header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt MacuHealth aan bepaalde claims voor verschillende merken ooggezonde voedingssupplementen te schrappen of aan te passen

Sep 21, 2023 11:49 AM ET

New York, NY – 21 september 2023In een rechtszaak aangespannen door Vision Elements, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs MacuHealth, LP aanbevolen bepaalde claims voor haar voedingssupplementen MacuHealth, MacuHealth Plus , Vitreous Health, Vision Edge Pro en TG Omega-3 te wijzigen of te staken.

Van deze supplementen bevatten MacuHealth, MacuHealth Plus en Vision Edge Pro elk een drievoudige carotenoidenformule (luteine, meso-zeaxanthine en zeaxanthine) die op de markt wordt gebracht om het gezichtsvermogen van consumenten te verbeteren. VitreousHealth wordt op de markt gebracht voor de behandeling van oogdruppels en TG Omega-3 Visolie wordt op de markt gebracht voor verschillende voordelen voor de gezondheid van ogen, hart en hersenen.

MacuHealth productclaims

De NAD oordeelde dat de door MacuHealth ingediende onderzoeken, waaruit blijkt dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar suppletie met de cartenoiden luteine, zeaxanthine en mesozeaxanthine om maculaire pigmentatie en visuele prestaties te beinvloeden, om verschillende redenen niet geschikt zijn om de gewraakte claims te onderbouwen, waaronder het feit dat de onderzoeken niet zijn uitgevoerd op MacuHealth zoals het momenteel aan consumenten op de markt wordt gebracht.

Daarom heeft het NAD MacuHealth aanbevolen om niet langer te beweren dat de MacuHealth voedingssupplementen:

  • klinisch bewezen maculair pigment herstelt, en
  • het gezichtsvermogen of de visuele prestaties een leven lang verbeteren.

De NAD adviseerde MacuHealth ook om niet langer te beweren dat MacuHealth:

  • “ontstekingen in het netvlies vermindert,”
  • “beschermt tegen schadelijk blauw licht
  • “het herstel van fotostress en contrastgevoeligheid verbetert”.
  • een “gepatenteerde mix van antioxidanten [bevat] die het oog voedt om het te beschermen tegen oxidatieve stress en ziekte”.

NAD merkte op dat niets in haar besluit MacuHealth ervan weerhoudt om claims te maken met betrekking tot de carotenoiden formule van 10 mg luteine, 10 mg meso-zeaxanthine, en 2 mg zeaxanthine, zolang ze nauw zijn afgestemd en goed worden ondersteund.

Claims van MacuHealth Plus

De NAD oordeelde dat het dossier onvoldoende bewijs bevatte om de claim te onderbouwen dat MacuHealth Plus “is samengesteld voor mensen bij wie leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD) is vastgesteld” en beval aan om de claim in te trekken. Het NAD vond onder andere dat er significante verschillen waren tussen de formules die aan consumenten op de markt werden gebracht en de geteste formules.

VitreousHealth claims

Ter ondersteuning van de claims over de werking van het VitreousHealth product, baseerde MacuHealth zich op de Floater Intervention Study (FLIES). De NAD was van mening dat hoewel de FLIES was uitgevoerd op het VitreousHealth product en enkele veelbelovende resultaten liet zien, het niet goed paste bij de brede claims dat VitreousHealth “wetenschappelijk bewezen floaters aanzienlijk vermindert, de visuele functie verbetert en de levenskwaliteit van de patient verbetert” of “de ernst van floaters kan verminderen”. Daarom adviseerde het NAD om deze claims te schrappen, evenals verschillende andere aangevochten claims met betrekking tot de resultaten van de FLIES.

TG Omega-3 claims

De NAD was van mening dat de artikelen en de studie die door MacuHealth werden verstrekt als onderbouwing geen ondersteuning boden voor de beweringen over de prestaties van het TG Omega-3 product en beval aan om de beweringen dat TG Omega-3 “helpt bij gewrichtspijn, artritis en andere ziekten” en “de gezondheid van ogen, hersenen, hart en de algehele gezondheid bevordert” in te trekken.

De NAD merkte ook op dat de gewraakte beweringen “Zowel EPA als DHA zijn onderzocht en er is vastgesteld dat ze gunstig zijn voor droge ogen, en supplementatie met omega-3 vetzuren wordt erkend als een belangrijke eerste stap in de behandeling van de ziekte en de symptomen ervan” en “Op basis van wetenschappelijke studies raden zorgverleners en optometristen patienten aan om hun inname van omega-3 te verhogen” gericht zijn op de ingredienten van het product en niet op het product zoals het aan de consument wordt verkocht.

De NAD vond dat het dossier onvoldoende bewijs bevatte om deze beweringen te ondersteunen en beval aan om ze te schrappen.

Claims over verbeterde biologische beschikbaarheid

De NAD beoordeelde het door MacuHealth ingediende onderzoek met betrekking tot haar Micro-Micelle™ technologie en stelde vast dat dit geen deskundig en betrouwbaar wetenschappelijk bewijs is ter ondersteuning van de brede claims van adverteerder over een verbeterde biologische beschikbaarheid. Daarom heeft het NAD aanbevolen om dergelijke claims te staken.

Natuurlijke & Glutenvrije claims

De NAD adviseerde MacuHealth te stoppen met claims dat haar MacuHealth product een “volledig natuurlijke samenstelling” en “een natuurlijk extract product” is, evenals met claims dat haar MacuHealth Plus “klinisch getest en glutenvrij” is.

Tijdens de procedure stemde de adverteerder ermee in om vele andere betwiste claims permanent te staken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld.

In de adverteerdersverklaring verklaarde MacuHealth dat het “van mening is dat de gewraakte claims grondig onderbouwd zijn” en dat het “het ten zeerste oneens is met de feitelijke conclusies” in de beslissing, maar desalniettemin de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Volgens de procedures van de NAD mag deze uitgave niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire