header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Haitian Development Network lanceert HDNdigest 3, “In solidariteit met Marokko

Oct 2, 2023 10:01 AM ET

Washington, DC, 26 september 2023 — Haitian Development Network (HDN), een bekende voorvechter van de sociaal-economische en culturele vooruitgang van Haiti en haar bevolking, heeft de lancering aangekondigd van het3e nummer van haar nieuwe meertalige cybermedia, het HDNdigest.

Dit3de nummer van 21 september 2023, in solidariteit met de bevolking van Marokko die op 8 september getroffen werd door een verschrikkelijke aardbeving, biedt bij de opening de mogelijkheid om twee gedichten van twee grote hedendaagse Marokkaanse schrijvers te lezen of te beluisteren in het Frans, Engels of Spaans: Mohammed Khair-Eddine\’s “Lettre d\’amour aux anges qui n\’ecoutent pas” (Liefdesbrief aan engelen die niet luisteren) en Abdellatif Laabi\’s “Tragedie toute” (Tragedie alles).

In navolging van deze Marokkaanse pagina\’s presenteert dit derde nummer in de rubriek “bonnes pages” het eerste boek dat in Haiti werd gepubliceerd, Memoires pour servir a l\’histoire d\’Hayiti van Adjudant-generaal Boisrond-Tonnerre. Dit werk is vooral bekend in de foutieve 2e editie van 1819 en is geplaatst in de originele editie van 1804. In overeenstemming met onze intentie om een meertalige Haitiaanse digitale bibliotheek te creeren, bieden we ook Engelse en Spaanse vertalingen van de eerste 10 pagina\’s van deze fundamentele tekst ten behoeve van Engels- en Spaanstaligen.

Bovendien belicht dit derde nummer in de rubriek “New & Noteworthy” een belangrijk aanstaand evenement voor Haitiaans onderzoek, “Valorisation des repertoires musicaux classiques afro-diasporiques” (Valorisatie van klassieke Afro-diasporische muzikale repertoires). Dit colloquium zal plaatsvinden in Montreal op 29 en 30 september 2023 en zal een uitzonderlijke gelegenheid zijn om belangrijke figuren uit de Haitiaanse kunstmuziek te ontdekken of te herontdekken, van Ludovic Lamothe tot Claude Dauphin en David Bontemps, via onder andere Werner Jaegerhuber en Carmen Brouard.

Ook al is HDNdigest uitdrukkelijk bedoeld voor een gevarieerd lezerspubliek met interesse in de vooruitgang van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen, binnen Haiti en in gemeenschappen wereldwijd, de kronieken in het Engels, Frans, Haitiaans Creools en Spaans over onderwijs, economie, financien, gezondheid en wetenschap kunnen zeer nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar vooruitgang op alle niveaus.

HDNdigest is gratis online beschikbaar en biedt gemakkelijk toegang voor nieuwsgierige mensen over de hele wereld. “Deze publicatie is een belangrijke stap voor HDN en we zijn enthousiast over de lancering ervan. Wij geloven in het bevorderen van een gemeenschap met kennis die de voortdurende groei en vooruitgang van Haiti beter kan ondersteunen,” aldus Jean Jonassaint, medeoprichter en mederedacteur van de digest.

Voor meer informatie over HDNdigest kunt u contact opnemen met de mederedacteuren Asselin Charles en Jean Jonassaint @ [email protected].

Over Haitiaans Ontwikkelingsnetwerk:

Haitian Development Network is een toonaangevend pleitbezorger voor de sociaal-economische en culturele vooruitgang van Haiti. De organisatie streeft naar een wereldwijd begrip van en betrokkenheid bij de ontwikkeling van Haiti om de welvaart van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen wereldwijd te bevorderen. De initiatieven van HDN omvatten verschillende projecten gericht op beroepsopleiding, cooperatieve en technische training in duurzame landbouw en voedselzekerheid, gemeenschapsontwikkeling en culturele promotie en behoud.


iCrowdNewswire