header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe Aligners tanden recht maken

Sep 29, 2023 11:16 AM ET

Je hebt de reclames gezien voor doorzichtige aligners die beloven je tanden na verloop van tijd recht te zetten. Misschien ben je geinteresseerd in aligners om de prachtige glimlach te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Maar in een wereld waar het lijkt alsof een beugel de traditionele eerste stap is, heb je maar een vraag: hoe zetten aligners je tanden recht?

In dit artikel wordt uitgelegd wat aligners doen, hoe ze werken en waarom iemand aligners boven een beugel verkiest.

Wat doen aligners?

Aligners worden over het algemeen aangeboden als alternatief voor een beugel. Het zijn meestal transparante plastic omhulsels die gebruikers tot 22 uur per dag dragen. Wanneer ze volgens schema worden gedragen, verplaatsen ze de tanden na verloop van tijd naar een nieuwe positie. Een orthodontist maakt een virtueel model van uw gebit en stuurt de resultaten naar een fabrikant, die u het aantal sets aligners stuurt dat nodig is om uw tanden recht te krijgen.

Hoe werken aligners?

Aligners zijn bedoeld om de tanden te dwingen om na verloop van tijd kleine bewegingen te maken door lichte druk uit te oefenen op elke tand. Deze druk wordt verdeeld over de tanden, via de wortels en in de kaak door het ontwerp van de aligners. In de meeste gevallen reageert het kaakbot op de kracht door de kom te verschuiven.

Een beugel zit direct aan de tanden vast. Aligners kunnen dat niet, dus elke set wordt geleverd met drukpunten, ook wel attachments genoemd, die druk uitoefenen van de aligner op de tanden.

De aligners werken als de patient zich houdt aan een uitgebreid behandelplan gedurende een voorgeschreven periode.

Orthodontisch behandelplan

Het product werkt alleen als u zich consequent houdt aan het behandelplan dat is opgesteld door uw orthodontist. U en uw mondzorgprofessional zullen samenwerken om uw mondgezondheid te evalueren, afdrukken of scans van uw gebit te maken, een behandelplan op maat te implementeren en de veranderingen in uw mondgezondheidsroutine te bespreken. Dit plan dekt ook de kosten en hoe lang u de aligners draagt.

Meerdere sets aligners

Veel patienten hebben tot drie series aligners nodig voor een optimaal resultaat. Elke serie bevat doorgaans 10-50 aligners. Mensen die minimaal rechte tanden nodig hebben, hebben misschien maar 15-25 trays nodig.

Aligners werken langzaam. Het kan frustrerend zijn om ze maandenlang 22 uur per dag te dragen. Maar denk eens aan een beugel: die werkt op dezelfde manier, behalve dat je ze niet kunt verwijderen. Aligners moeten in wezen een beugel simuleren, wat betekent dat eten en poetsen de enige realistische momenten zijn om de tanden een pauze te geven. De behandeling is voor iedereen anders, maar je kunt verwachten dat je je aligners 9-12 maanden moet dragen.

Uitlijners of een beugel?

Het debat tussen aligners en beugels komt neer op persoonlijke voorkeur. Je kunt rekening houden met factoren zoals comfort en gemak – maar uiteindelijk zijn beide opties in de meeste gevallen even effectief. In sommige scenario\’s kosten doorzichtige aligners minder. Als je bang bent dat aligners niet even effectief zullen zijn als een beugel, kun je er zeker van zijn dat je niet minder goede zorg krijgt met de uitneembare optie.

Conclusie

Onthoud: aligners zijn hetzelfde als een beugel, maar dan verpakt op een manier die voor sommige mensen prettiger is. Ze werken op bijna dezelfde manier en zijn bedoeld om je tanden recht te zetten zodat je de glimlach van je dromen krijgt. Nu je de fijne kneepjes van aligners kent, kun je overwegen vandaag nog een afspraak te maken om ze te laten aanmeten.


iCrowdNewswire