Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.
6 situaties waarin virtuele spoedeisende hulp zinvol kan zijn
Als je je zorgen maakt over een blauwe plek of een vreemde uitslag, ga je meestal naar de eerste hulp om te kijken wat er aan de hand is. Maar een bezoek aan de eerste hulp kan leiden tot uren wachten en een hoge rekening. In sommige situaties kan het zinvoller zijn om een bezoek via telegeneeskunde te overwegen.
Wat is telegeneeskunde?
Telegeneeskunde maakt gezondheidszorg mogelijk door gebruik te maken van telecommunicatietechnologieen, zoals smartphones, tablets en computers. In plaats van naar een spoedeisende hulp kliniek te rijden, kunnen patienten contact maken met een zorgverlener door middel van virtuele spoedeisende hulp bezoeken.
Zes situaties waarin virtuele spoedeisende zorg geschikt is
Het is belangrijk om te begrijpen wat telegeneeskunde is en hoe het werkt, omdat een telegeneeskundig bezoek niet geschikt is voor alle kwalen en ziekten. Er zijn echter veel situaties waarin het geschikt is, zoals:
1. U hebt een niet-levensbedreigende aandoening
Voor veel niet-levensbedreigende aandoeningen kan een virtuele spoedafspraak zinvol zijn. Als je bijvoorbeeld een verstuiking, verrekking of kneuzing hebt, kun je met een zorgverlener praten over je symptomen en mogelijke behandelingen.
2. Je vraagt je af of je naar de spoedeisende hulp moet gaan
Als je je afvraagt of je medische probleem een bezoek aan de eerste hulp rechtvaardigt, kun je via een virtueel spoedbezoek met een zorgverlener praten om je te helpen beslissen. Als zij suggereren dat je geen dringende medische hulp nodig hebt, bespaar je jezelf een reis naar de eerste hulp.
3. Je maakt je zorgen over besmettelijke ziekten
Maak je je zorgen dat je in de wachtkamer van een kliniek of spoedeisende hulp zit en jezelf blootstelt aan besmettelijke ziekten? Een virtueel bezoek aan de spoedgevallendienst kan je een veiliger en comfortabeler gevoel geven. Tijdens een virtuele afspraak kun je met een medische professional spreken vanuit het comfort en de veiligheid van je huis.
4. Je hebt een COVID-19 test nodig
Bij sommige klinieken kun je je bezoek voor een covid-test beginnen met behulp van virtuele zorgdiensten. Als je last hebt van niet-levensbedreigende COVID-19-systemen, kun je je bezoek virtueel beginnen en vervolgens naar het dichtstbijzijnde centrum gaan om de eigenlijke test uit te voeren.
5. Je woont in een afgelegen gebied
Voor mensen die in afgelegen gebieden wonen of mobiliteitsproblemen hebben, kan een virtueel bezoek aan de spoedeisende hulp een onnodige reis naar een kliniek of spoedeisende hulp voorkomen. Een virtuele optie kan ook de kosten van het reizen naar een kliniek verlagen, inclusief benzine, taxitarief of accommodatie.
6. Je hebt midden in de nacht medisch advies nodig
Als je midden in de nacht ziek wordt en met een medische professional wilt spreken, heb je 24/7 toegang tot virtuele spoedeisende hulp vanuit je luie stoel. Het is niet nodig om uit bed te komen, je aan te kleden en naar een kliniek te rijden. Het enige wat je hoeft te doen is bellen naar de spoedeisende hulp.
Probeer virtuele spoedeisende hulp eens
Virtuele spoedafspraken zijn 24/7 beschikbaar en kunnen patienten veel flexibiliteit bieden. Als je je in een situatie bevindt waarin je niet naar een kliniek of de eerste hulp wilt rijden, maar wel onmiddellijk medisch advies wilt, overweeg dan om virtuele spoedeisende hulp eens te proberen en ervaar de vele voordelen van telezorg.