Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
Meest voorkomende behandelingen via telegeneeskunde
Telezorg is een groeiende tak van de gezondheidszorg die patienten en zorgverleners in staat stelt virtueel met elkaar in contact te komen voor consulten en behandelingen.
Wanneer een bezoek aan een huisarts of spoedeisende hulp voor kleine problemen onhandig en tijdrovend wordt, kun je met telezorg een zorgverlener spreken zonder te reizen of vrij te nemen van je werk. Sommige zorgverleners bieden afspraken op dezelfde dag, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over lange wachttijden.
Telezorg is niet per se een permanente vervanging voor spoedeisende hulp, maar hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die via telezorg worden behandeld.
Kleine snijwonden en wonden
Schrammen, brandwonden, snijwonden en wonden komen vaak voor in het dagelijkse leven. De moeite die het kost om naar de spoedeisende hulp te gaan of een afspraak met je arts te maken, kan er echter voor zorgen dat je het zoeken van hulp uitstelt.
Telehealth kan de oplossing zijn. Een zorgverlener kan meestal veel te weten komen door u te vragen hoe de verwonding is ontstaan en hoe de wond aanvoelt. Via een videogesprek kunnen ze de wond onderzoeken en bepalen welke zorg en behandeling u nodig hebt.
Verstuikingen en verrekkingen
Een enkel verzwikt of verstuikt tijdens het sporten of hardlopen? Het kan moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om naar een spoedeisende hulp te gaan. Telegeneeskunde kan echter helpen.
Een zorgverlener kan via een videogesprek je blessure onderzoeken, vooral als er sprake is van zichtbare kneuzingen of zwellingen. Ze kunnen je helpen bij het onderzoeken van de verstuiking en bepalen of je ijspakkingen en rust nodig hebt of dat er rontgenfoto\’s nodig zijn om meer te weten te komen over de blessure.
Urineweginfecties
Urineweginfecties (UTI\’s) zijn een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij vrouwen. Een groot deel van de diagnose van urineweginfecties is gebaseerd op de zelfrapportage van de patient; een persoonlijk bezoek is niet altijd nodig.
Zorgverleners kunnen UTI\’s diagnosticeren en de juiste behandelingen of medicatie voorschrijven via videogesprekken. Daarnaast toont onderzoek van de National Library of Medicine de voordelen aan van telezorg bij de behandeling en het beheer van urineweginfecties.
Verkoudheid en griep
Lichte verkoudheden, COVID-19 en andere infecties kunnen meestal gemakkelijk worden behandeld via telehealth-afspraken. Telegezondheidsdiensten helpen je niet alleen om de behandeling te krijgen die je nodig hebt, maar verminderen ook je risico op het verspreiden van de infectie omdat je de deur niet uit hoeft.
De zorgverlener zal je vragen om je symptomen te beschrijven, zodat hij of zij kan bepalen of je griep, verkoudheid of COVID-19 hebt en op basis daarvan een behandelplan kan kiezen.
De conclusie
Telehealth is een tijd- en moeitebesparende manier om medische hulp te krijgen voor kleine problemen. Het kan je zorgverlener helpen om te bepalen of een persoonlijke afspraak nodig is bij ziekte of verwondingen. Het kan ook een manier zijn om bepaalde chronische aandoeningen over een langere periode te controleren en te behandelen.
Voor levensbedreigende problemen, zoals een ernstige astma-aanval, een zware val of ongeval, of ernstige bloedingen, is telezorg niet de beste keuze. Bel in zulke gevallen onmiddellijk 112 of ga naar de spoedeisende hulp.