header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


ESG veroorzaakt zeer reele zakelijke problemen in 2023 en is meer dan alleen een PR-kwestie, volgens het nieuwe Pacesetter-rapport van ALM

Sep 14, 2023 7:04 PM ET

Uit een nieuw rapport over ESG: Environmental blijkt dat vernieuwers onder professionele dienstverleners hebben erkend dat naleving een belangrijke factor van ESG is, maar in wezen gaat ESG in 2023 over hoe zaken worden gedaan

New York, NY – 13 september 2023 – Uit eennieuw rapport van Law.com Compass Pacesetter Research (voorheen bekend als ALM Intelligence Pacesetter Research) blijkt dat professionele dienstverleners en hun klanten te maken hebben met toenemende druk van wetgevers, investeerders en het ecosysteem van bedrijven (bijv. media, consumenten, belanghebbenden, klanten) om ESG-gerelateerde programma\’s te implementeren. Tegenover deze druk van belanghebbenden om bedrijven verantwoordelijk te houden, staan vage normen en meetmethoden, een onzekere ROI en de toenemende politisering van het ESG-concept, waardoor organisaties tussen wal en schip raken. Als gevolg daarvan isde nadruk bij vernieuwers in deprofessionele dienstverlening verschoven van een benadering op basis van een checklist voor naleving naar een proactieve en strategische benadering, waarbij het belang van het opnemen van ESG-principes in een actieve risicobeheerstrategie wordt verhoogd. Deze verankering van ESG in een bedrijfs- en risicomanagementcontext heeft die dienstverleners bevoordeeld die het best in staat zijn om een effectief, proactief ESG-raamwerk af te stemmen op de algehele bedrijfsstrategie om waarde op de lange termijn te leveren.

“Deze groeiende aandacht voor ESG houdt waarschijnlijk verband met de pandemie en de klimaatcrisis (beide met duidelijke gevolgen voor de wereldeconomie), zodat beleggers en beleidsmakers zich het belang hebben gerealiseerd van het op zijn minst volgen van ESG-gerelateerde gegevens en meetgegevens terwijl ze worstelen om zich aan te passen aan een snel veranderende wereld,” zegt Ruth Sierra, analist bij Law.com Compass Pacesetter Research. “De vernieuwers van vandaag zijn de professionele dienstverleners die klanten helpen een ESG-strategie te ontwikkelen die direct is afgestemd op de bedrijfsstrategie, risico\’s vermindert en kansen optimaliseert om waarde op lange termijn op te bouwen.”

De belangrijkste trends die uit dit onderzoek naar voren komen zijn:

– Ondanks het ontbreken van een universele metriek of standaard voor het monitoren en beheren van ESG-gerelateerde criteria, is ESG er toch in geslaagd een belangrijke factor te worden bij kapitaalallocatie en M&A deals.

– Terwijl activisme van belanghebbenden en toenemende regelgeving de belangrijkste drijfveren voor ESG blijven, nu zakelijke leiders zwakke plekken in hun toeleveringsketen en de impact daarvan op duurzaamheid op de lange termijn identificeren, neemt de belangstelling voor ESG-principes en -raamwerken snel toe, waardoor de vraag naar meer op bedrijfsvoering gerichte ESG-oplossingen toeneemt.

– ESG-gerelateerde initiatieven worden vaak gezien als een kostenpost voor de bottom line van een organisatie, en bedrijfsleiders worstelen met het ontwikkelen van een business case die de financiele ROI verantwoordt

– Naast het gebrek aan gegevens is er ook het probleem van gebrekkige uniforme rapportagestandaarden en meetmethoden, waardoor organisaties en investeerders ESG-gerelateerde kwesties elk op een andere manier definieren en meten en als gevolg daarvan op verschillende manieren over deze kwesties rapporteren, wat het bewijs voor de ROI in de weg staat.

– Door het gebrek aan samenhangende en gedefinieerde meetcriteria zijn succesvolle oplossingen sterk afhankelijk van geavanceerde data-analysetools, zoals AI, om KPI\’s met betrekking tot ESG te helpen analyseren en de impact op het bedrijf te bepalen.

Met een regelgevingsomgeving die nog niet zeker weet hoe ESG moet worden benaderd, hebben veel klanten hulp nodig bij het beheren van toekomstige risico\’s. Innovatieve professionele dienstverleners helpen klanten om zich \’toekomstbestendig\’ te maken door routekaarten voor 2-3 jaar te ontwikkelen die rekening houden met veranderingen in de regelgeving en de omgeving.

Terwijl de ESG-regelgeving zich blijft ontwikkelen, met name op het gebied van de milieuaspecten van ESG, begint het tot klanten door te dringen dat ze in de toekomst waarschijnlijk verantwoording zullen moeten afleggen door regelgevers, aandeelhouders en hun eigen klanten en werknemers voor de manier waarop ze ESG vandaag benaderen. Zoals in het rapport wordt beschreven, richten innovators in 2023 zich op het beperken van risico\’s en het optimaliseren van kansen, om klanten te helpen waarde op lange termijn op te bouwen.

In deze driedelige Law.com Compass Pacesetter Research serie over ESG, gaat ons eerste 2023-2024 rapport over de “E”: Milieu. De adviesraad van Pacesetter heeft tientallen aanbieders beoordeeld om te komen tot vierentwintig innovators die worden erkend voor hun vermogen om clienten te helpen navigeren door een steeds complexere marktomgeving. Het onderzoek en de analyse bieden ook inzicht in de concurrentiedynamiek en trends in dienstverlening die de convergentie tussen juridische, management consulting, multi-service, milieu-engineering, technologie en verzekeringsaanbieders stimuleren.

In dit rapport evalueert Law.com Compass Pacesetter Research de innovatie in ESG: Milieucapaciteiten en -aanbiedingen van de volgende aanbieders: Allianz, Anthesis, Arup, AXA XL, Bain & Company, Beveridge & Diamond, BDO, Boston Consulting Group (BCG), Capgemini, Clifford Chance, Deloitte, DLA Piper, EY, FTI Consulting, Gallagher, Garrigues, GEP, GHD, Korn Ferry, KPMG, Langan, McKinsey & Company, Paul Weiss, PwC.

Law.com Compass Pacesetter Research levert onafhankelijk, objectief onderzoek aan aanbieders en kopers van professionele diensten en praktische inzichten die het besluitvormingsproces informeren.

Ga voor meer informatie over het onderzoek of voor de volledige versie van het ESG: Environmental-rapport naar: https://www.alm.com/intelligence/pacesetter-research-2/esg-environmental/.

Ga voor meer informatie of de volledige versie van de ALM Intelligence Pacesetter Research-serie naar https://www.alm.com/intelligence/pacesetter-research/.

Over ALM

ALM is het meest vertrouwde media-, informatie- en inlichtingenbedrijf ter ondersteuning van de praktijk en het bedrijf van professionals in de juridische, verzekerings-, commerciele vastgoed- en financiele dienstverleningssector. ALM levert toonaangevende gegevens, informatie, inzichten, evenementen en doelgroepen die essentieel zijn voor groeiende bedrijven wereldwijd aan meer dan 7 miljoen professionals. Ga naar alm.com voor meer informatie en bezoek www.alm.com/events/ voor informatie over onze aankomende evenementen. Volg ons op Twitter via @ALMGlobal.


iCrowdNewswire