header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Zal de impact van telegezondheidszorg veranderen in een post-pandemische wereld?

Sep 15, 2023 12:13 PM ET

De COVID-19 pandemie veranderde de manier waarop veel mensen naar gezondheidszorgnetwerken kijken. Omdat de ziekenhuizen overbelast en overvol waren en zich uitsluitend richtten op COVID-patienten, werden telegezondheidsbezoeken de eerste keuze voor mensen die medische hulp zochten voor verschillende alledaagse problemen.

Is virtuele zorg een blijvertje nu de pandemie officieel voorbij is? Het korte antwoord is ja – maar er is meer te ontrafelen.

De voordelen van telezorg

  • Telezorg biedt patienten altijd en overal gezondheidszorg. Het belangrijkste voordeel is dat patienten niet meer naar een kliniek of ziekenhuis hoeven te reizen voor zorg, zeker niet voor relatief kleine problemen zoals griep, allergische reacties, netelroos, zonnebrand, huiduitslag of hoofdpijn.
  • Telehealth maakt zorg ook sneller beschikbaar. Waar je bij ziekenhuizen en spoedeisende hulp meestal in lange rijen moet wachten, kun je bij telezorg vaak binnen enkele minuten terecht bij een zorgverlener.
  • Virtuele zorg is beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen. Telezorg is echter heel belangrijk voor oudere patienten die mobiliteitsproblemen kunnen hebben en baat kunnen hebben bij het krijgen van een diagnose vanuit het gemak van hun eigen huis.

Hoe zou telegezondheidszorg kunnen veranderen na de pandemie?

Telegezondheidszorg heeft grote voordelen voor veel mensen. Het is dus onwaarschijnlijk dat deze diensten zullen verdwijnen, maar ze kunnen wel een beetje veranderen.

  • Beleidsveranderingen: Naarmate telegezondheidsdiensten meer verspreid raken, is het normaal dat beleidsmakers de geleverde diensten onder de loep nemen en veranderingen doorvoeren om deze diensten te optimaliseren. Autoriteiten zullen bepalen welke aspecten van telegezondheidszorg moeten blijven zoals ze zijn en welke moeten worden aangepast aan de post-pandemische periode.
  • Nieuwere technologie: Er zullen waarschijnlijk nieuwe eisen komen op het gebied van gegevensbeveiliging en technologie, gericht op het bieden van de beste zorg. Met de evoluerende technologie kunnen de komende jaren veel meer patienten profiteren van telegezondheidszorg.
  • Verbeterde geestelijke gezondheidszorg: Een belangrijk voordeel van telezorg is dat het de geestelijke gezondheidszorg veel toegankelijker maakt. Telezorg heeft geholpen om de geografische beperkingen voor het verlenen en ontvangen van geestelijke gezondheidszorg op afstand op te heffen.
  • Betere toepassing van telegezondheidszorg in landelijke gebieden: Mensen in stedelijke gebieden maken onevenredig veel gebruik van telegezondheidszorg, wat contra-intuitief klinkt omdat mensen in landelijke gebieden waarschijnlijk meer baat zouden hebben bij telegeneeskunde. Op dit moment is een slechte toegang tot internet echter nog steeds een barriere die de mogelijkheden beperkt. In de komende jaren kunnen innovatieve technische oplossingen en betere internettoegang de telegezondheidsvooruitzichten in landelijke gebieden verbeteren.

De conclusie

Tijdens de pandemie stelden telezorgdiensten mensen in staat om medische hulp te krijgen terwijl ziekenhuizen overvol waren en sociale afstandsregels van kracht waren. Nu biedt telegeneeskunde echter een relatief goedkope en toegankelijke manier voor mensen om de zorg te krijgen die ze nodig hebben.

Hoewel telegeneeskunde zal blijven veranderen en zich zal blijven aanpassen aan nieuwe wetgeving en technologie, is het gemak dat het met zich meebrengt een blijvertje.


iCrowdNewswire