header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Naar de tandarts met een permanente beugel

Sep 21, 2023 9:54 AM ET

De meesten van ons gaan niet graag naar de tandarts. Er gaat een zeker ongenoegen uit van metalen gereedschap en vreemde borstels die je mond binnendringen, nog verergerd door datgene waar veel mensen bang voor zijn en op anticiperen: de strenge tandarts die je aanspreekt vanwege suboptimale poetsgewoonten.

Toch moeten we allemaal naar de tandarts, zelfs nadat we een retainer voor onze tanden hebben gekregen. En als je een permanente retainer hebt, is het des te belangrijker om naar de tandarts te gaan. Ten minste een keer per jaar en bij voorkeur twee keer per jaar moet je naar de tandarts gaan met een reeks vragen en zorgen, zodat hij of zij op de hoogte is van je orthodontische schema en weet of je mondhygiene in orde is.

Neem de volgende vragen mee als u de volgende keer naar de tandarts gaat:

Vertel uw tandarts alles over uw orthodontische plan

Ga er niet vanuit dat uw tandarts alle ins en outs van uw orthodontische zorgplan kent. Hoewel de meeste tandartsen uw problemen waarschijnlijk op het eerste gezicht kunnen begrijpen, is elk plan anders. Maak deze details duidelijk voordat u aan uw routine poetsbeurt begint. De tandarts kan de poetsassistent vertellen dat hij bepaalde hulpmiddelen of oplossingen moet vermijden om een permanente retainer te behouden, of hij kan problemen aan de tanden en het tandvlees opmerken die de retainer kunnen beschadigen.

Het kan nodig zijn om het plan op te schrijven voordat je naar de tandarts gaat, zodat alles duidelijk en beknopt is. Als je niet zeker weet wat je moet vragen, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met je orthodontist om te vertellen dat je naar de tandarts gaat. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en je een stapsgewijs gesprek met je tandarts geven.

Vermeld eventuele problemen die je hebt gehad met je retainer

Als je grote structurele problemen hebt met de retainer, is het tijd om de orthodontist te bellen. Maar als je naar de tandarts gaat met kleine problemen, zoals pijn in je tanden in de buurt van de draad of onnatuurlijke plakopbouw op een plek, zorg er dan voor dat je deze problemen duidelijk maakt. De tandarts weet hoe hij de probleemgebieden veilig kan reinigen. Hij of zij kan ook helpen bij het formuleren van vragen die je aan je orthodontist kunt stellen, vooral als hij of zij vaststelt dat het probleem erger is dan je in eerste instantie dacht.

Tandartsen en orthodontisten werken in twee verschillende zorgomgevingen, maar de overeenkomsten zijn legio. Wees niet bang om de ene specialist te gebruiken om je zorg bij de andere te verbeteren.

Vraag of je de retainer goed verzorgt

Zelfs als er geen noemenswaardige problemen zijn, geef de tandarts een uitgebreid overzicht van je retainer-verzorgingsroutine. Problemen met tanden en tandvlees manifesteren zich niet altijd meteen bij slechte poetsgewoonten. Als er zich geen noemenswaardig probleem voordoet, betekent dit niet automatisch dat u uw retainer perfect hebt verzorgd.

De tandarts zal eventuele gaten in je zorgplan opmerken en je helpen een beter plan op te stellen om je retainer zo goed mogelijk te reinigen. Onthoud: de tandarts is een expert en weet meer over schoonmaken dan jij!

Vraag om aanbevelingen voor de beste mondverzorgingsproducten

Iedereen heeft wel eens een “run-around” gekregen. U beeindigt uw afspraak en de tandarts loopt te koop met de nieuwste tandenborstel of het allernieuwste mondverzorgingsproduct. U weigert vriendelijk en zegt dat uw basisproducten goed genoeg werken.

Overweeg de volgende keer de rollen om te draaien. De tandarts kan proberen u een product te verkopen, maar hij of zij zal niet weigeren u te informeren over andere producten die kunnen helpen bij uw mondverzorging. Vraag naar hun deskundige mening over mondverzorgingsproducten die bij uw budget en doelen passen. Vraag zeker hoe u moet flossen met een permanente retainer – de tandarts zal veel ideeen hebben voor producten die kunnen helpen.

Kortom

Open communicatie met uw mondverzorgingsspecialist is uiterst belangrijk. Gebitsreiniging en orthodontische zorg gaan hand in hand. De tandarts moet op de hoogte zijn van uw hele behandelplan en u helpen al uw tandheelkundige en orthodontische doelen te bereiken. Wees openhartig en eerlijk. Of u nu vragen hebt over clear aligners, retainers, hoeveel onzichtbare aligners kosten of gewoon over uw algemene mondgezondheid, weet dat uw tandarts u wil helpen. En als u die hulp accepteert, blijft uw glimlach lang stralend en mooi.


iCrowdNewswire