header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Executives Airbus Korea, Boeing Korea onderzocht wegens overtreding strafwetboek; riskeren 7 jaar gevangenisstraf

Sep 14, 2023 7:16 PM ET

Leidinggevenden van Airbus Korea en Boeing Korea in onderzoek wegens overtreding van het wetboek van strafrecht; riskeren 7 jaar gevangenisstraf

SEOUL, Zuid-Korea – De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn onlangs een strafrechtelijk onderzoek gestart naar directieleden van Airbus Korea Limited en Boeing Korea LLC, op grond van de artikelen 225, lid 1, en 230 van de Octrooiwet wegens inbreuk. Op grond van hoofdstuk XII van de strafwet kunnen de CEO\’s tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen.

De vervolging, waarbij Loic Porcheron, managing director van Airbus Korea, en Eric John, president van Boeing Korea, betrokken zijn, volgt op een rechtszaak die Xene in mei 2022 aanspande tegen de Nederlandse composietgigant Nouryon BV. De rechtszaak, die werd aangespannen in het U.S. District Court for the Eastern District of New York, zaaknummer CV-22-2850, beweert dat Nouryon Xenecore, Xene\’s gepatenteerde schuimgebaseerde koolstofcomposietmateriaal en fabricageproces, gebruikte om onderdelen te maken voor 1.000 andere bedrijven.

Xene eist 6,3 miljard dollar schadevergoeding van Nouryon en de andere bedrijven. Twee van deze bedrijven, Diadem Sports en Lantor Composites AB, werden met naam genoemd in de rechtszaak. De rest werd in de rechtbankdocumenten aangeduid als “John Does #1 tot #1003”.

Op 5 juli 2023 diende Xene een brief in waarin staat dat Nouryon bedrijven als Boeing, General Electric en Evonik aanmoedigt om het Xenecore proces uit te voeren.

In 2014 stemde Nouryon ermee in om het Xenecore materiaal en proces voor beide bedrijven te distribueren en te verkopen aan klanten voor wederzijds geldelijk voordeel. Xene beweert echter dat Nouryon dit heeft gedaan zonder de winst met Xene te delen en het Xenecore-materiaal en -proces aan een groot aantal van haar klanten blijft verkopen.

Noryoun heeft een motie ingediend om de rechtszaak te verwerpen vanwege een vermeend gebrek aan rechtsbevoegdheid en een andere motie op basis van het feit dat Xene geen bewijs zou hebben geleverd van Noryoun\’s directe octrooi-inbreuk.

Xene begon met de productie van koolstofvezel tennisrackets in 2010. Daarna breidde het het gebruik van zijn microsfeerproducten uit naar andere toepassingen, waaronder windmolenwieken op basis van luchtweerstand, de Fanturbine. Xene beweert dat de Fanturbine exponentieel meer windenergie vangt dan traditioneel gevormde vliegtuigbladen. Een verhaal over de Fanturbine stond in de juli 2023 editie van Composites World Magazine.

Xene beweert dat de technologie bewijst dat Newtons Wet van Behoud van Energie een eeuw van Betz\’ theorieen dat luchtweerstand een “verlies van energie” veroorzaakt, tenietdoet. Volgens de wet van Newton kan weerstandsenergie niet verloren gaan. Ventilatorbladen zetten deze om in energie en leveren een exponentieel vermogen ten opzichte van het “optillen” met de conventionele vliegtuigbladen.

Een recent onderzoek toont aan dat waaierbladen van 100 meter meer dan 1 gigawatt aan energie uit de wind kunnen halen en dat een 30-bladige windenergie-array 3 gigawatt aan energie kan opvangen. Het rapport meldt dat de beschikbare windenergie meer dan 20 miljoen keer zo groot is als die van zonne-energie per vierkante meter onroerend goed, waardoor het de beste oplossing is voor klimaatverandering. Het rapport kan hier worden gedownload .

De studie volgt op een white paper van Paulo Abdala, een luchtvaartprofessor, waaruit blijkt dat door gebruik te maken van luchtweerstand in plaats van lift, turbines van 14 megawatt 1,4 gigawatt aan energie kunnen produceren, 100 keer meer dan de huidige conventionele technologie.

De rechtbankdocumenten die Xene indiende verwijzen naar een video die laat zien hoe de microbolletjes worden gebruikt bij de productie van Airbus onderdelen.

Het bedrijf zoekt raadslieden in 25 landen in Europa, Azie en Midden-Amerika om strafzaken te beginnen tegen CEO\’s van Airbus, Boeing en andere fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers van luchtvaartmaatschappijen, windturbines, auto\’s, boten, bouwbedrijven, transportcomposieten en composiet sportartikelen die inbreuk maken op hun patenten. Onder hen bevinden zich bedrijven en CEO\’s in Oostenrijk, Belgie, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italie, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Turkije, IJsland, Polen, Japan, China en Mexico.

Onder de andere genoemde Joe Doe gedaagden bevinden zich General Electric, Siemens, Vestas en autofabrikanten in Europa.


iCrowdNewswire