header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Partner William Zoeller en advocaat Eric Hayden bereiken met succes een vonnis in een medische foutzaak tegen het personeel van het JFK Hospital dat zich bezighoudt met bevallingen.

Sep 14, 2023 7:26 PM ET

ZIEKENHUIS IN ZUID FLORIDA AANSPRAKELIJK GESTELD VOOR VERWONDINGEN PASGEBORENE

SOUTH FLORIDA – Susan* kreeg thuis weeen en voelde dat ze snel zou bevallen, dus belde ze de ambulancedienst. In plaats van naar het ziekenhuis te gaan waar de bevalling gepland stond, adviseerde de ambulancedienst haar naar het veel dichterbij gelegen JFK te vervoeren, omdat de tijd drong.

Op weg naar het ziekenhuis merkte de ambulancedienst op dat haar bevalling snel vorderde en dat ze zich zorgen maakte dat haar baby het risico liep op een “schouderdystocie” – een verloskundig noodgeval waarbij de schouder van de baby tijdens de geboorte achter het schaambeen van de moeder blijft steken.

EMS stuurde deze informatie van tevoren via de radio naar JFK, vertelde deze informatie bij aankomst aan de JFK Labor & Delivery (“L&D”) verpleegkundigen en gaf hen een map met deze informatie. Toen Susan in JFK aankwam, bevond de enige dienstdoende verloskundige zich aan de andere kant van het ziekenhuis.

JFK verzuimde om de informatie van de EMS door te geven aan de L&D eenheid, en de verpleegkundigen faalden op verschillende punten, waaronder:

  • Het luisteren naar de informatie en het lezen van de folder die EMS hen vertelde.
  • Om Susan goed te beoordelen.
  • Het tijdig en volledig verstrekken van informatie aan de dienstdoende arts.

Toen Susan\’s bevalling begon, was de arts nog steeds niet in de kamer aangekomen. Dit leidde tot tragische omstandigheden. De baby had een schouderdystocie en omdat de arts er niet was, konden de verpleegkundigen geen medische manoeuvres uitvoeren om de dystocie te verlichten. De verpleegster die de baby ter wereld bracht, had nog nooit een schouderdystocie uitgevoerd zonder dat er een arts aanwezig was. Tragisch genoeg trok ze te hard aan het hoofdje van de baby, waardoor drie zenuwen in de nek van de pasgeborene permanent beschadigd raakten. Dit niet volgen van de procedure resulteerde in een levenslange handicap van de baby met een gedeeltelijke verlamming in zijn schouder en arm.

JFK weigerde schuld toe te geven en deed onze client geen aanbod of schikking, dus namen Mr. Zoller en Mr. Hayden de zaak voor de rechter. Nadat de feiten waren gepresenteerd, was de jury het erover eens dat JFK nalatig was bij de bevalling van Susans baby en kende het kind $1,06 miljoen toe. Dat geld zal helpen bij zijn toekomstige medische zorg, therapie en huisvesting.

“We zijn ontzettend trots dat we zo\’n uitspraak hebben gekregen om deze familie te helpen. Niets zal de arm van het kind weer normaal maken, maar wetende dat dit herstel zijn leven beter beheersbaar zal maken, is de reden waarom we het werk doen dat we doen,” zei de heer Zoeller. “Het ziekenhuis weigerde verantwoordelijkheid te nemen voor zijn nalatig gedrag, maar de jury heeft gesproken en hen terecht verantwoordelijk gesteld.”


iCrowdNewswire