header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Review Board verwijst de reclame voor Clear Aligners van Smile Prep door naar de FTC na onderzoek op naleving van de regelgeving

Sep 27, 2023 1:04 PM ET

New York, NY – 27 september 2023 – De National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft de reclameclaims van Smile Prep, LLC doorverwezen naar de Federal Trade Commission (FTC) voor beoordeling en mogelijke handhavingsmaatregelen nadat het bedrijf weigerde in te gaan op de aanbevelingen van de NARB om bepaalde claims en toelichtingen op zijn website aan te passen.

De gewraakte claims verschenen op SmilePrep.com, dat zijn beoordelingen en rankings van clear aligner bedrijven en hun producten en diensten als redactionele inhoud presenteert. Smile Prep heeft affiliate relaties met sommige, maar niet alle, bedrijven waarvan Smile Prep de producten en diensten beoordeelt en rangschikt op haar website. De commissies van de aangesloten partners van Smile Prep vormen de enige bron van inkomsten.

In zijn beslissing(NARB Panel #310) bevestigde het NARB Panel de beslissing van de NAD(Zaak Nr. 7131) en beval onder andere aan dat Smile Prep:

  • Duidelijk en opvallend te vermelden dat de rankings, beoordelingen en productinformatie voor clear aligners van affiliate partners op SmilePrep.com reclame zijn.
  • Bepaalde prestatieclaims over de producten en diensten van de aangesloten partners van Smile Prep intrekt.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Smile Prep dat zij het niet eens was met de beslissing van de NARB, maar desondanks te goeder trouw zou proberen te voldoen aan de aanbevelingen van de NARB. NARB stelde een nalevingsonderzoek in naar aanleiding van de bezorgdheid van de uitdager, SmileDirectClub, LLC. In haar nalevingsrapport stelde NARB vast dat Smile Prep te goeder trouw een aantal wijzigingen op haar website had aangebracht, maar desondanks nog steeds niet aan de aanbevelingen voldeed.

Aanbeveling voor openbaarmaking

Als onderdeel van haar inspanningen om te voldoen aan de aanbeveling van het NARB Panel heeft Smile Prep haar informatieverschaffing over affiliate relaties herzien, zodat deze in een kader bovenaan elke pagina met de clear aligner review staat met de tekst “Advertising Disclosure” in vet gedrukt, gevolgd door: “Wanneer u producten en diensten koopt via onze links, kunnen we provisie verdienen.”

NARB vond dat deze informatie niet duidelijk of opvallend was en daarom heeft Smile Prep op dit punt niet voldaan aan de beschikking.

Productclaims

In zijn besluit beval het NARB Panel Smile Prep aan te stoppen met de claim dat “als het gaat om klantenservice, Byte de duidelijke winnaar is” en “betere klantenservice” heeft. Hoewel Smile Prep kwalificaties toevoegde aan deze beweringen, concludeerde het NARB dat de toevoeging van de zinnen “het is onze indruk” en “we vinden dat” de aard van de boodschap niet veranderde, namelijk dat de sponsor een analyse had gemaakt van de verdiensten van de clear aligner diensten die werden beoordeeld.

Verder oordeelde NARB dat de gewijzigde bewoordingen, waarin prestatieclaims aan Byte worden toegeschreven, zoals “Volgens Byte” en “Volgens Byte kan de Hyper Byte bijdragen aan een comfortabelere pasvorm van de aligner”, onvoldoende kwalificatie boden. NARB beoordeelde ook 54 door Smile Prep aangebrachte wijzigingen en constateerde dat het merendeel van de gewijzigde claims niet voldeed aan de aanbeveling om te stoppen met bepaalde beweringen over de prestaties van de aligner die door de aangesloten partners waren gedaan, omdat Smile Prep deze niet onafhankelijk had onderbouwd.

Om deze redenen concludeerde NARB dat de referenties van de klantenservice en de productprestaties van de productclaims van de aangesloten partners niet voldoen aan de NARB-aanbevelingen.

NARB verzocht Smile Prep in te stemmen met verdere wijzigingen in overeenstemming met de analyse en opmerkingen in dit Nalevingsbesluit.

In reactie hierop deelde Smile Prep NARB mee dat zij van mening was dat zij reeds voldeed aan de beschikking en de toepasselijke wetgeving en dat zij niet alle aanvullende wijzigingen kon doorvoeren die NARB had voorgesteld. Smile Prep verklaarde verder dat het, in het geval van een verwijzing, ernaar uitkeek om met de FTC samen te werken aan een zinvolle en eerlijke aanpak van de regulering van alle affiliate beoordelingssites.

Omdat Smile Prep weigerde aanvullende wijzigingen door te voeren die in overeenstemming waren met de analyses in het nalevingsonderzoek, heeft NARB de zaak ter beoordeling doorverwezen naar de FTC.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met rechtszaken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB Nationale Programma\’s:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke beoordeling door vakgenoten die helpt vertrouwen en naleving te creeren in NAD-, CARU- en DSSRC-aangelegenheden.


iCrowdNewswire