header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Haitian Development Network lanceert het HDNdigest om de vooruitgang van Haiti wereldwijd te bevorderen

Sep 14, 2023 7:00 PM ET

Washington, DC, 12 september 2023 — Haitian Development Network (HDN), een vooraanstaand pleitbezorger voor de sociaaleconomische en culturele vooruitgang van Haiti en haar bevolking, heeft de lancering aangekondigd van het2e nummer van haar nieuwe meertalige cybermedia, het HDNdigest.

In dit2e nummer van 7 september 2023, in overeenstemming met onze intentie om een meertalige Haitiaanse digitale bibliotheek te creeren, bieden we twee hoofdstukken uit een van de belangrijkste werken ooit gepubliceerd door een Haitiaan, Antenor Firmin\’s De l\’egalite des raceshumaines: anthropologie positive (1885), met hun Engelse vertaling door Asselin Charles.

We richten ook de schijnwerpers op een instelling in Montreal die van groot belang is voor Haitiaanse studies, het CIDIHCA(Centre International de Documentation et d\’Information Haitienne, Caribeenne et Afro-canadienne), dat dit jaar zijn 40e verjaardag viert. En het is geen toeval dat in onze rubriek “Nieuwe & Opmerkelijk” de recente publicatie van CIDIHCA\’s indrukwekkende autobiografie van de Haitiaanse historicus Claude Moise, Ce que je croyais, ce que je crois encore. Liberte, citoyennete, solidarite, met uittreksels uit het originele Frans getypt met hun vertaling in het Engels en Spaans.

In een ander verhaal vestigen we ook de aandacht op een opmerkelijke Franse tv-documentaire over de “Marche sur Washington” (Mars naar Washington) van 28 augustus 1963, die eindigde met de beroemde toespraak van Martin Luther King: “I have a dream!”.

Tot slot bieden we in onze sectie over financien en beleggen een kort artikel van Jean Jonassaint over belastingvrij sparen in Canada, de VS en Frankrijk.

De digest is uitdrukkelijk bedoeld voor een gevarieerd lezerspubliek met interesse in de vooruitgang van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen, binnen Haiti en in gemeenschappen wereldwijd. De kronieken in het Engels, Frans, Haitiaans Creools en Spaans over onderwijs, economie, financien, gezondheid en wetenschap kunnen echter zeer nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar vooruitgang op alle niveaus.

HDNdigestisgratis online beschikbaar en biedt gemakkelijk toegang voor kijkers, lezers en luisteraars over de hele wereld. “Deze publicatie is een belangrijke stap voor HDN en we zijn enthousiast over de lancering ervan. Wij geloven in het bevorderen van een gemeenschap met kennis die de voortdurende groei en vooruitgang van Haiti beter kan ondersteunen,” aldus Jean Jonassaint, medeoprichter en mederedacteur van de digest.

Voor meer informatie over HDNdigest kunt u contact opnemen met de mederedacteuren Asselin Charles en Jean Jonassaint @ [email protected].


iCrowdNewswire