header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dawn Stump treedt toe tot SEDA Expert\’s Derivaten en Grondstoffenmarktregulering Getuige Expert Praktijk

Sep 14, 2023 6:52 PM ET

New York, NY, 12 september 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Dawn Stump is toegetreden tot het bedrijf als Managing Director en Expert Witness.

“Dawn\’s uitgebreide ervaring in grondstoffen en financiele markten, zowel als beoefenaar als als toezichthouder, zal zeer inzichtelijk zijn voor onze klanten”, zegt Peter Selman, voorzitter en managing partner van SEDA Experts.

Dawn Stump is een zeer doorgewinterde financiele executive en visionair op het gebied van regelgeving. Ze was onlangs commissaris bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Als marktregulator heeft mevrouw Stump alle soorten activaklassen bestreken, waarbij haar meest recente aandachtsgebieden bedrijfscontinuiteit, verstoringen van de toeleveringsketen, de impact van cyberinbraak, integriteit van opkomende activa (bijv. crypto), gegevensbescherming en klimaatgerelateerde marktrisico\’s omvatten.

Als een van de vijf CFTC-commissarissen was ze verantwoordelijk voor het overwegen van en stemmen over verschillende regelgevingen en handhavingszaken. In haar functie tijdens een wereldwijde pandemie gaf Dawn prioriteit aan veerkracht van de sector, duurzame markttoegang en robuuste toezichtstrategieen die nodig zijn tijdens extreme marktvolatiliteit en veranderende economische omgevingen. Binnen het agentschap maakte ze zich ook sterk voor het belang van bedrijfsbrede risicobeheerpraktijken. Dawn initieerde met name nieuwe gegevensbeschermingsprocedures voor het hele agentschap voor de consistente behandeling van gegevensontvangst en versterking van de reacties op potentiele cyberinbraken.

Dawn is bestuurslid van Railbird Exchange, bestuurslid van GBBC Digital Finance, strategisch adviseur van Solidus Labs en lid van de adviesraad van de raad van bestuur van Women in Derivatives (WIND).

Als Senior Vice President van de Futures Industry Association (FIA) en tegelijkertijd Executive Director van de Americas Advisory Board adviseerde Dawn de President en Board over de impact van veranderingen in het overheidsbeleid. Eerder was Dawn als Vice President van NYSE Euronext van cruciaal belang bij de oprichting van een nieuwe Amerikaanse derivatenbeurs en clearinginstelling. Ze speelde ook een strategische rol in een multinationale fusie.

Tijdens haar vroege carriere in de publieke dienstverlening bekleedde ze hoge professionele staffuncties in de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Ze was actief betrokken bij de onderhandelingen over de hervorming van de derivatenregelgeving via de Dodd-Frank Act en beheerde het toezicht op de markten voor grondstoffen en financiele derivaten. Dawn begon haar rol met een aantal belangrijke functies in de landbouwsector in zowel Washington D.C. als Texas.

Over SEDA Experts LLC

SEDA is een toonaangevend expertisebureau gespecialiseerd in financiele diensten. Wij ondersteunen internationale advocatenkantoren door het aanbieden van het hoogste niveau van expertise in de financiele sector en het bieden van toegang tot de meest invloedrijke leiders in de financiele dienstverlening. Wij bieden superieur onafhankelijk advies, gegevensanalyses, waardebepaling en elite expertiserapporten en getuigenisdiensten aan advocatenkantoren, toezichthouders en toonaangevende financiele instellingen.


iCrowdNewswire