bieden om de markt met minder druk te betreden, maar het kan ook de aanbodproblemen voor specifieke woningtypes of locaties benadrukken. Met andere woorden, een toename in de neiging om een DINK levensstijl te hebben en mogelijk de voorkeur te geven aan huren boven kopen kan zich vertalen in positieve resultaten voor mensen die een huis willen kopen – maar het is niet gegarandeerd. Het betekent ook dat huren duurder en concurrerender kan worden voor DINK\’s, waardoor ze gedwongen worden om een eigen huis zonder kinderen te overwegen.

Conclusie

De DINK levensstijl neemt toe in populariteit door de stijgende kosten van levensonderhoud en de trend kan de huizenmarkt in de komende jaren veranderen.


iCrowdNewswire