header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor operationele technologie zal tegen 2030 USD 257,74 miljard waard zijn als gevolg van de integratie van het industriele internet van dingen (IIoT) en de toenemende initiatieven voor digitale transformatie

Sep 15, 2023 1:54 PM ET

Operational Technology Market Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de markt voor operationele technologie in 2022 een waarde van 158,1 miljard USD bereikt. Prognoses geven aan dat de markt in 2030 een waarde van 257,74 miljard dollar zal hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,3% tijdens de voorspelde periode van 2023 tot 2030. De groei van de markt voor operationele technologie wordt aangedreven door een combinatie van technologische vooruitgang, veranderende industriele paradigma\’s en de zoektocht naar operationele efficientie en concurrentievermogen.

Operationele technologie (OT) is een kritieke pijler in het moderne landschap van industriele en infrastructurele systemen. Het omvat de hardware, software en netwerken die de bewaking, besturing en automatisering van fysieke processen mogelijk maken, vaak in industrieen zoals productie, energie, transport en nutsbedrijven. In tegenstelling tot informatietechnologie (IT), die zich voornamelijk bezighoudt met gegevensverwerking en communicatie, richt OT zich op het beheer van de tastbare aspecten van operaties, waarbij de kloof tussen het fysieke en digitale domein wordt overbrugd.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de markt voor operationele technologie @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1558

De belangrijkste spelers in het Operational Technology-marktrapport zijn:

ABB, Schneider Electric, Honeywell International Inc, IBM, Siemens, Rockwell Automation, Emerson Electric Co, General Electric en anderen.

Marktanalyse

De markt voor operationele technologie heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een samenloop van factoren die de industrie een nieuwe vorm hebben gegeven en de toepassing van geavanceerde technologieen hebben versneld. De proliferatie van IIoT-apparaten en sensoren heeft de verzameling van enorme hoeveelheden real-time gegevens van industriele processen mogelijk gemaakt. Deze datagestuurde aanpak stelt bedrijven in staat om hun activiteiten te monitoren, analyseren en optimaliseren voor meer efficientie, minder stilstand en betere besluitvorming. De vraag naar hogere productiviteit en minder menselijke tussenkomst heeft de toepassing van automatisering en robotica in industrieen zoals productie, logistiek en landbouw gestimuleerd. OT-oplossingen spelen een cruciale rol bij het besturen en beheren van geautomatiseerde processen, wat leidt tot verbeterde operationele precisie en consistentie.

De segmentatie van de markt voor operationele technologie is als volgt:

NAAR COMPONENTEN
Industriele kleppen
Industriele sensoren
Zenders
Actuatoren
Functionele veiligheid
SCADA
MES
DCS
PAM
WMS
HMI

PER TECHNOLOGIE
Bedraad
Draadloos

PER BEDRIJFSTAK
Olie & Gas
Farmaceutische industrie
Energie & Energie
Pulp & Papier
Voedingsmiddelen & Dranken
Chemie
Metalen & Mijnbouw
Auto-industrie
Halfgeleider & Elektronica
Machinebouw
Lucht- en ruimtevaart & Defensie
Medische apparaten
Andere

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azie Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1558

Impact van recessie

De impact van een recessie op de markt voor operationele technologie is complex en veelzijdig. Minder investeringen, verstoringen in toeleveringsketens, verschuivende prioriteiten en meer concurrentie kunnen allemaal van invloed zijn op de groei en dynamiek van de sector. Bedrijven passen zich echter aan en innoveren om de moeilijke economische omstandigheden het hoofd te bieden, waardoor er kansen blijven bestaan voor de markt om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan het herstel. Leveranciers en dienstverleners die flexibele oplossingen kunnen bieden voor zowel kostenproblemen op korte termijn als efficientiewinsten op lange termijn, zullen het waarschijnlijk beter doen tijdens en na een recessie.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraine

De oorlog tussen Rusland en Oekraine heeft de markt voor operationele technologie met grote onzekerheden en uitdagingen geconfronteerd. Hoewel de volledige impact complex blijft en nog evolueert, zijn verstoringen in toeleveringsketens, verhoogde bezorgdheid over cyberveiligheid, verschuivingen in investeringsprioriteiten en regionale verschillen allemaal factoren waar bedrijven en overheden mee om moeten gaan bij het beoordelen van de toekomst van de OT-markt in dit dynamische geopolitieke landschap.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is een belangrijk centrum voor OT-innovatie en -adoptie. De VS heeft een volwassen operationele technologiemarkt, gedreven door industrieen zoals productie, olie en gas en nutsbedrijven. De drang naar industriele automatisering, IoT-integratie en cyberbeveiligingsoplossingen is groot in deze regio. Europa staat bekend om zijn sterke productiesector en loopt voorop bij de invoering van OT, vooral in Industrie 4.0-initiatieven. De vraag naar slimme fabrieken en IoT-geschikte industriele apparatuur is de drijvende kracht achter de groei. Met een groeiende productie- en energiesector is Azie-Pacific getuige van een toename in OT-toepassingen. De behoefte aan efficiente toeleveringsketens en infrastructuurontwikkeling stimuleert de marktdynamiek.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar operationele technologie

Het segment industriele afsluiters zijn de onbezongen helden van de industriele wereld en dienen als poortwachters voor de stroming van vloeistoffen, gassen en andere stoffen in productie- en verwerkingsfabrieken. Omdat industrieen steeds meer processen willen automatiseren voor efficientie en veiligheid, zijn slimme kleppen met sensoren en regelsystemen essentieel geworden. Deze toename in de vraag naar geautomatiseerde kleppen heeft de OT-markt aanzienlijk gestimuleerd.

-De olie & gasindustrie heeft altijd voorop gelopen op het gebied van technologische innovatie. Met de komst van Big Data analytics en kunstmatige intelligentie heeft de olie & gassector de kracht van data ingezet om activiteiten te optimaliseren. OT speelt een cruciale rol bij het verzamelen, verwerken en analyseren van enorme hoeveelheden gegevens voor geinformeerde besluitvorming.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor operationele technologie

-Honeywell, een wereldwijde leider in technologie en industriele oplossingen, heeft een strategische stap gezet om zijn cyberbeveiligingscapaciteiten op het gebied van operationele technologie (OT) te vergroten door de overname aan te kondigen van SCADAfence, een gerenommeerde speler op het gebied van industriele cyberbeveiliging.

-Dragos, een gerenommeerde leider op het gebied van industriele cyberbeveiliging, heeft officieel zijn geavanceerde Global Partner Program gelanceerd, gericht op het versterken van de operationele technologie (OT) cyberbeveiliging in industrieen wereldwijd. Dit innovatieve initiatief betekent een belangrijke stap voorwaarts in de bescherming van kritieke infrastructuur tegen de groeiende dreiging van cyberaanvallen.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraine en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieen
5. Waardeketenanalyse
6. Porter\’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Operationele technologie marktsegmentatie, naar componenten
9. Operationele technologie marktsegmentatie, per technologie
10. Operationele Technologie Marktsegmentatie, Naar Industrie
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor een gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/1558


iCrowdNewswire