header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe u uw pensioensparen kunt versnellen

Sep 5, 2023 11:39 AM ET

Pensioen is een van de belangrijkste financiele bezigheden, waarvoor je jarenlang zorgvuldig moet plannen en sparen.

Het aanleren van goede persoonlijke financiele gewoonten en het leren over de verschillende soorten pensioenregelingen die beschikbaar zijn, is een uitstekende eerste stap. Er zijn echter manieren om je vooruitgang te versnellen en je financiele zekerheid te versterken, ongeacht je pensioendoelen.

Dit artikel gaat in op vijf tips om meer te sparen voor je pensioen en je doelen sneller te bereiken.

1. Profiteer van fiscaal gefaciliteerde spaarrekeningen

Verschillende pensioenrekeningen bieden belastingvoordelen, waardoor je nu meer kunt sparen voor je pensioen en mogelijk minder belasting hoeft te betalen tijdens je pensioen.

Het plan op je werk, zoals een 401k, is een goede plek om te beginnen. Bijdragen zijn voor belastingen en worden direct van je salaris afgeschreven. Ze bieden ook hoge contributielimieten om meer te sparen. Met behulp van een 401k-calculator kun je het optimale bedrag bepalen om maandelijks te sparen.

Kijk daarna naar individuele pensioenrekeningen (IRA\’s). Er zijn twee soorten:

  • Traditionele IRA\’s: Bijdragen kunnen tot een bepaald bedrag fiscaal aftrekbaar zijn. Opnames worden belast als gewoon inkomen.
  • Roth IRAs: Je kunt bijdragen niet aftrekken, maar in aanmerking komende pensioenopnames zijn belastingvrij.

2. Gebruik uw werkgeversmatch

Veel werkgevers bieden bijpassende bonussen aan op uw pensioenplannen op het werk. Dit is in wezen gratis geld, dus je moet ernaar streven om elk jaar ten minste je matching bonus te krijgen.

Werkgevers passen vaak $0,50/dollar of dollar-voor-dollar toe tot een bepaald percentage van je salaris. Als je bedrijf bijvoorbeeld een matching aanbiedt van $0,50/dollar op maximaal 6% van je salaris en je verdient maandelijks $5.000, dan kun je een matchingbonus verdienen van $0,50/dollar op maximaal $300 aan maandelijkse bijdragen. Je ontvangt een extra $150 per maand, waardoor je meer kunt sparen.

3. Verhoog uw bijdragen als uw inkomen stijgt

Of je nu opslag krijgt of overstapt naar een beter betaalde baan, het is belangrijk dat je niet al je nieuwe inkomen laat opgaan aan lifestyle-uitgaven. Zorg ervoor dat je je bijdragen verhoogt naarmate je inkomen stijgt.

Om dit te doen, moet je een maandelijks spaardoel stellen op basis van een percentage van je inkomen in plaats van een dollarbedrag. Een algemene vuistregel is om 15% van je inkomen te sparen voor je pensioen.

Als je bijvoorbeeld $5.000 per maand verdient, zou 15% van dat bedrag neerkomen op $750 voor je pensioen. Als je een nieuwe baan vindt die $5.500 betaalt, zou je je spaargeld verhogen tot $825 om 15% te sparen.

4. Bezuinig waar mogelijk

Bezuinigen is een gemakkelijke manier om meer geld vrij te maken voor pensioensparen. Maak een budget als je dat nog niet hebt en kijk waar elke dollar naartoe gaat.

Identificeer zaken die je niet gebruikt of waar je geen waarde aan hecht en bezuinig op die uitgaven. Je betaalt bijvoorbeeld voor maandelijkse abonnementen die je zelden of nooit gebruikt. Door je abonnement te verlagen of te schrappen, kun je elke maand weer geld in je zak steken voor je pensioen.

5. Spaar indien nodig op andere rekeningen

Als u uw fiscaal gefaciliteerde rekeningen maximaal benut, kunt u een belastbare effectenrekening openen om te blijven sparen en beleggen.

Belastbare brokerrekeningen bieden geen fiscaal aftrekbare bijdragen of belastingvrije opnames. U betaalt mogelijk ook belasting over dividenden, rente en de verkoop van activa.

U investeert uw fondsen echter in een reeks activa om uw vermogen sneller te laten groeien of om inkomsten te verdienen. Je kunt je geld opnemen wanneer je maar wilt en je kunt in aanmerking komen voor lagere vermogenswinstbelastingtarieven op de verkoop van activa als je de activa langer dan een jaar aanhoudt.

Deze voordelen kunnen van pas komen als je vroeg met pensioen gaat of je pensioenvermogen wilt aanvullen.

De kern van de zaak

Sparen voor je pensioen kan enige tijd duren, maar je kunt je vooruitgang op verschillende manieren versnellen.

Begin met fiscaal gefaciliteerde pensioenrekeningen om nu al meer te sparen en mogelijk de belastingdruk op uw pensioen te verlagen. Maak ook maximaal gebruik van de bijpassende bonus van je bedrijfsrekening.

Als je inkomen stijgt, verhoog dan je bijdragen door een vast percentage van je maandelijkse inkomen te sparen. Snijd in onnodige uitgaven om meer geld vrij te maken en overweeg belastbare beleggingsrekeningen als je je pensioenspecifieke rekeningen maximaal benut.

Als je deze tips volgt, kun je elke maand meer sparen, waardoor je mogelijk sneller vermogen opbouwt en echte financiele zekerheid hebt als je met pensioen gaat.


iCrowdNewswire