header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor Natural Language Processing zal 415,4 miljard dollar overschrijden tegen 2030 als gevolg van de toenemende toepassing in de gezondheidszorg en de snelle technologische vooruitgang

Sep 15, 2023 2:04 PM ET

Overzicht van de markt voor verwerking van natuurlijke taal:

Volgens het onderzoek van SNS Insider maakt de markt voor Natural Language Processing een substantiele groei door als gevolg van de technologische vooruitgang, de toegenomen toepassing in verschillende sectoren en de groeiende behoefte om waardevolle inzichten te halen uit ongestructureerde tekstgegevens.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor de verwerking van natuurlijke taal in 2022 een waarde had van 29,1 miljard dollar en naar verwachting 415,4 miljard dollar zal bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 39,42% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Ontvang een gratis monster van Natural Language Processing Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2738

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Crayon Data
– Amazon Web Services
– Apple Inc.
– Google LLC
– Baidu Inc
– IQVIA
– Meta Platforms Inc
– Inbenta
– Oracle Inc
– LivePerson
– SAS Instituut Inc
– Microsoft
– IBM Corporation
– Gezondheidstrouw
– 3M
– Andere spelers

Reikwijdte van het marktrapport

Natural Language Processing (NLP) is een dynamisch gebied van kunstmatige intelligentie (AI) dat zich verdiept in het complexe domein van de menselijke taal. Het primaire doel is om computers het vermogen te geven om menselijke taal te begrijpen, te analyseren en te genereren op een manier die zowel betekenisvol als contextueel accuraat is. NLP fungeert in wezen als een brug die naadloze communicatie tussen mens en machine mogelijk maakt.

Marktanalyse

De markt voor natuurlijke taalverwerking heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door verschillende factoren die bijdragen aan de uitbreiding en toepassing ervan in verschillende sectoren. Voortdurende vooruitgang in NLP algoritmen, machine learning en deep learning technieken hebben geleid tot verbeterde NLP mogelijkheden. Hierdoor kunnen NLP-systemen beter tekst begrijpen en genereren zoals mensen, waardoor een breder scala aan toepassingen mogelijk wordt. Veel e-commercebedrijven en klantenserviceproviders gebruiken NLP om de klantervaring te verbeteren. Chatbots en virtuele assistenten op basis van NLP worden steeds gebruikelijker voor het afhandelen van vragen van klanten, het verbeteren van de efficientie van de klantenservice en het geven van gepersonaliseerde winkelaanbevelingen.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn als volgt:

Per component:

– Oplossing
– Diensten

Op bedrijfsgrootte:

– Grote ondernemingen
– Kleine & Middelgrote ondernemingen

Op inzet:

– Cloud
– Op locatie

Op Type:

– Statistische NLP
– Regelgebaseerde NLP
– Hybride NLP

Op eindgebruik:

– BFSI
– IT & Telecommunicatie
– Gezondheidszorg
– Onderwijs
– Media & Amusement
– Detailhandel & E-commerce
– Overige

Impact van recessie

Een recessie kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op de markt voor natuurlijke taalverwerking. Hoewel er uitdagingen kunnen zijn, zoals minder investeringen en een langzamere adoptie, kunnen er ook kansen zijn op gebieden waar NLP-technologie bedrijven kan helpen efficienter en kosteneffectiever te worden. De impact op lange termijn hangt grotendeels af van de ernst en duur van de recessie en het aanpassingsvermogen van NLP-bedrijven aan veranderende marktomstandigheden.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraine

De oorlog tussen Rusland en Oekraine heeft een mix van uitdagingen en kansen geintroduceerd voor de markt voor natuurlijke taalverwerking. Hoewel verstoringen in talent, toeleveringsketens en middelen voor hindernissen hebben gezorgd, kan de toegenomen aandacht voor communicatie en cyberveiligheid, evenals de erkenning van het potentieel van NLP, innovatie en investeringen in bepaalde NLP-toepassingen stimuleren. De langetermijnimpact zal afhangen van de duur en de oplossing van het conflict, evenals de wereldwijde reactie op deze uitdagingen.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2738

Regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is van oudsher een dominante speler op de markt voor natuurlijke taalverwerking. Vooral de Verenigde Staten zijn de thuisbasis van talloze NLP-startups en techgiganten als Google, Amazon en Microsoft, die zwaar hebben geinvesteerd in NLP-onderzoek en -ontwikkeling. Europa heeft zich ook ontpopt als een belangrijke speler op de NLP-markt, met landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk als koplopers. De focus van de Europese Unie op gegevensprivacy en regelgeving zoals GDPR heeft bedrijven ertoe aangezet NLP-oplossingen te gebruiken voor naleving en gegevensbeheer. De regio Azie-Pacific maakt een snelle groei door in de NLP-markt, gedreven door landen als China en India. Het toenemende gebruik van smartphones en internetconnectiviteit in deze landen heeft geleid tot een enorme vraag naar virtuele NLP-assistenten en chatbots.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar Natural Language Processing

  • In de afgelopen jaren heeft het gebied van Natural Language Processing (NLP) een opmerkelijke groei doorgemaakt, en een prominente trend die opvalt is de dominantie van het segment grote ondernemingen in deze markt. Ondernemingen hebben vaak complexe en uiteenlopende linguistische behoeften. NLP-technologie kan worden aangepast om aan deze specifieke eisen te voldoen en grotere organisaties hebben de schaalgrootte om dergelijke aanpassingen effectief te implementeren.
  • De BFSI-sector vertegenwoordigt een ander belangrijk segment dat voorop loopt in de markt. In een tijdperk van toenemende klantverwachtingen maakt de BFSI-sector gebruik van chatbots en virtuele assistenten met NLP-ondersteuning voor klantenondersteuning en -betrokkenheid. Dit verbetert niet alleen de klanttevredenheid, maar verlaagt ook de operationele kosten.

Recente ontwikkelingen in de markt voor verwerking van natuurlijke taal

  • Deepset, een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurlijke taalverwerkingstechnologie (NLP), heeft een substantiele financiering van $30 miljoen binnengehaald om de ontwikkeling en implementatie van NLP-projecten te versnellen. Deze financieringsronde is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en positioneert hen om een verdere revolutie teweeg te brengen op het gebied van NLP.
  • Sesamm, een opkomende speler op het gebied van ESG (Environmental, Social, and Governance) analytics, heeft een indrukwekkende $37 miljoen aan financiering binnengehaald om zijn mogelijkheden om bedrijven te voorzien van ESG-inzichten verder te verbeteren.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Onderzoeksmethodologie
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraine en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieen
5. Waardeketenanalyse
6. Porter\’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Natuurlijke taalverwerking marktsegmentatie, per component
9. Natuurlijke taalverwerking marktsegmentatie, per bedrijfsomvang
10. Natuurlijke taalverwerking marktsegmentatie, per toepassing
11. Natuurlijke taalverwerking marktsegmentatie, per type
12. Natuurlijke taalverwerking marktsegmentatie, naar eindgebruik
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen te geven zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van een verscheidenheid aan technieken, waaronder enquetes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Natural Language Processing Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2738

Lees meer ICT gerelateerde rapporten


iCrowdNewswire