header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De eerste sterren van de MICHELIN Gids Colorado

Sep 13, 2023 9:19 AM ET
  • Vijf restaurants ontvangen een MICHELIN ster in eerste selectie
  • Colorado breekt door met vier groene MICHELIN-sterren
  • Negen Bib Gourmand, plus vier Special Awards, ook toegekend
  • 44 restaurants, 15 keukensoorten in de staatsgids

 

DENVER, 12 september 2023 – De MICHELIN Gids heeft officieel zijn debuut gemaakt in Colorado met vijf restaurants met één MICHELIN-ster en vier restaurants met een MICHELIN Green Star.

Brutø en The Wolf\’s Tailor kregen elk een MICHELIN-ster, plus een MICHELIN Green Star.

De volledige selectie, inclusief Bib Gourmand restaurants en Aanbevolen eetgelegenheden, omvat in totaal 44 restaurants. De chef-koks en restaurantteams werden dinsdagavond geëerd in de Mission Ballroom in Denver.

“Dit is een trots moment voor Colorado en voor de MICHELIN Gids, met vijf restaurants met een MICHELIN-ster die de debuutselectie van restaurants in de staat markeren,” zei Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de MICHELIN Gidsen. “Het is een indrukwekkende prestatie voor een eerste selectie om zoveel groene MICHELIN-sterren te krijgen. Onze befaamde anonieme inspecteurs waren onder de indruk van de hoogwaardige, lokale ingrediënten van deze restaurants, die seizoensgebonden en duurzaam worden ingekocht. Het is een spannende tijd voor de culinaire gemeenschap hier en we voelen het momentum groeien.”

Hier zijn de nieuwe restaurants met één MICHELIN-ster, met de opmerkingen van de inspecteurs van elk restaurant (de volledige opmerkingen van de inspecteurs staan op de MICHELIN Guide website en mobiele app):

Eén MICHELIN-ster

Beckon (Denver; Hedendaagse keuken)

Het is meer dan alleen een naam, het is een ethos in deze ambitieuze RiNo eetgelegenheid van chef-kok Duncan Holmes waar het personeel je hartelijk verwelkomt. Eenmaal binnen in deze Scandi-coole ruimte, schuiven de gasten aan bij de 18 zitplaatsen tellende counter met uitzicht op de keuken waar een geconcentreerd team hard aan het werk is. Het eigentijdse meergangenproefmenu rouleert elk kwartaal (denk aan het oogstthema in de herfst). Deze keuken biedt verre van typische gerechten. Geschroeide kwartelborst met een gekonfijt pootje is een schot in de roos, vooral als het wordt geserveerd met romige boerenkool met zonnebloempitten en een kwartelreductie.

Bosq (Aspen; eigentijdse keuken)

In deze bijzondere enclave bereiden chef-kok Barclay Dodge en zijn team seizoensgebonden gerechten waarbij de nadruk ligt op foerageren, fermenteren en lokale boerderijen. Het menu stelt gasten in staat om hun eigen proeverij van vier of meer gangen samen te stellen. Van handgeplukte sparrenpunten tot boter van lokaal geproduceerde coöperatieve melkkoeien, dit is een concept dat aandacht besteedt aan details. Zelfs ingrediënten van verder weg, zoals kreeft uit New England, krijgen een vleugje lokale smaak door ze te grillen boven jeneverbeshout.

Brutø (Denver; Mexicaanse/hedendaagse keuken)

Chef-kok Michael Diaz de Leon leidt de show hier, waar het team een serieuze benadering hanteert van lokale producten en seizoensgebondenheid, niet alleen in de producten maar ook in de granen, die ze zelf malen of nixtamaliseren. De beheersing van het vuur als het belangrijkste kookgerei maakt dit gerecht speciaal en het voorziet alle gangen van het degustatiemenu van verschillende noten. Het menu, dat in de kern Mexicaans is, heeft een duidelijk verhaal, en dat komt misschien wel het best tot zijn recht in lamsvlees dat op twee manieren is bereid – als een taco in straatstijl en gemalen lamsbout kushiyaki met een quenelle van mole chichilo.

Frasca Food and Wine (Boulder; Italiaanse keuken)

Iedereen wordt hier als speciale gast behandeld, waar chef-kok Ian Palazzola Italiaans kookt, maar op een hyper specifieke manier: Het is het eten van de Noordoost-Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia. Je vindt pasta en zeevruchten op de prix fixe en proefmenu\’s, maar ook Slavische en Alpine elementen komen aan bod. Het menu mag dan een minder bekend deel van Italië laten zien, maar de ingrediënten zijn duidelijk afkomstig uit Coloradina. De borden zijn verleidelijk met een minimale, rechttoe rechtaan aanpak, zoals in cjalson, halve maan verse spinaziepastazakjes gevuld met een Engelse erwten- en aardappelpuree.

The Wolf\’s Tailor (Denver; Eigentijdse keuken)

Met culinaire stijlen die net zo uniek zijn als de naam, onderscheidt deze charmeur zich van de rest. Chef Taylor Stark leidt een creatief meergangenmenu dat barst van de persoonlijkheid, met een unieke, genreoverstijgende stijl die op verschillende manieren put uit Scandinavische, Italiaanse en Oost-Aziatische keukens, maar desondanks gefocust en samenhangend aanvoelt. Hoewel het menu gedurende het jaar verschuift om verschillende thema\’s te verkennen, vinden gasten een rode draad in de keuken die ingrediënten benadrukt en technische precisie en harmonieuze smaken laat zien, met fermentatie als een veelvoorkomend motief.

MICHELIN groene ster

Blackbelly Market (Boulder; Amerikaanse keuken)

Initiatieven: volledig gebruik van elk ingrediënt en dier, waarvan de meeste intern worden geslacht; inkoop bij lokale ranches en boerderijen die natuurlijke praktijken toepassen op alles wat ze verbouwen; kruiden en bloemen voor op het bord die op het landgoed worden verbouwd.

Bramble & Hare (Boulder; Amerikaanse keuken)

Initiatieven: biologische boerderij met 70 hectare waar meer dan 250 soorten groenten, kruiden en graan worden verbouwd, dat in een stenen molen tot meel wordt gemalen; een hectare kamille voor gebruik in het restaurant; 360 hectare weiland voor het houden van schapen en varkens.

Brutø (Denver; Mexicaanse/eigentijdse keuken)

Initiatieven: zero-waste ethos; fermentatieprogramma om op umami gebaseerde ingrediënten te creëren; zelfgemalen granen geteeld in Colorado; hyperlokale inkoop; samenwerking met Zero Foodprint om de CO2-voetafdruk en -uitstoot te helpen verminderen.

The Wolf\’s Tailor (Denver; eigentijdse keuken)

Initiatieven: zero-waste mentaliteit; lokaal appelciderazijnproject; recyclen van broodafval tot zuurdesem gochujang; contractlandbouw om heirloomtarwe te verbouwen voor meel op biologisch, regeneratief bewerkt land; bestuivingstuin op locatie; gecertificeerd duurzaam foerageerprogramma.

Bib Gourmand

De inspecteurs van de MICHELIN-gids hebben negen restaurants geselecteerd voor de Bib Gourmand-benaming, die eetgelegenheden erkent voor geweldig eten tegen een geweldige prijs: AJ\’s Pit Bar-B- Q, Ash\’Kara, Basta, The Ginger Pig, Glo Noodle House, Hop Alley, La Diabla Pozole y Mezcal, Mister Oso en Tavernetta.

Speciale MICHELIN Awards

Naast de Bib Gourmand en de sterren heeft de gids vier Special Awards aangekondigd:

De MICHELIN Gids Ceremonie wordt uitgereikt met de steun van Capital One.

Hotels

De restaurants sluiten zich aan bij de hotelselectie van de MICHELIN Gids, die de meest unieke en opwindende verblijfplaatsen in Colorado en de rest van de wereld bevat.

Elk hotel in de selectie is gekozen door MICHELIN Guide experts voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk hotel kan direct worden geboekt via de MICHELIN Guide website en app. De selectie voor Colorado bevat de meest spectaculaire hotels van de staat, waaronder luxe outdoor campings zoals Collective Vail, toppers uit onze “Plus” collectie zoals het Source Hotel en het Crawford Hotel in Denver, gerenoveerde motels zoals Amigo Motor Lodge, en gerehabiliteerde wildernis spooksteden zoals Dunton Hot Springs.

De MICHELIN Gids is een referentie in gastronomie. Nu stelt het een nieuwe norm voor hotels. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de gratis app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een onvergetelijk hotel te boeken.

De 2023 MICHELIN Gids Colorado selectie:

2023 MICHELIN-geselecteerde restaurants in Colorado

Colorado\’s 2023 restaurants met een MICHELIN-Green ster

2023 Bib Gourmand restaurants in Colorado

2023 Aanbevolen restaurants in Colorado

 

Over Michelin Noord-Amerika, Inc.

Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van haar klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van haar klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, telt ongeveer 23.000 werknemers en heeft 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.(michelinman.com)

Over Capital One

Bij Capital One zijn we op een missie voor onze klanten – door hen de beste producten, beloningen, service en ervaringen in hun klasse te bieden. Capital One is een gediversifieerde bank die producten en diensten biedt aan particulieren, kleine bedrijven en zakelijke klanten. We maken gebruik van technologie, innovatie en interactie om consumenten te voorzien van producten en diensten die voldoen aan hun behoeften. Met Capital One Dining en Capital One Entertainment bieden we onze klanten toegang tot onvergetelijke ervaringen op het gebied van eten, muziek en sport. Lees meer op capitalone.com/dining en capitalone.com/entertainment.

 

Neem voor meer informatie contact op met

Andrew Festa Michelin Noord-Amerika
[email protected]

Devon Gunn Capital One
devon.gu [email protected]
Telefoon: 571-308-4762

Contactgegevens:

Name: Andrew Festa
Email: [email protected]
Job Title: Press Officer