header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat is het verschil tussen een Telehealth-bezoek en een persoonlijk bezoek aan de spoedeisende hulp?

Sep 21, 2023 9:36 AM ET

In veel opzichten heeft de telezorgrevolutie de gezondheidszorg toegankelijker gemaakt voor mensen thuis. Het kan nu veilig zijn om je dokter te bezoeken wanneer je dat nodig hebt, maar telegezondheidsdiensten kunnen je helpen om de medische hulp te krijgen die je nodig hebt zonder tijd en energie te besteden aan een bezoek aan een kliniek.

Als je niet weet wat het verschil is tussen een telezorgbezoek en een bezoek aan de spoedeisende hulp, dan is dit wat je moet weten voordat je een afspraak maakt.

Wat is telegezondheidszorg?

Telezorgdiensten stellen je in staat om in realtime in contact te komen met zorgverleners door middel van technologie zoals videogesprekken, e-mails, telefoongesprekken of sms\’jes.

Telezorgdiensten zijn ideaal voor mensen die thuis een arts willen raadplegen, vooral bij niet-spoedeisende gezondheidsproblemen. De voordelen van telezorg zijn onder andere dat je sneller de medische hulp krijgt die je nodig hebt, zonder lange wachttijden, en dat je de tijd bespaart die je kwijt zou zijn geweest aan het rijden naar de zorgverlener.

Wat is persoonlijke spoedeisende zorg?

Spoedeisende hulpcentra bieden medische hulp aan mensen met verwondingen of ziekten die niet levensbedreigend zijn. Hieronder vallen schaaf- en snijwonden, breuken, allergieen, griep, kleine brandwonden, hoofdpijn, diarree, schaafwonden, verstuikingen en spierverrekkingen, huiduitslag en nog veel meer.

Spoedeisende hulp ontwikkelde zich als een sneller en goedkoper alternatief voor een bezoek aan de spoedeisende hulp om persoonlijke zorg te kunnen bieden. Hoewel spoedeisende hulp klinieken geen behandeling kunnen bieden voor levensbedreigende problemen (zoals de spoedeisende hulp dat kan), is het een geweldige manier om medische hulp te krijgen voor kleine gezondheidsproblemen die deel uitmaken van het dagelijks leven.

Wanneer moet je kiezen voor telezorg?

Telezorg is een effectieve manier om kleine problemen op te lossen die u normaal gesproken met uw huisarts bespreekt. Waar het weken of maanden kan duren om een afspraak te maken met een arts, zijn telezorgaanbieders gelukkig 24/7 beschikbaar en kun je meestal dezelfde dag nog een telezorgbezoek boeken.

Overweeg telezorgdiensten bij kleine snijwonden, schaafwonden of brandwonden, uitslag, buikpijn of hoofdpijn, hoest, griep, infecties aan de luchtwegen, misselijkheid en meer.

Wanneer moet je kiezen voor spoedeisende hulp in persoon?

Bezoeken aan spoedeisende hulp zijn zinvol wanneer patienten een praktische behandeling nodig hebben, zoals botversteviging, wondverzorging of hechtingen. Spoedeisende hulp is de beste optie als je laboratoriumtests, bloedonderzoek of rontgenfoto\’s nodig hebt voor je aandoening.

Uiteindelijk hebben telezorgdiensten hun beperkingen en kunnen ze niet alle aandoeningen behandelen. Spoedeisende hulp klinieken bieden een nuttige middenweg voor problemen die niet levensbedreigend zijn, maar ook ernstiger dan wat kan worden behandeld door telehealth.

De essentie

De belangrijkste verschillen tussen telehealth en persoonlijke spoedeisende hulp zijn de problemen die elke vorm van zorg redelijkerwijs kan oplossen.

Persoonlijke spoedeisende hulp blijft de beste optie voor problemen die onmiddellijke aandacht vereisen maar niet levensbedreigend zijn. Ondertussen is telezorg een snelle en handige keuze voor relatief kleine problemen.


iCrowdNewswire