header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


2023 MICHELIN Gids Toronto neemt toe in kracht van sterren

Sep 28, 2023 11:50 AM ET
  • Twee restaurants verdienen voor het eerst een MICHELIN ster
  • Toronto ontvangt zijn eerste groene MICHELIN ster
  • 21 Bib Gourmand, plus vier speciale prijzen, ook onthuld
  • 82 restaurants in totaal, 28 keukentypes weerspiegeld in selectie

 

TORONTO, 27 september 2023 Twee restaurants, Kappo Sato en Restaurant 20 Victoria, zijn toegevoegd aan de exclusieve lijst van MICHELIN-sterrenrestaurants in Canada, toen de 2023 MICHELIN Gids Toronto woensdagavond werd aangekondigd.

In totaal hebben de anonieme inspecteurs van de MICHELIN gids sterren toegekend aan 15 restaurants, met Sushi Masaki Saito bovenaan de lijst met twee MICHELIN sterren. De 2023 selectie omvat 82 restaurants en 28 soorten gerechten. Chefs en restaurantteams werden geëerd tijdens een ceremonie in HISTORY in Toronto.

Frilu, dat zijn ene MICHELIN ster behield, en White Lily Diner, dat een 2023 Bib Gourmand verdiende, kregen de eerste MICHELIN Green Stars van de stad als erkenning voor hun leiderschap in duurzame gastronomie.

“Sinds de inaugurele selectie in Toronto vorig jaar hebben we het momentum in deze culinaire gemeenschap zien en voelen groeien,” zei Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de MICHELIN Guides. “De passie, aanmoediging en vastberadenheid zijn duidelijk en vandaag zien we de vruchten van dat werk. We zijn erg blij om Kappo Sato en Restaurant 20 Victoria te verwelkomen in de familie van restaurants met een MICHELIN-ster. De beroemde anonieme inspecteurs van de Guide werden ook geïnspireerd door de inzet voor duurzame gastronomie bij Frilu en White Lily Diner.”

Hier zijn de nieuwe restaurants met één MICHELIN-ster, met aantekeningen van de inspecteurs (volledige opmerkingen van de inspecteurs op de MICHELIN Guide website en mobiele app):

Eén MICHELIN-ster

Kappo Sato (Japanse keuken)

In tegenstelling tot de stille ceremonie van een sushi omakase of de formele structuur van een kaiseki, wordt deze vrijzinnige proeverij uitsluitend geleid door chef-kok Takeshi Sato, die op zijn eigen voorwaarden in bekende culinaire wateren zwemt. De ruimte is constant in beweging dankzij een jong team dat zich haast om meerdere gangen tegelijk te bereiden. Sato is hun doorgewinterde gids, want hij beweegt met intentie, is altijd meesterlijk met een mes en werkt met een indrukwekkende hoeveelheid ingrediënten, waarvan de meeste worden ingevlogen vanuit Japan. Zinnelijke dashi-bouillons weven in en uit het zicht naast slimme gerechten zoals tempura gebakken makreel met shiso of geschroeide toro nigiri met Japanse groene uien.

Restaurant 20 Victoria (Eigentijdse keuken)

In een rustig gedeelte van het centrum van Toronto laat chef-kok Julie Hyde haar talenten zien in dit kleine maar machtige restaurant dat vanaf de opening het hart van de stad veroverde. Lokale producten van topkwaliteit, ongerepte zeevruchten en verfijnd sauswerk zorgen voor een heerlijke drie-eenheid op een seizoensgebonden degustatiemenu dat originaliteit in overvloed biedt. Recente hoogtepunten waren gerookte bieten met oestercrème en gegrilde vis met beurre blanc en palingcrumble. De schemerig verlichte eetzaal is elegant en rustig, terwijl Hyde en haar kleine team met een laserachtige focus werken vanuit een keuken die tegelijkertijd altijd in gebruik en altijd onberispelijk is.

MICHELIN groene ster

Frilu (Eigentijdse keuken)

De door de eigenaar opgerichte Willowolf Farm gebruikt no-till methodes om fruit en groenten te verbouwen voor Frilu. Chef-kok John-Vincent Troiano plukt de producten elke ochtend met de hand om een echt duurzame \’van boerderij tot tafel\’ ervaring te garanderen. Een composteringsprogramma gebruikt al het keukenafval om de bodem van de boerderij te verrijken. Canadese ingrediënten, gekocht van lokale markten en boeren, worden het hele jaar door gebruikt.

White Lily Diner (Creatieve keuken)

Hun biologische, niet-kerende boerderij en kassen voorzien het diner (en meer dan 15 andere restaurants) van producten. Ze houden kippen om het restaurant van eieren te voorzien. Op de boerderij wordt alleen handgereedschap gebruikt. Insectengaas en kassen beperken insecten en ziekten. Er is onlangs een boomgaard geplant die nu wordt bewerkt.

Bib Gourmand

De inspecteurs van de MICHELIN Gids hebben vier restaurants toegevoegd aan de Bib Gourmand lijst, die eetgelegenheden erkent voor lekker eten tegen een goede prijs: BB\’s, Sunnys Chinees, Tiflisi en White Lily Diner.

Speciale prijzen

Naast de Bib Gourmand en de sterren, kondigde de gids vier speciale prijzen aan:

De MICHELIN Gids Ceremonie wordt uitgereikt met de steun van Capital One.

Hotels

De restaurants sluiten zich aan bij de selectie hotels van de MICHELIN Gids, die de meest unieke en opwindende plekken om te verblijven in Toronto en de rest van de wereld bevat. Elk hotel is gekozen door MICHELIN Guide experts voor zijn buitengewone stijl, service en persoonlijkheid – met opties voor alle budgetten – en elk kan direct worden geboekt via de MICHELIN Guide website en app. De selectie voor Toronto bevat de meest spectaculaire hotels van de stad, waaronder pioniers op het gebied van duurzaamheid zoals 1 Hotel Toronto, toppers uit de “Plus” collectie zoals de Hazelton en de SoHo, cutting-edge boetieks zoals Ace Hotel en de Drake, en betrouwbare luxe stalwarts zoals het Ritz-Carlton.

De MICHELIN Gids is een referentie in gastronomie. Nu zet het een nieuwe standaard voor hotels. Bezoek de MICHELIN Guide website, of download de gratis app voor iOS en Android, om elk restaurant in de selectie te ontdekken en een onvergetelijk hotel te boeken.

De 2023 MICHELIN Gids Toronto selectie:

Over Michelin Noord-Amerika, Inc.

Michelin, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf, werkt met banden, rond banden en voorbij banden om Motion for Life mogelijk te maken. Toegewijd aan het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid van zijn klanten, ontwerpt en distribueert Michelin de meest geschikte banden, diensten en oplossingen voor de behoeften van zijn klanten. Michelin biedt digitale diensten, kaarten en gidsen om reizen te verrijken en tot een unieke ervaring te maken. Het bedrijf brengt zijn expertise naar nieuwe markten en investeert in hoogtechnologische materialen, 3D-printing en waterstof om een grote verscheidenheid aan industrieën te bedienen – van lucht- en ruimtevaart tot biotechnologie. Michelin North America heeft zijn hoofdkantoor in Greenville, South Carolina, telt ongeveer 23.000 werknemers en heeft 34 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Canada.(michelinman.com)

Over Capital One

Bij Capital One zijn we op een missie voor onze klanten – door hen de beste producten, beloningen, service en ervaringen in hun klasse te bieden. Capital One is een gediversifieerde bank die producten en diensten biedt aan particulieren, kleine bedrijven en zakelijke klanten. We maken gebruik van technologie, innovatie en interactie om consumenten te voorzien van producten en diensten die voldoen aan hun behoeften. Met Capital One Dining en Capital One Entertainment bieden we onze klanten toegang tot onvergetelijke ervaringen op het gebied van eten, muziek en sport. Lees meer op capitalone.com/dining en capitalone.com/entertainment.

Neem voor meer informatie contact op met

Andrew Festa
Michelin Noord-Amerika
[email protected]

Devon Gunn Capital One
devon.gu [email protected]
Telefoon: 571-308-4762