header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Toegankelijke financiele producten voor mensen in nood

Sep 15, 2023 12:11 PM ET

Navigeren door de complexe financiele wereld kan ontmoedigend zijn, vooral voor mensen die nieuw zijn in het financiele systeem van de Verenigde Staten of die te maken hebben met financiele problemen. Voor mensen in nood zijn er echter toegankelijke financiele producten beschikbaar die hen kunnen helpen hun financiele situatie te verbeteren, zoals op maat gemaakte bankrekeningen, persoonlijke leningen en verzekeringen. Dit zijn enkele van de producten, diensten en hulpmiddelen die ontworpen zijn om mensen met financiele uitdagingen te ondersteunen:

Bankrekeningen

Het hebben van een bankrekening is essentieel voor het beheren van de dagelijkse financien, maar bijna 20% van de volwassenen met een inkomen van $25.000 of minder had in 2022 geen bankrekening en het percentage volwassenen zonder bankrekening is hoog onder jongere volwassenen, zwarte en Latijns-Amerikaanse volwassenen en volwassenen met een handicap. Barrieres zoals onbekendheid met de woordenschat van banken en identificatievereisten kunnen de toegang voor sommige mensen belemmeren. Om hier iets aan te doen, bieden sommige banken nu speciale rekeningen aan voor kwetsbare groepen, zoals mensen met een laag inkomen, vluchtelingen en migranten. Sommige van de functies kunnen rekeningen zijn die kunnen worden geopend zonder een fysiek adres of door de overheid uitgegeven ID, waardoor ze meer inclusief en toegankelijk zijn voor mensen in nood.

Persoonlijke leningen

Voor mensen die onmiddellijke financiele hulp nodig hebben, kunnen persoonlijke leningen een waardevol hulpmiddel zijn. Persoonlijke leningen bieden niet alleen snelle toegang tot geld, maar bieden ook een pad naar beter financieel beheer door te helpen bij een tijdelijk tekort aan inkomsten, grote onverwachte uitgaven of geplande aankopen. Om persoonlijke leningen toegankelijk te maken, bieden sommige kredietverstrekkers, waaronder Oportun, dezelfde dag nog beslissingen over leningaanvragen, vereisen ze geen Amerikaans identiteitsbewijs en geen kredietgeschiedenis. Sommige kredietverstrekkers bieden zelfs leningen met een lage rente of renteloze aflossingsplannen, om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van financieel kwetsbare personen. Het Amerikaanse ministerie van Financien erkent het belang van toegang tot verantwoord krediet en geeft certificeringen uit aan kredietverstrekkers die een positieve impact hebben, geclassificeerd als Community Development Financial Institutions (CDFI\’s).

Ziektekostenverzekering

Verzekeringen bieden een vangnet voor onvoorziene gebeurtenissen, maar hoge premies kunnen een uitdaging vormen voor huishoudens met een laag inkomen. Gelukkig bieden de Affordable Care Act en door de staat gesponsorde programma\’s verzekeringsdekking voor mensen die daar anders niet voor in aanmerking zouden komen. Daarnaast hebben sommige organisaties specifieke verzekeringsprogramma\’s opgezet om bescherming te bieden tegen bepaalde risico\’s, zoals ziekte of werkloosheid, om tegemoet te komen aan de behoeften van financieel kwetsbare personen.

Financiele educatie

Financiele kennis is een effectieve manier om economisch welzijn te bereiken. Veel organisaties bieden gratis financiele educatieprogramma\’s aan om mensen essentiele financiele vaardigheden aan te leren, zoals budgetteren, sparen, beleggen en omgaan met geld. Gemeenschapscentra, bibliotheken en online platforms organiseren seminars, workshops en interactieve cursussen en bieden waardevolle bronnen voor mensen die hun financiele kennis willen verbeteren. Bij het overwegen en gebruiken van een financieel product zullen er tijdens de hele ervaring echte vragen opkomen, zogenaamde “leermomenten”. Maak gebruik van de educatieve materialen om deze momenten te maximaliseren en de financiele kennis te vergroten.

Technologie

Innovaties in de technologie hebben de toegankelijkheid van financiele producten vergroot. Met mobiel bankieren kunnen mensen bijvoorbeeld transacties uitvoeren, rekeningsaldi controleren en rekeningen betalen wanneer het hen uitkomt, waar ze ook zijn. Bovendien hebben financiele technologiebedrijven (FinTech) een revolutie teweeggebracht in de financiele sector door betaalbare, handige en snellere digitale oplossingen aan te bieden voor sparen, beleggen, uitgeven, lenen en nog veel meer. Hun producten zijn vaak ontworpen om een specifieke behoefte op te lossen en een geweldige klantervaring te creeren. Over het geheel genomen kunnen FinTechs een breder publiek bedienen dan de financieel geavanceerde die traditionele banken vaak bedienen. Deze technologische vooruitgang komt tegemoet aan de behoeften van individuen die misschien niet de tijd hebben om traditionele banken te bezoeken, maar toch hun financien effectief willen beheren.

Kortom, toegankelijke financiele producten spelen een cruciale rol in de ondersteuning van mensen die met financiele problemen kampen. Door oplossingen op maat te bieden, stellen deze producten mensen in nood in staat om hun financiele welzijn te verbeteren en een zekerdere en welvarendere toekomst tegemoet te gaan.


iCrowdNewswire