header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Winkelen van school naar school leidt tot meer creditcardschulden

Sep 5, 2023 11:47 AM ET

De opwinding van de ontspannen zomerdagen maakt langzaam plaats voor het naderende terug-naar-school-seizoen. Terwijl gezinnen zich voorbereiden op de stormloop van schoolspullen, kleding en andere benodigdheden, is er een zorgwekkende trend ontstaan: een toename van creditcardschulden. Als je je zorgen maakt over het betalen van deze spullen voor je kinderen, kijk dan eens naar de beste creditcards voor je boodschappen.

Wat de cijfers zeggen

Uit een onderzoek van CNET Money naar de financiele gewoonten van back-to-school shoppers bleek dat 43% van hen dit jaar een vorm van financiering gebruikt om de kosten van hun benodigdheden te dekken. Van deze consumenten vertrouwt 27% op hun bestaande creditcards, terwijl nog eens 12% de sprong waagt en nieuwe creditcards opent. Deze verschuiving naar het gebruik van creditcards laat zien dat men steeds meer vertrouwt op geleend geld om de kosten van het naschoolse seizoen te dekken.

Interessant genoeg heeft deze financiele druk 86% van de respondenten ertoe aangezet om ten minste een geldbesparende strategie toe te passen om de druk van het shoppen te verlichten. Koploper is de klassieke tactiek “Zoeken naar kortingsbonnen, uitverkoop en kortingen”, gekozen door 39% van de consumenten. Op de voet gevolgd door strategieen zoals prijsvergelijking, minder artikelen kopen en kiezen voor meer betaalbare merken.

Voor ouders van schoolgaande kinderen is de druk om de uitgaven voor het hoger onderwijs te betalen al even groot. Een aanzienlijk deel, bijna drie op de 10, gaf aan van plan te zijn om beloningen op creditcards te gebruiken om deze kosten te compenseren. Deze tactiek laat een verschuiving zien naar het gebruik van creditcards als financiele instrumenten in plaats van als een gemaksmiddel. Daarnaast is een op de 10 respondenten van plan om “Koop nu, betaal later”-programma\’s te gebruiken, wat zorgen baart over toekomstige schuldopbouw. Alarmerend is dat nog eens een op de 10 respondenten toegeeft dat ze overwegen om spaarrekeningen aan te spreken die in eerste instantie niet bedoeld waren voor onderwijsuitgaven – waaronder pensioenrekeningen – om het financiele gat te dichten.

Het spookbeeld van inflatie en stijgende consumptiekosten werpt een schaduw over de plannen om weer naar school te gaan. Maar liefst 85% van de respondenten gaf toe dat deze economische factoren hun uitgavenbeslissingen op de een of andere manier zouden beinvloeden. Deze bezorgdheid wijst op een grotere zorg: stijgende prijzen zullen de financiele stabiliteit van consumenten blijven aantasten, wat mogelijk leidt tot een nog grotere afhankelijkheid van creditcards als reddingsmechanisme.

De onbetwistbare waarheid is dat het back-to-school shoppingseizoen zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste uitgavenperiodes van het jaar. Volgens een uitgebreid rapport van Statista, een bedrijf dat gegevens analyseert, bedragen de verwachte gemiddelde uitgaven per huishouden in 2023 maar liefst 890,07 dollar. Dit cijfer markeert een stijging van bijna 3% ten opzichte van het voorgaande jaar en een duizelingwekkende stijging van 27,7% sinds 2019. Door de combinatie van stijgende kosten voor schoolbenodigdheden en stagnerende lonen voelen veel ouders zich financieel gespannen en de toegankelijkheid van creditcards lijkt zowel een oplossing als een valkuil te zijn.

Conclusie

De toename in het gebruik van creditcards en de toenemende afhankelijkheid van alternatieve financiele strategieen leidt tot bezorgdheid over oplopende schulden en financiele instabiliteit. Nu ouders en studenten zich opmaken voor het komende schooljaar, is het van cruciaal belang om de aanschaf van schoolspullen te benaderen met een weloverwogen en strategisch financieel plan dat bescherming biedt tegen de valkuilen van creditcardschulden. De echte lessen die op school worden geleerd, zouden zich immers moeten uitstrekken tot verstandige financiele keuzes die gezinnen voorbereiden op een veilige en stabiele toekomst.


iCrowdNewswire