header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Voor- en nadelen van geld opnemen uit een 401k om te betalen voor college

Sep 5, 2023 12:56 PM ET

Studeren kan een ticket zijn naar persoonlijke, financiele en carriereontwikkeling, maar het is niet goedkoop. Daarom overwegen veel mensen om hun pensioen aan te spreken om hun opleiding te betalen. Dit biedt enkele voordelen, maar je loopt het risico dat je je financiele zekerheid bij pensionering in gevaar brengt.

Dit artikel onderzoekt de voor- en nadelen van het gebruik van je 401k of 401k rollover om te betalen voor je studie en bespreekt alternatieven.

Voordelen van het gebruik van een 401k om te betalen voor de universiteit

Het gebruik van pensioengelden voor de kosten van de universiteit kan een aantal voordelen bieden ten opzichte van andere financieringsbronnen:

Lage leenkosten

401k leningen hebben vaak een hogere rente dan Federal Stafford Loans (de belangrijkste federale studielening) maar lagere rente en kosten dan Federal Parent PLUS leningen en prive leningen.

Een 401k lening kan dus de leenkosten verlagen als je je kind helpt met betalen voor de universiteit of als je zelf terug naar school gaat.

Het heeft geen invloed op de bepaling van hulpbehoevendheid

Lenen van een 401k lening heeft geen invloed op het recht van de student op financiele hulp, zoals federale studieleningen en beurzen. Een 401k lening kan dus helpen om gaten te dichten als hulp op basis van behoefte niet genoeg is om de universiteit te betalen.

Nadelen van het gebruik van een 401k om voor college te betalen

Je pensioen gebruiken voor onderwijs kan riskant zijn. Hier zijn enkele nadelen:

Verloren beleggingswinsten

Lenen van je 401k vermindert het saldo, waardoor je minder geld overhoudt om op te bouwen, waardoor je potentiele investeringsgroei verliest. Een pensioencalculator kan duidelijk maken hoeveel groei je zou kunnen verliezen als je leent.

Bovendien kan het zijn dat je plan nieuwe bijdragen verhindert totdat je klaar bent met terugbetalen. Dergelijke beperkingen vertragen je vooruitgang op weg naar je pensioen nog meer.

De lening is van korte duur

401k plannen die leningen toestaan moeten de looptijd beperken tot vijf jaar. Dat is half zo lang als de 10-jarige aflossing die de meeste federale en particuliere leningen toestaan.

Als gevolg hiervan kan je maandelijkse 401k lening terugbetaling veel hoger zijn. Bovendien begint de terugbetaling onmiddellijk. Veel federale leningen hoeven pas zes maanden na het afstuderen terugbetaald te worden.

Andere manieren om voor school te betalen

Hier zijn een paar manieren om de kosten van je studie te dekken zonder je 401k aan te spreken:

1. Spaarrekeningen voor de universiteit

Spaarrekeningen voor universiteiten bieden belastingvoordelen bij het sparen voor de universiteit. Hierdoor behoud je meer van het geld dat je nodig hebt om de kosten van je studie te dekken.

Het 529 college spaarplan is het meest bekend. Met deze door de overheid beheerde plannen kun je geld na belasting inbrengen en investeren in verschillende effecten. Investeringen groeien belastingvrij.

Opnames zijn belastingvrij als ze worden besteed aan gekwalificeerde kosten voor hoger onderwijs, zoals collegegeld.

Negenenveertig staten en Washington DC hebben 529 college spaarplannen. Veel staten vereisen geen verblijfsvergunning om in hun plannen te investeren. Er zijn geen jaarlijkse contributielimieten, maar de plannen kunnen een levenslang maximum hebben varierend van $ 235.000 tot $ 500.000.

2. Beurzen

Beurzen en toelagen zijn gratis studiegeld dat je niet hoeft terug te betalen.

Beurzen zijn gebaseerd op behoefte, wat betekent dat je ze kunt winnen op basis van je financiele situatie. Begin hiermee om zo veel mogelijk steun te krijgen.

Beurzen zijn gebaseerd op verdienste, wat betekent dat financiele behoefte niet de belangrijkste overweging is. Er zijn enorm veel beurzen voor studenten van alle soorten, van kleine en eenvoudige toekenningen tot enorme beurzen met strengere aanvragen. Je mogelijkheden om beurzen te krijgen zijn theoretisch onbeperkt, dus streef ze na na beurzen.

3. Studentenleningen

Federale studieleningen hebben een lagere rente dan priveleningen. Bovendien bieden ze uitstel van betaling, uitstel van betaling, inkomensafhankelijke afbetalingsregelingen en kwijtschelding van leningen voor specifieke carrieres.

Sommige federale leningen brengen geen rente op of vereisen geen terugbetaling tot zes maanden na het afstuderen. Bij andere leningen wordt wel rente opgebouwd, maar hoef je pas af te lossen als de aflossingsvrije periode is afgelopen.

Priveleningen zijn een laatste redmiddel – ze vereisen een kredietcontrole, hebben hogere rentetarieven, minder schuldverlichtingsopties en vereisen onmiddellijke betalingen. 401k-leningen werken in sommige gevallen beter dan particuliere leningen.

De kern van de zaak

Het gebruik van een 401k lening hangt af van het rendement op je investering en je pensioenvoorkeuren.

Als je terugkeert naar school om carriere te maken, maak dan een prognose van je potentiele inkomstenstijging om te zien of dit opweegt tegen de financiele kosten van het lenen. Als je een 401k lening gebruikt om de opleiding van je kinderen te betalen, zorg er dan voor dat het je pensioendoel niet in gevaar brengt.

Zoek eerst naar andere opties – vooral niet-lening methodes om schulden te minimaliseren. Begin zo vroeg mogelijk met een spaarrekening voor school. Vraag zoveel mogelijk beurzen aan.

Pas als deze op zijn, kun je gaan studeren. Begin met federale leningen. Als je hierna nog steeds collegekosten hebt, kan een 401k-lening helpen om het verschil te dekken. Hopelijk hoef je niet zoveel te lenen, zodat je je pensioenspaargeld kunt behouden.

Bronnen:

https://educationdata.org/average-cost-of-college

https://www.irs.gov/retirement-plans/retirement-plans-faqs-regarding-loans#:~:text=De aflossingvan de lening moetten minste elk kwartaal worden betaald.

https://www.savingforcollege.com/article/how-much-can-you-contribute-to-a-529-plan#sfc-page-anchor-4


iCrowdNewswire