header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Basis mondverzorging met Aligners

Sep 21, 2023 9:47 AM ET

Wanneer je een orthodontische behandeling met aligners ondergaat, is het cruciaal om je mond goed te verzorgen om de gezondheid van je tanden, tandvlees en aligners zelf te waarborgen. Aligners zijn gemakkelijk uitneembaar, waardoor je je mondhygieneroutine gemakkelijker kunt onderhouden dan bij een traditionele beugel. In dit artikel bespreken we de basisstappen voor mondverzorging die je moet volgen als je aligners draagt.

Grondig poetsen

Poetsen is de basis van je mondverzorging. Het is een fundamenteel onderdeel van mondhygiene en moet niet te licht worden opgevat. Dit geldt vooral voor aligners, die je tanden tot 22 uur per dag bedekken en een toevluchtsoord kunnen zijn voor bacterien en vuil.

Probeer na elke maaltijd en snack te poetsen om ervoor te zorgen dat er geen etensresten tussen je tanden en de uitlijners komen. Poets minstens twee minuten. Een goede truc is om de mond in kwadranten te verdelen en voor elk gebied 30 seconden uit te trekken. Poets de voor- en achterkant van je tanden met een tandenborstel met zachte haren en fluoridetandpasta. Let goed op je tandvlees. Tandplak verspreidt zich graag in de hoekjes en gaatjes van uw tandvlees en een goede verzorging van de tandvleesrand kan tandvleesaandoeningen voorkomen.

Flos dagelijks

Zelfs de beste tandenborstels krijgen niet alles mee. Dagelijks flossen is een belangrijk aspect van een goede mondhygiene. Gebruik flosdraad om tussen de tanden en kiezen te glijden en graaf lichtjes in het tandvlees om alle mogelijke smurrie uit de spleten te halen. Sla het flosdraad om elke tand en beweeg het op en neer.

U kunt ook interdentale ragers of floss picks gebruiken om nog dieper in de tanden en het tandvlees te komen voor een uitgebreidere reiniging. Maak het af met een waterflosser, die water onder druk tussen de tanden en het tandvlees schiet, en je bent helemaal klaar.

Spoel uw mond

Overweeg om uw mond te spoelen na elk voedingsmiddel of niet-waterdrank. Dit helpt om achtergebleven deeltjes te verwijderen en maakt tandenpoetsen en flossen later minder lastig. Gebruik water of mondwater voor een tijdelijke reiniging. Spoel je uitlijners voordat je ze weer in je mond stopt.

Vermijd bepaald eten en drinken

Mondverzorging omvat niet alleen je routine in de badkamer. Het omvat ook wat je dagelijks doet. Hard, kleverig en kauwachtig voedsel kan op de tanden blijven zitten en de aligners beschadigen als je ze weer in je mond doet. Koffie, thee, rode wijn en frisdrank kunnen vlekken maken op zowel de tanden als de uitlijners, waardoor ze beter zichtbaar worden in je mond. Praat met je orthodontist over een dieet dat gericht is op een goede mondhygiene. Een dergelijk dieet kan gericht zijn op zacht, gezond voedsel en minder vlekkenmakende dranken.

Uw uitlijners schoonmaken

Het belang van het goed schoonmaken van je aligners kan niet genoeg benadrukt worden. Denk er eens zo over na: zou je in een andere situatie een vies stuk plastic in je mond stoppen? Als je je aligner schoon houdt, blijft je mond gezond en schoon en zijn de resultaten de kosten van de Clear aligner meer dan waard.

Water, zeep en tandpasta zijn een goed begin, maar er is meer nodig om de uitlijners de dieptereiniging te geven die ze nodig hebben. Praat met je orthodontist of doe wat onderzoek om te bepalen welke aligner reinigingsproducten de beste opties zijn. Let goed op hoe deze reinigingsproducten het materiaal van je aligners kunnen beinvloeden.

Volg het behandelplan van je orthodontist

Uiteindelijk weet je orthodontist het het beste. Als je aligners aangemeten krijgt, bespreek dan een uitgebreid behandelplan dat gericht is op het optimaal houden van je mondzorg. Volg het plan zo nauwkeurig mogelijk. Wees niet je eigen ergste vijand! Luister naar de professional en doe alles wat hij of zij zegt.

Conclusie

Mondverzorging is belangrijk voor iedereen, maar nog meer voor mensen met aligners. Het plastic zit tot 22 uur per dag in je mond en vormt een broedplaats voor bacterien en tandplak. Poets met opzet twee keer per dag, flos elke dag, eet goed en maak je beugel schoon volgens de best practices. Wees open en transparant met je orthodontist en wees niet bang om vragen te stellen. Deze stappen helpen je om je glimlach stralend te houden.


iCrowdNewswire