header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat gebeurt er met uw pensioensparen als u uw baan verliest?

Sep 5, 2023 12:54 PM ET

Je baan verliezen kan emotioneel en financieel stressvol zijn. De meest voor de hand liggende impact is het verlies van inkomen, maar je pensioensparen is een andere zorg.

Het goede nieuws is dat je je pensioenspaargeld niet verliest als je je baan verliest. In de tussentijd zul je ook manieren moeten vinden om jezelf financieel staande te houden terwijl je op zoek gaat naar nieuw werk.

In dit artikel leggen we uit hoe een baanverlies je pensioenspaargeld beinvloedt en geven we een aantal tips om financiele zekerheid te behouden tussen twee banen in.

Hoe baanverlies van invloed is op pensioensparen

Hoewel je niet meer kunt bijdragen aan je vorige pensioenregeling op de werkplek, kun je op elk moment een individuele pensioenrekening (IRA) openen om je vermogen te blijven beheren en toegang te krijgen tot een bredere investeringsselectie.

Je kunt ook een 401k-rollover uitvoeren naar een nieuwe werkplekregeling nadat je een nieuwe baan hebt gevonden. Dit kan je beleggingskeuzes beperken, maar het minimaliseert het aantal rekeningen dat je moet beheren.

De beheerder van je oude rekening moet je beleggingen verkopen om de rollover uit te voeren. U zou groeikansen kunnen missen – vooral als deze in een dalende markt worden verkocht – dus overweeg om uw activa zo snel mogelijk te herinvesteren.

Zodra je een nieuwe baan hebt, kun je een pensioencalculator gebruiken om te zien of je door je werkloosheid uit koers bent geraakt en je koers dienovereenkomstig aanpassen.

Hoe behoud je financiele zekerheid tussen twee banen

Hier zijn enkele manieren om financiele zekerheid te behouden terwijl je op zoek bent naar nieuw werk:

1. Zorg voor een noodfonds

Als je een noodfonds hebt met drie tot zes maanden levensonderhoud opzijgezet, kan dit je helpen om uitgaven te dekken, schulden te vermijden en vervroegde pensionering te minimaliseren als je je baan verliest.

Als je geen noodfonds hebt, zorg er dan voor dat je er een aanlegt als je weer werk hebt. Spaar op een hoogrentende spaarrekening. Dit kan de impact van inflatie op je fonds verminderen.

2. Vraag werkloosheid aan

Vraag na het verliezen van je baan onmiddellijk een werkloosheidsuitkering aan. Deze uitkeringen kunnen een deel van het verloren inkomen vervangen terwijl je op zoek bent naar werk.

Elke staat kan een andere procedure en vereisten hebben om een werkloosheidsuitkering aan te vragen en ervoor in aanmerking te komen. In de meeste staten moet je echter regelmatig op zoek gaan naar werk en een aantal gegevens over je zoektocht naar werk doorgeven aan het werkloosheidsbureau van de staat.

3. Evalueer je verzekeringsopties

COBRA is een goede manier om tijdelijk een betaalbare ziektekostenverzekering te hebben. Met dit programma kun je het ziektekostenplan van je vorige werkgever behouden en hoef je niet te shoppen voor een nieuwe dekking. Het kan echter zijn dat je hogere premies moet betalen.

Als je echtgeno(o)t(e) een baan heeft, kijk dan of je onder hun plan gedekt kunt blijven. Dit kan de meest kosteneffectieve optie zijn, omdat hij of zij de tarieven van de groepsverzekering kan krijgen.

Bekijk andere verzekeringen, zoals levens- en invaliditeitsverzekeringen. Zorg ervoor dat je de premies kunt betalen en bekijk de voorwaarden van elke polis om te bepalen of er aanpassingen nodig zijn.

4. Pensioenfondsen aanspreken

Als je langere tijd werkloos bent of geen spaargeld hebt om je werkloosheid te dekken, kan het beter zijn om je pensioen vroegtijdig aan te spreken dan een hoge creditcardschuld op te bouwen.

Vervroegde pensioenopnames kunnen echter leiden tot belastingverplichtingen. Zo kan een vervroegde opname uit je 401k of traditionele IRA leiden tot gewone inkomstenbelasting en een boete van 10%.

Met Roth IRAs kun je bijdragen belastingvrij opnemen. Als je echter meerwaarden opneemt, kun je een boete van 10% krijgen.

De conclusie

Je baan verliezen kan voelen als een tegenslag, maar gelukkig raak je je bestaande pensioenvermogen niet kwijt. Als je weer werk vindt, kun je oude 401k\’s omzetten in IRA\’s of een nieuwe pensioenregeling.

Als je werkt, spaar dan zo snel mogelijk voor noodgevallen. Als je je baan verliest, vraag dan een werkloosheidsuitkering aan – de voordelen naast het sparen voor noodgevallen kunnen het grootste deel van je inkomen vervangen.

Als je deze stappen volgt, kan tijdelijke werkloosheid iets minder stressvol zijn. Op die manier kun je bij elk sollicitatiegesprek het beste van jezelf geven en sneller werk vinden.

Bronnen:

https://www.healthinsurance.org/glossary/cobra/

https://www.irs.gov/retirement-plans/retirement-plans-faqs-regarding-hardship-distributions


iCrowdNewswire