header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Insightful gaat de miljardenuitdaging op het gebied van cyberbeveiliging aan met innovatieve detectiefuncties voor bedreigingen van binnenuit

Sep 21, 2023 10:01 AM ET

De nieuwe functionaliteit voor de detectie van bedreigingen van binnenuit is een reactie op het feit dat 68% van de datalekken te wijten is aan interne bedreigingen.

San Francisco, 9.19.2023Insightful, leider op het gebied van personeelsanalyses, heeft zijn aanbod op het gebied van cyberbeveiliging uitgebreid met de lancering van de nieuwe functionaliteit voordetectie van bedreigingen van binnenuit.

In een tijd waarin inbreuken op de gegevensbeveiliging steeds vaker voorkomen, stellen de nieuwste tools van Insightful organisaties in staat om bedreigingen snel aan te pakken via realtime waarschuwingen en IT-forensisch onderzoek.

Recente onderzoeken hebben een alarmerende toename van gegevensdreigingen voor organisaties aan het licht gebracht. Onderzoek toont aan dat 60% van de datalekken wordt veroorzaakt door bedreigingen van binnenuit (1) en dat 61% van de bedrijven het afgelopen jaar een aanval van binnenuit heeft gehad (2). Volgens het Ponemon Institute kost elke insider threat jaarlijks 15,4 miljoen dollar om op te lossen (3).

Beveiligingsteams nog meer mogelijkheden geven

Moderne beveiligingsteams beschikken momenteel over een reeks gegevenspunten om netwerken en endpoints te analyseren als onderdeel van het IT-forensisch onderzoek. Insightful biedt een broodnodige extra mogelijkheid: de mogelijkheid om gegevens te beschermen tegen kwaadaardige en onopzettelijke acties van medewerkers. Dit stelt organisaties in staat om de exacte acties van medewerkers op het moment van een bedreiging vast te stellen.

Met de nieuwe Insightful-functies voor detectie van bedreigingen van binnenuit kunnen organisaties bedrijfsgegevens beter beschermen, of hun team nu op kantoor, in een hybride omgeving of volledig op afstand werkt.

Het nieuwe pakket functies omvat

  • Proactieve detectie van insiderrisico\’s
  • Diepgaande forensische onderzoeken en audits
  • Verbeterde beveiliging voor hybride teams
  • Geautomatiseerde realtime waarschuwingen voor mogelijke inbreuken.
  • Onbevoegd app- en websitegebruik bekijken
  • Bewaking van trefwoorden met een hoog risico
  • Waarschuwingen voor beleidsschendingen

De dramatische toename van bedreigingen van binnenuit tegengaan

De sterk stijgende trend in de frequentie en kosten van bedreigingen van binnenuit benadrukt de groeiende behoefte aan geavanceerde oplossingen voor bedreigingen van binnenuit. Dit toenemende risico heeft geleid tot de snelle ontwikkeling van innovatieve tools voor het monitoren, analyseren en voorkomen van deze bedreigingen.

Bedreigingen van binnenuit manifesteren zich meestal op verschillende manieren – ontevreden werknemers die opzettelijk gevoelige gegevens lekken, werknemers die onopzettelijk informatie delen met onbevoegd personeel, of zelfs eenvoudige nalatigheid zoals het niet uitloggen van bedrijfssystemen.

Oprichter en CEO van Insightful Ivan Petrovic zei: “Bedreigingen van binnenuit kosten bedrijven wereldwijd jaarlijks miljarden dollars. En naarmate organisaties steeds afhankelijker worden van meer gegevens, wordt dit probleem alleen maar nijpender en complexer.

“Onze nieuwe functies voor de detectie van bedreigingen van binnenuit zijn ontwikkeld voor de datagestuurde wereld van morgen en de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd bij het veilig houden van hun gegevens. Wij geloven dat elke organisatie gemoedsrust verdient. Vaak gaan tools voor cyberbeveiliging echter ten koste van de prestaties. Onze functies voor het detecteren van bedreigingen van binnenuit zijn ontworpen om organisaties te beschermen en tegelijkertijd de productiviteit te ondersteunen.”

Een blik op de toekomst

Insightful\’s oplossingen voor bedreigingen van binnenuit maken deel uit van de plannen van het bedrijf om hun befaamde workforce analytics software uit te breiden. De nieuwe cyberbeveiligingsfunctionaliteit is een aanvulling op de functies van Insightful voor het monitoren van werknemers, het bijhouden van werktijden en productiviteit.

Ga voor meer informatie over de nieuwe functies van Insightful voor de detectie van bedreigingen van binnenuit naar https://www.insightful.io/products/insider-threat-detection.

Over Insightful

Desoftware van Insightful, die wordt vertrouwd door 3000 wereldwijde merken en dagelijks door honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt, helpt organisaties bij het beheren van de productiviteit, het verbeteren van workflows, het ondersteunen van het welzijn van werknemers en hetopsporen van bedreigingen van binnenuit.

BRONNEN

  1. https://securityintelligence.com/posts/what-are-insider-threats-and-how-can-you-mitigate-them/
  2. https://pages.bitglass.com/CD-FY20Q3-Bitglass2020InsiderThreatReport_LP.html?&utm_source=pr
  3. https://protectera.com.au/wp-content/uploads/2022/03/The-Cost-of-Insider-Threats-2022-Global-Report.pdf

iCrowdNewswire