header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Is het de moeite waard om terug naar school te gaan als je 60 bent?

Sep 5, 2023 11:37 AM ET

Het is nooit te laat om verder te leren, ongeacht je leeftijd. Het is echter in veel opzichten een grote beslissing. Er zal een leeftijdsverschil zijn tussen jou en veel andere studenten. Bovendien kan er een behoorlijk prijskaartje aan hangen.

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van terug naar school gaan als je 60 bent en bekijken we de factoren waarmee je rekening moet houden, zodat je het kunt opnemen in je pensioenplanning.

Voordelen van terug naar school gaan als je 60 bent

Hier zijn enkele goede redenen om op je zestigste terug naar school te gaan:

Houd je geest scherp

Nieuwe dingen leren helpt je om een gezonde cognitieve functie te behouden als je ouder wordt. De universiteit is de perfecte plek om dat te doen. Je kunt verschillende vakken bestuderen die verschillende delen van je hersenen aanspreken en je intellectueel uitdagen. Daardoor blijven je hersenen gezond en sterk.

Persoonlijke voldoening

Nieuwe dingen ontdekken draagt bij aan je persoonlijke groei en je begrip van de wereld. Leren op zich kan je inspireren.

Bovendien geeft het maken en halen van quizzen en examens je een meetbaar gevoel van vooruitgang in je leerproces. Het behalen van een diploma kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Sociale interactie

Interactie met jongvolwassen studenten biedt mogelijkheden voor intergenerationele uitwisseling van perspectieven en ideeen. Je kunt ook proberen studiegroepen van oudere studenten te vinden. Wat de technologie betreft, zullen professoren je graag laten zien hoe je die effectief kunt gebruiken.

Nadelen van terug naar school gaan als je 60 bent

Houd rekening met deze nadelen voordat je terug naar school gaat:

De financiele kosten

De gemiddelde vierjarige universiteit rekent bijna 390 dollar per studiepunt per uur. Je betaalt bijna $1.200 voor een college, aangezien de meeste colleges drie studiepunten per uur beslaan.

Community college en online lessen kunnen je helpen de kosten te drukken. Bovendien kun je de kosten spreiden door een cursus per keer te volgen in vakken waarin je erg geinteresseerd bent of die je nuttig zult vinden in plaats van een volledige graad te behalen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het volgen van een cursus je financieel niet onder druk zet.

Leeftijd en generatiekloof

De gemiddelde leeftijd van een universiteitsstudent in de VS ligt iets boven de 26 jaar. Zo\’n grote leeftijds- en generatiekloof kan het contact met medestudenten bemoeilijken. Ook moet je je misschien aanpassen aan nieuwe technologieen die een professor gebruikt in de klas en voor huiswerk.

Dingen die je moet overwegen voordat je weer naar school gaat als je 60 bent

Leren kan veel persoonlijke verrijking en voldoening geven, maar terugkeren naar school is een grote beslissing.

Je geestelijke gezondheid

Lessen kunnen intellectueel veeleisend zijn en stress veroorzaken, vooral bij uitdagende vakken. Bovendien kan je gezondheid invloed hebben op je vermogen om de lessen bij te houden en de stof te leren.

Zorg ervoor dat je de energie hebt om te leren. Als het nodig is, kun je het best wat rustiger aan doen voor je gezondheid.

Je rooster

Colleges stellen hoge eisen aan je tijd. Je moet lezingen en discussies bijwonen, huiswerk maken en studeren voor tentamens. Dit kan invloed hebben op het aantal vakken dat je volgt.

Als je nog werkt, kun je overwegen om te wachten met een opleiding tot je met pensioen gaat. Aan de andere kant, als je met pensioen bent en veel vrije tijd hebt, heb je misschien meer ruimte voor lessen.

Overweeg je bestaande schema en kijk waar lessen, huiswerk en studie in passen.

Je financien

Je wilt niet dat je opleiding een comfortabel pensioen in gevaar brengt door financiele druk. Evalueer je pensioenspaargeld en vermogen en werk samen met een financiele professional om te zien of een studie financieel haalbaar is.

Zoek naar mogelijkheden om de kosten te verlagen, zoals beurzen en subsidies. Overweeg een community college om geld te besparen. Je moet ook rekening houden met kosten voor studieboeken, benodigdheden en software.

De conclusie

Een leven lang leren kan enorm bevredigend zijn, vooral als je de vrije tijd hebt om dit na te streven tijdens je pensioen. Bovendien helpt het je mentaal en intellectueel scherp te blijven. Maar studeren is niet goedkoop.

Uiteindelijk heb je meer controle over je opleiding als je met pensioen bent. Je kunt zo weinig of zo veel cursussen volgen als in jouw situatie past. Op die manier kun je een opleiding volgen op jouw voorwaarden terwijl je mogelijke nadelen minimaliseert.

Bronnen:

https://www.newamerica.org/in-depth/varying-degrees/perception-vs-reality-typical-college-student/

https://educationdata.org/cost-of-a-college-class-or-credit-hour


iCrowdNewswire