header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Riverlane kondigt \’s werelds krachtigste kwantumdecoder aan, waarmee de overgang naar een nieuw tijdperk van \’nuttige\’ kwantumcomputing wordt versneld

Sep 14, 2023 6:56 PM ET

s Werelds eerste decoderchip en lancering van decoder-IP betekent een belangrijke stap in de richting van \’kwantumfoutcorrectie\’, de belangrijkste technische uitdaging voor de industrie

Cambridge, Verenigd Koninkrijk: Quantum engineering bedrijf Riverlane heeft \’s werelds eerste speciale decoder chip ontwikkeld en zijn decoder IP en routekaart naar vroege foutgecorrigeerde quantum computing gepubliceerd. Dit maakt deel uit van het voortdurende werk van het bedrijf om de Quantum Error Correction Stack te bouwen die elke quantumcomputer nodig zal hebben om bruikbare schaal te bereiken.

De toepassingsspecifieke geintegreerde schakeling (ASIC) demonstrator decoderchip is een kritisch element van deze stack en de eerste in zijn soort die gefabriceerd is. Riverlane heeft ook de IP voor zijn krachtigere decoder van de volgende generatie gepubliceerd en deze beschikbaar gesteld aan elke fabrikant van kwantumcomputers om te gebruiken in zijn eigen hardware. Riverlane is van plan om deze decoder in Q4 2023 in live hardware te demonstreren.

Kwantumfoutcorrectie is de bepalende uitdaging voor kwantumcomputers, waardoor we een grootschalige kwantumcomputer kunnen maken met foutpercentages die laag genoeg zijn voor nuttige berekeningen.

Om dit te bereiken hebben we een speciale Quantum Error Correction Stack nodig, die tussen de kwantumhardware en applicatielagen zit. Elke bruikbare kwantumcomputer, ongeacht zijn qubit type en toepassing, zal een Quantum Error Correction Stack nodig hebben.

Er zijn veel componenten in een Quantum Error Correction Stack. Riverlane ontwikkelt zowel de decoders als de controlesystemen die samen vele onbetrouwbare fysieke qubits veranderen in een meer betrouwbare \’logische\’ qubits. Kwantumdecoders moeten de terabytes aan gegevens verwerken die elke seconde door kwantumcomputers worden geproduceerd om te voorkomen dat fouten zich voortplanten en berekeningen nutteloos maken.

De ASIC-chip – DD0A genaamd – is de eerste release in de Decode ASIC Family, die een snelle, hoge capaciteit en kosteneffectieve decoder levert die in staat is om met grote volumes te werken met een aanzienlijk lager stroomverbruik.

Steve Brierley, CEO en oprichter van Riverlane, legt uit: We gaan een nieuw tijdperk van kwantumcomputing in waarin we beginnen met het aanpakken van de belangrijkste uitdaging van de technologie – de noodzaak om te schalen van een paar honderd kwantumbewerkingen naar een biljoen kwantumbewerkingen zonder storing. De enige manier om dit te bereiken is via een complexe nieuwe technologie die kwantumfoutcorrectie heet. Riverlane ontwikkelt uitgebreide technologie om deze overgang voor alle kwantumcomputers te versnellen. Onze lancering van \’s werelds krachtigste kwantumdecoder en de allereerste decoderingschip vandaag zijn belangrijke stappen in die reis.”

Riverlane heeft ook zijn Decode IP Family gelanceerd, die real-time verwerking levert voor foutcorrectie tijdens runtime. Het werkt met ongekende snelheid en nauwkeurigheid. De Decode IP Family is ontworpen voor gebruik met Field Programmable Gate Arrays (FPGA\’s), die snelle prototyping en integratie mogelijk maken, wat de snelheid van innovatie versnelt.

Brierley voegde eraan toe: “We implementeren nu kwantumalgoritmen op echte hardware. Het is cruciaal dat Riverlane een balans heeft gevonden tussen alle aspecten die nodig zijn om een echte decoder te maken die echte problemen oplost – waardoor onze decoder de krachtigste decoder op de markt is.”

Zowel de Decode ASIC-familie als de Decode IP-familie kunnen worden geintegreerd in supergeleidende, gevangen ionen- en neutrale atoomkwantumhardware. Riverlane zal doorgaan met het ontwikkelen en valideren van de volgende generaties van de Decode ASIC-familie en de Decode IP-familie naarmate het bedrijf vordert met zijn roadmap, die beschikbaar is op www.riverlane.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE

  • Afbeeldingen zijn hier beschikbaar

CONTACTEN

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met

Emilia Conlon, Comms Lead bij Riverlane

[email protected]

Gemma Church, Quantum Content en Community Lead bij Riverlane

[email protected] 07967 565080

OVER RIVERLANE

Riverlane\’s missie is om kwantumcomputing sneller te maken en zo een tijdperk van menselijke vooruitgang te starten dat net zo belangrijk is als de industriele en digitale revoluties. Om dit te bereiken bouwt Riverlane de Quantum Error Correction Stack om alle qubit-types uitgebreid te controleren en de miljoenen gegevensfouten te corrigeren die de huidige generatie kwantumcomputers ervan weerhouden nuttige schaal te bereiken. De klanten van Riverlane zijn overheden, kwantumcomputer-hardwarebedrijven en toonaangevende onderzoekslaboratoria. Tot de investeerders behoren toonaangevende durfkapitaalfondsen Molten Ventures, Amadeus Capital Partners en Cambridge Innovation Capital; het nationale investeringsfonds voor de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk (NSSIF); de leider op het gebied van high-performance computing Altair; en de Universiteit van Cambridge.

www.riverlane.com


iCrowdNewswire