header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Rechter verwerpt motie om bepaalde claims te beeindigen tegen personen die de CEO en een directeur van Guided Therapeutics zijn

Sep 21, 2023 9:33 AM ET

Een rechter van het Massachusetts Superior Court heeft nu de pogingen afgewezen van de President/Chief Executive Officer, evenals een directeur, van Guided Therapeutics Inc. (“GTI”) om een rechtszaak te voorkomen over individuele civiele vorderingen tegen hen in verband met fondsenwerving, eerst verstrekt aan een ander bedrijf waarmee ze elk verbonden waren, maar welke fondsen uiteindelijk werden uitgeleend aan GTI. De vorderingen zijn tegen hen ingediend door een investeerder uit Massachusetts wegens schending van de effectenwet van Massachusetts, de wet op oneerlijke en misleidende handelspraktijken van Massachusetts en samenzwering. GTI zelf is geen partij in de zaak en er zijn dus geen vorderingen tegen GTI.

De in Massachusetts gevestigde investeerder, GIUL, LLC, heeft Mark L. Faupel, nu President en Chief Executive Officer van GTI, evenals Richard P. Blumberg, Esq., een advocaat uit de buurt van Seattle, Washington, Blumberg nu een directeur van GTI, aangeklaagd voor onder andere overtredingen van de effectenwetgeving in verband met fondsen die GIUL eerst verstrekte aan een bedrijf genaamd Shenghuo Medical, LLC, welke fondsen werden uitgeleend aan GTI. De heer Blumberg, Esq., was destijds een bestuurslid van Shenghuo Medical terwijl de heer Faupel een consultant was. Een ander bestuurslid van Shenghuo Medical werd ook aangeklaagd, samen met de bedrijfsadvocaat van Shenghuo. De rechtbank concludeerde dat er tot op heden aannemelijk bewijs was geleverd dat zowel de heer Faupel als de heer Blumberg betrokken waren bij deze fondsenwerving. De rechtbank concludeerde verder dat er tot op heden aannemelijk bewijs was geleverd dat zowel de heer Faupel als de heer Blumberg, Esq. in verband met deze fondsenwerving betrokken waren bij gedrag dat in strijd was met de effectenwetgeving van Massachusetts, de wet van Massachusetts die oneerlijke en misleidende handelspraktijken verbiedt en de wet van Massachusetts tegen samenzwering. In de aanklacht wordt niet beweerd dat ze betrokken waren bij dit gedrag als functionarissen en directeuren van GTI. Maar de aanklacht stelt wel dat een deel van het voordeel van hun gedrag aan GTI toekwam.

De heren Faupel en Blumberg en de andere gedaagden dienden een motie voor een kort geding in om te proberen de vorderingen van GIUL tegen hen zonder proces te beeindigen. Een rechter van het Massachusetts Superior Court heeft nu geoordeeld dat de motie voor een kort geding is afgewezen voor wat betreft de vordering inzake effecten, de vordering inzake oneerlijke en misleidende handelspraktijken en de vordering inzake samenzwering. Hij wees wel een kort geding toe voor de vorderingen voor contractbreuk, schending van fiduciaire plicht, bereik en toepassing, en fraude. Als gevolg hiervan zouden Mr. Faupel en Mr. Blumberg, Esq. samen met de andere gedaagden tijdens de rechtszaak aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schendingen van de effectenwetgeving, oneerlijke en misleidende handelspraktijken en samenzwering met betrekking tot fondsenwerving die aan GTI was uitgeleend.

De rechtbank heeft de rechtszaak nu gepland voor maart 2024.


iCrowdNewswire