header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Water Tower Research publiceert een inleidend rapport over Rayonier Advanced Materials, Inc. Getiteld: “Volwassen bedrijf groeit met nieuwe scheuten”.

Sep 21, 2023 9:45 AM ET

19 september 2023, ST. PETERSBURG, FL – Water Tower Research(www.watertowerresearch.com) heeft een Initiation of Coverage-rapport gepubliceerd over Rayonier Advanced Materials, Inc. (NASDAQ: RYAM) met de titel: “Mature Business Growing New Shoots”. Het rapport kan hier worden geraadpleegd.

RYAM behoort tot de marktleiders in het hoogwaardige deel van de chemische industrie op basis van hout. Uitgaande van zacht- en hardhout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen als primaire grondstof, zet RYAM het aangekochte hout om in hoogwaardige cellulosehoudende speciale chemicalien die worden gebruikt als functionele ingredienten in downstreamproducten voor consumenten- en industriele eindmarkten. De totale jaarlijkse markt voor houtpulp wordt geschat op 77 miljoen ton (mt), maar slechts 1,6 miljoen ton wordt beschouwd als speciaal, voornamelijk bestaande uit ethers en acetaten, evenals andere cellulosehoudende specialiteiten die oplossen, zoals microkristallijne cellulose (MCC), nitrocellulose, enz. RYAM is actief in drie productsegmenten: High Purity Cellulose (HPC), Paperboard (PB) en High-Yield Pulp (HYP).

In tegenstelling tot de meeste gespecialiseerde chemische bedrijven is de primaire grondstof van RYAM geen derivaat van olie of aardgas, maar afkomstig van een hernieuwbare bron, duurzaam gewonnen, namelijk uit bomen. Het bedrijf koopt boomstammen of houtsnippers van houtfabrieken die hun bomen betrekken uit verantwoord verbouwde particuliere en openbare bossen. Deze materialen worden mechanisch en chemisch verwerkt om de natuurlijke, in water oplosbare polymeren in de pulp vrij te maken. Deze polymeren kunnen vervolgens worden verwerkt tot speciale industriele chemicalien en materialen en als functionele ingredienten worden verkocht aan een breed scala van eindmarkten en toepassingen in de industrie en de consument. Tijdens de productie gebruikt RYAM momenteel ongeveer 40% van de droge houtvezels die het inkoopt voor de fabricage van zijn producten. De overige 60% wordt verbrand om energie op te wekken in de fabrieken. Door het biomaterialen-onderdeel van zijn speciale celluloseactiviteiten te ontwikkelen, kan het bedrijf die 60% vollediger benutten voor de productie van deze materialen, in plaats van energie op te wekken.

De groeimogelijkheid die momenteel de meeste aandacht van het management en de meeste kapitaalinvesteringen krijgt, is het biomaterialensegment van het speciale cellulosesegment van HPC. Nu al goed voor ongeveer 5% van de omzet van de SBU, kan de groei van de bestaande productportefeuille van biomaterialen, zoals lignosulfonaten en biogebaseerde energie (bio-ethanol) en de ontwikkeling van nieuwe producten voor nieuwe markttoepassingen, zoals ruwe tallolie (waar NGVT een concurrent zou zijn), prebiotica, en uitbreiding van biobrandstoffen kan resulteren in een omzetgroei die ver boven het tempo van de huidige portefeuille ligt, waardoor zowel de absolute omzet als het percentage van de omzet dat afkomstig is van sneller groeiende, minder economisch gevoelige markten toeneemt, waardoor de seculaire groei- en winstgevendheidscijfers van RYAM en de stabiliteit van het bedrijf gedurende de economische cyclus verbeteren.

Of je RYAM nu bekijkt als een commoditybedrijf met een lage toegevoegde waarde of als een cyclisch bedrijf dat een moeilijke economische fase doormaakt, de waarderingsmultiples van het bedrijf lijken laag naar historische maatstaven, vooral als je het potentieel voor verbetering van de mix en winstgevendheid in de komende een tot twee jaar buiten beschouwing laat. RYAM\’s huidige multiples zijn gedaald tot niveaus die voor het laatst gezien werden aan het einde van 2018, wat mogelijk duidt op een beperkte verdere neerwaartse trend, aangezien het management, zelfs na tegenvallende resultaten in het tweede kwartaal van 23 en aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, zijn EBITDA-verwachting voor 2023 met een bescheiden $ 15 miljoen heeft verlaagd, en een sequentieel winstherstel ziet in de rest van het jaar, wat de stelling verder ondersteunt dat de adresseerbare markten van het bedrijf een dieptepunt naderen, zo niet al gepasseerd zijn. We merken ook op dat met een FCF-potentieel van $ 60-70 miljoen per jaar en waarvan het grootste deel, zo niet alles, wordt gebruikt om de nettoschuld te verlagen, het market cap-gedeelte van de bedrijfswaarde zou stijgen, zelfs als de totale EV-multiple niet verandert.

Over Water Tower Research

Water Tower Research moderniseert Investor Relations door middel van onderzoeksgedreven communicatie en Investor Engagement. Goed investeringsonderzoek begint met goede informatie. Bij WTR helpen we bedrijven en investeerders met elkaar in contact te komen door deskundige informatiestromen en strategieen te creeren die de basis vormen van een succesvol modern platform voor investeerdersrelaties. Onze analisten en kapitaalmarktprofessionals brengen tientallen jaren ongeevenaarde ervaring en inzicht op Wall Street naar een nieuwe digitale wereld van communicatie met en betrokkenheid van beleggers. Onze onderzoeks- en beleggerscontent wordt verspreid via traditionele onderzoeksaggregators zoals Bloomberg, FactSet, etc., eigen directe distributielijsten, sociale media, zoekmachines en onze website. Hierdoor heeft elke institutionele en particuliere belegger gelijke toegang tot ons hoogwaardige bedrijfsonderzoek. Het is onze missie om bedrijven te helpen hun IR-programma in eigen hand te nemen en beleggers proactief te bereiken, terwijl we beleggers een consistente stroom van kwaliteitsinformatie bieden om hen te helpen de bedrijven en sectoren van onze klanten te begrijpen, evenals de beleggingskansen die zij bieden.


iCrowdNewswire